Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Nová Melodie
Re: Nová Melodie
Tak mám již kompletně hotovou Melodii.
Stavěl jsem ji asi z nostalgie, protože plastový originál od Modely jsem měl jako malej kluk.
Nyní je model postaven s laminátovým trupem (má jiný tvar než originál pro zlepšení nautických vlastností) a nástavba je z balsy, překližky a plastu. Loď je lakována akrylovou barvou Tamya a Testor. Lodní šroub má dva listy a průměr 25mm (Graupner). Kormidlo je ovládáno standardním servem (mám takovej dojem že to je Futaba). Pohon je motorem typu SPEED400 napřímo, napájení 6čl. 1400mAh AA, regulátor DSYS 10A, přijímač MZK Sexta, spínač osvětlení vlastní výroby, napájení osvětlení 4čl. 600mAh AA, osvětlení: 4x LED, 1x žárovka. Vše je řízeno vysílačem Graupner/JR MX12.
Ještě udělam novej stojánek, nyní zatim loď sedí na stojánku od původní Melodie a novou přepravní bednu.
a to hlavní jsou fotky, které jsem dal na mé stránky:
http://www.matejkapetr.net/index.php?me ... es/melodie
Stavěl jsem ji asi z nostalgie, protože plastový originál od Modely jsem měl jako malej kluk.
Nyní je model postaven s laminátovým trupem (má jiný tvar než originál pro zlepšení nautických vlastností) a nástavba je z balsy, překližky a plastu. Loď je lakována akrylovou barvou Tamya a Testor. Lodní šroub má dva listy a průměr 25mm (Graupner). Kormidlo je ovládáno standardním servem (mám takovej dojem že to je Futaba). Pohon je motorem typu SPEED400 napřímo, napájení 6čl. 1400mAh AA, regulátor DSYS 10A, přijímač MZK Sexta, spínač osvětlení vlastní výroby, napájení osvětlení 4čl. 600mAh AA, osvětlení: 4x LED, 1x žárovka. Vše je řízeno vysílačem Graupner/JR MX12.
Ještě udělam novej stojánek, nyní zatim loď sedí na stojánku od původní Melodie a novou přepravní bednu.
a to hlavní jsou fotky, které jsem dal na mé stránky:
tedy, s tou Melodií sis vyhrál, všechna čest... Pokud jsi ji navíc dělal ve stejném měřítku, jako byla ta původní, tak tím spíš. Jen bych rád viděl ten nově konstruovaný trup... můžeš to doplnit ?
JUDr. Karel Sochor koncem února 2019 zemřel.
Čest jeho památce.
Čest jeho památce.
Mužu, jednou jsem se bavil na Model Hobby s jednim člověkem o Melodii a on ten trup měl navrhnutej, tak jsem ho od něj pořídil (měl jsem ho doma asi dva roky a vyšel mě na něco kolem 80kč, v té době jsem uvažoval ho taky znova vylaminovat, pak jsem si řekl proč dělat něco co kdo již udělal, tak jsem ho koupil). Trup neni tak rovnej a plochej jako originál (pod vodou), jinak půdorys je shodnej. Má jinej tvar kolem lodního šroubu, kde je celkově vyšší kvůli možnosti umístění baterií pod podlahu (pod origo se ideálně nevejdou) apod.
Musím též souhlasit, ale abych řekl pravdu, tak původní stavebnici připomíná jen vzdáleně. Zkrátka tahle je daleko pečlivěji udělána, než to kdysi dělala Modela 8).tedy, s tou Melodií sis vyhrál, všechna čest...
Modře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.S přátelským pozdravem ladous
-
Guest
je to jen taková rekreační oddychová loď ;-). Teď se pustim konečně do realizace modelu ponorky se statickym ponořovánim.
Nemáte náhodou někdo logo Modely v elektronický podobě, nebo aspoň nějakou rozumnou fotku ve většim rozlišení.
Nemáte náhodou někdo logo Modely v elektronický podobě, nebo aspoň nějakou rozumnou fotku ve většim rozlišení.
Pěkné, akorát bych po té podlážce nechtěl chodit. Ty mezery se mi nějak nezdají.
Ivankap
Ivankap
Ivan
- Pepa Darvaš
Ivane Ty punťo ,to raději nebudu ani tu moji lodičku ukazovat ,nalepil jsem totiž černou čáru ponoru ze samolepící folie .
podotýkam že je to rekreační loď, tudíž jsem většinou vycházel z toho co je doma, jinak ta dřevěná rohož mě tak vycházela rozměrově, při porovnání s velikostí sedačky oken apod.
Vím že nejde o život a ani o ty desky, ale o ty mezery mezi nima. Na takové lodičče by určitě byla podlaha v celku z pěkných palubek a odtok někde v rohu k čerpadlu, nebo přímo ven.
Ivan
Ivan
Ivan
-
Guest
tak to asi předělam, zas tolik práce to nebude, chci aby to bylo přecijen pěkný jako celek. ;-), ale zamlouvala se mě myšlenka dřevěné rohože, proto jsem ji použil.
až budu mít chvilku, tak ty mezery upravim.
O víkendu jsem podruhé jezdil, a na web umístil nějaký fotky:
hlavní změnu doznal pohon, lodní šroub byl vyměněn za 30mm třílistej šroub Graupner.
O víkendu jsem podruhé jezdil, a na web umístil nějaký fotky:
hlavní změnu doznal pohon, lodní šroub byl vyměněn za 30mm třílistej šroub Graupner.
Mám doma původní stavebnici Melodie, kterou jsem se jako malý snažil postavit, ale nelíbilo se mi, že je skrz okna vidět motor a že tam není žádná kajuta. Tak dlouho jsem přemýšlel jak ji udělat, že jsem ji nikdy nedodělal a je stále rozestavěná. Jakmile rozchodím pořádně MoNaKo I. tak je hned na řadě. Co se týká toho loga Melodie tak jsem přesvědčen, že v té krabici mám ještě pořád originál obtisky, takže pokud budeš mít stále zájem mohl bych je nascanovat a poslat.
ivvo
ivvo

NeJaToD team
-
Guest
hi. can someoane hlp me with the plan for this boat, melodie? please.
my e-mail is ollynici@yahoo.com. thanks a lot
my e-mail is ollynici@yahoo.com. thanks a lot
Jsou ještě na skladu ty obtisky jestli jo mohl byjste mi je poslat na E-Mail VPanocha@seznam.cz nebo ICQ487-174-735
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4 Odpovědi
- 5757 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od duke
-
- 4 Odpovědi