Vím co je napětí, proud, ztráty v reglu a pod. (sem elektrikář - silnoproud) Jde mi spíš o dynamiku jízdy a k tomu přiřadit motory aspoň trochu správně (a šrouby samozřejmě)
Jsem spíš leteckej, ale tyhle dvě lodě mě tady straší nedokončené už drahně let, a je to škoda.
Takže:
Kontrollboot KB-23 (produkce NDR) - laminátový trup 113 cm, nic štíhlého, šířka v polovině 25 cm vzadu 20cm. Výška 12 - 14cm.
Představuju si "normální " jízdu na rybníku, ale aby to trochu jelo. A když to vosolim, i za cenu přetížení motorů - velice krátkodobě, tak ať to ukáže co je v tom.
Je to na dva šrouby. Počátám tak dvě pěti nebo šestistovky a šrouby 45mm ..... a převodovku 3:1 (všechno tu mám - sem modelář - skladník
Proč s převodovkou?? Mám tu orig. Robbe Navy-compakt, je tam motor 600 a k tomu převodovka s nalisovanou hřídelí a šroub taky 45mm (ještě je tam S - to nevím, co znamená, že by schnel ??...45s na tom šroubu - dvoulist a lopaty v uhlu asi 45 stupňu - děsný stoupání)) tak to asi nějak tahle konfigurace funguje.
Regl tu mám Hitec SP-520 - 140 A/60 A zpátečka...to snad ani neni možný. To nevyužiji ani ze čtvrtiny.Vim že neni vodotěsný, ale to zatim neřešim.
Napájení asi olovem, místa je tam hafo. Mám tu totiž nenalité olovo, kyselinové . Sice se mi do toho moc nechce (taková převrácená baterka na sedadle auta....) ale rád bych ty baterky "spotřeboval" jestli už neni po nich. 6V / 4,5 Ah pamatujete...byly za pár korun v mototechně kdysi. Mám tu tři, tak co s nima. Pak ještě tu je 14 Ah / 6 V - no je z čeho vybírat.
Ježiši to sem toho popsal, jestli to někdo dočetl až sem, tak děkuji za jeho čas. ... zdravim
Tu druhou lod popíšu snad až za chvíli ... a už stručněji....