Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

dotaz na loď LEADER

Nápady, postupy, dotazy jak a co udělat.
Odpovědět
pedro

Re: dotaz na loď LEADER

Příspěvek od pedro »

Plánek k lodi LEADER pod číslem 147s vyšel již kdysi co vycházely plánky modelář. Ted znovu ho otiskla redakce RC Revue. Zkoušel jsem sehnat jakékoliv fotografie či jiné nákresy na internetu, ale nepodařilo se mi nic sehnat. Můžete mi někdo poradit kam se podívat nebo jestli někdo sám něco takového nemá.
Díky Petr
SH

Příspěvek od SH »

Jestli ten plánek je podle konkrétní lodi nebo fantazie autora nevím, přikláněl bych se k druhé možnosti.
Pravda je, že velmi podobných lodí je v přístavech ještě dost. Jednoho Leadra mám vyfoceného na Krétě na suchu ale jen z dálky a ten měl dva šrouby.
PeterP

Příspěvek od PeterP »

Plán na skutočného Leadera sa vraj pomerne podobá plánu z Modeláře. Najvačší rozdiel je v tom, že trup nie je šarpiový, ale "guľatý" a pohon je dvomi vrtuľami.
PeterP
ZBl

Příspěvek od ZBl »

"Ako vzor pre tento model poslúžila britská loď sériove vyrábaná firmou Thornycroft. Je určená pre prepravu lodivodov na zaocánske lode a inšpekčnú službu v prístavoch. maximálna rýchlosť lode je až 17 uzlov."

Tolik citace úvodu stavebního návodu k plánku č. 147 S.
Můj názor tedy zní: Nejedná se zřejmě o konkrétní loď ale o něco jako typického představitele třídy/typové řady.

Zdenek
taby

Příspěvek od taby »

Lucky

Příspěvek od Lucky »

Kutr Leader byl na stažení na někde na starém Monaku (MoNaKo plans?) - aspoň já jsem si ho tam kdysi stáhl.
Dobře vypadající a fungující model nechť jest výkladní skříní Tvého umění.
Lukáš Jančar
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Stavba modelu“