Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Příručka

Všechno co se týká modelů historických plachetnic v obecné rovině.
Severan

Re: Příručka

Příspěvek od Severan »

Zdravím a pozdravuji.

Tohle by mohlo spoustu námořníku plavících se na plachetnici zajímat:

http://hnsa.org/doc/luce/index.htm

Severan
Michal52

Příspěvek od Michal52 »

Severan: D9ky a ještě bednou díky. Bezva odkaz. Už mám stáhnuto do MS word, udělám si z toho hezkou knížku v PDF. :lol:
Otakar

Příspěvek od Otakar »

Pro Michala ve starších diskusích jsem našel tvůj příspěvek, že můžeš poslat seriál o stavbě historických plachetnic z RC modely ročník 2005 čísla 4-10, mám zájem, prosím o kontakt na o.cmelinsky@seznam.cz
Severan

Příspěvek od Severan »

Michal píše:Severan: D9ky a ještě bednou díky. Bezva odkaz. Už mám stáhnuto do MS word, udělám si z toho hezkou knížku v PDF. :lol:
Myslíš, že bych mohl zneužít tvoji tvurčí tvořivost ohledně toho hezkého PDFka.

Severan
Michal52

Příspěvek od Michal52 »

Již jsem měl dotaz v poště. Ještě to trochu upravuji (něco jde dost blbě - velký tabulky). Musím to podělit a některé stránky budou muset být na ležato a pak to znova secvaknout do PDF. Naštěstí mám Akrobata Prof, tak to není problém. Jinak jsem předělal nadpisy, aby fungoval seznam s odkazy. Až to budu mít, ozvu se na tomto fóru a prosím vzhledem ke svojí skleróze znovu potom zaslat žádost a buďto mailem nebo nějak jinak zašlu. Možná by to šlo dát na MoNaKo, je to dost pěkná kniha.
mitom

Příspěvek od mitom »

O to PDF by som mal tiež záujem...
Michal52

Příspěvek od Michal52 »

Ono to bude asi dost velký. Zatím to plácám ve Wordu, pak to převedu do PDF. Má to okolo 35 MB. Já mám neomezenou poštu, ale to asi není obecný případ. Šlo by to řešit úschovnou, ale asi by to bylo lepší jako stažení na MONAKU. Bude mi to asi trvat ještě chvilku, tak asi týden, můžu to mydlit jen po chvilkách. Předem se omlouvám za případné chyby má to zatím více než 600 stránek a musí se mazat pletoucí se čísla původních stránek, oddělovače a i identifikace podnadpisů je dost blbá. Jinak pokud to nějak půjde, každému rád zašlu.
Michal52

Příspěvek od Michal52 »

Ještě jeden dotaz pro případné zájemce o PDF. Mám ho vytvořit pro oboustranný tisk. Mám možnost oboustranného tisku, ale každý ji asi nemá. Pro sebe to budu generovat oboustranně, ale asi by to bylo lepší pro jednostranný tisk. Ono je vůbec otázka, jestli to nenechat ve Wordu a každý by si zvolil jak tisknout. Musím se podívat, o kolik se to nakompresuje při převodu do PDF.
mitom

Příspěvek od mitom »

Nemyslím si, že to bude niekto z nás tlačiť celé, keď to má 600 strán... Viacmenej len prezerať v PC a občas si niečo vytlačiť čo je z toho práve treba...
Michal52

Příspěvek od Michal52 »

Souhlasím, některé stránky jsou přece jenom trochu mimo. Třeba ty týkající se organizace námořních sil. Ale i to může být zajímavé.
Severan

Příspěvek od Severan »

Si poklad, že si s tím dáváš takovou práci a si ochoten se podělit. Uvítal bych variantu plnohodnotnou přes úschovnu- pokud by nevadilo.

Severan
Michal52

Příspěvek od Michal52 »

Vážení přátelé plavby,
zdá se, že je hotovo. právě se finále převádí do PDF. Musím upozornit na několik věcí.
1. poznámky, které byly původně na konci stránky a jsou označeny hvězdičkou v textu a hvězdičkou u poznámky jsem na konec stránky již neumisťoval. Nebylo sil. Proto jsou vysvětlivky někde uprostřed textu a je třeba je hledat pod upozorněním s hvězdičkou. Důsledkem je fat, že někde vysvětlivka poznámky, která je nyní psána kurzívou, rozděluje větu. Omlouvám se, ale těch odkazů je opravdu hodně. Mohlo se stát, že někde byla zaměněn i odkaz s vlastní vysvětlivkou.
2. Snažil jsem se identifikovat všechny nadpisy, ale chybička se někde určitě vloudila.
3. Některé obrázky jsem zmenšil, nebo otočil, abych šetřil místo.
4. V tabulkách jsem zmenšil výrazně písmo, aby se tam nějak vešly, ale není to ideální. Ve Wordu se s již hotovými tabulkami moc dobře nepracuje.
5. PDF soubor je tágovaný, i když převod trvá podstatně déle (cca 1/2 hod). Soubor by tak měl jít bez problémů jít načíta i v PDA (pokud nebude vadit jeho velikost). Linky záložek na jednotlivé kapitoly, resp. celý seznam, fungují.

A teď to hlavní. Prosí toho, kdo bude mít o soubor zájem, aby mi prostřednictvím pošty MONAKA poslal svoji mailovou adresu do pátku. V pátek bych uložil soubor s adresami do úschovny. Volím poštu MONAKA, protože mi chodí moc spamů a ty automaticky mažu. Mohlo by se stát, že by do filtru spadla i Vaše adresa.

Pokud najdete v PDF chyby - nadávky, výhružky a posílání kamsi směřujte také poštou MONAKA.

Michal
Michal52

Příspěvek od Michal52 »

Právě se ukládají do úschovny dva soubory- PDF (cca 22 MB) a Word (35 MB). Pro ty, kteří se již ozvali, aby nemuseli čekat. Pochopitelně, pokud se ještě někdo ozve, ve čtvrtek případně natáhnu do úschovny pro zbývající. MS Word formu jsem tam dal také, pokud by si ještě chtěl někdo vyhrát, předělat obrázky nebo tabulky. Prosím, pokud si úspěšně stáhnete soubory, poštou monaka mi to mailněte.
Zatím posílám do úschovny pro: miton, habej , stolinda, taby, Bradek, ladous a severan.
Přeji hezké počteníčko,
Michal
mitom

Příspěvek od mitom »

Díky za poslanie, ale úschovna.cz po piatich downloadoch súbor zmaže a asi som bol šiesty, takže sa k nemu nemôžem dostať... :(
Michal52

Příspěvek od Michal52 »

Prosím, pokus se to stáhnout. To loudování bylo nějak rychlý, mělo by to tam být znovu natažené.
mitom

Příspěvek od mitom »

Už to mám. Díky.
BRadek

Příspěvek od BRadek »

A co tak to uložit pro všechny na Rapidshare
Radek
kartonist

Příspěvek od kartonist »

Stáhnul jsem, ale prý poškozené pdf... asi mám pech.

Radek
Michal52

Příspěvek od Michal52 »

No nikdy jsem to nedělal a starýho psa nivým kouskům nenaučíš. Zatím mi zbývají (snad) poslední tři zájemci. Ale iniciativě se meze nekladou. Pokud to používáš, tak to tam majzni.
Severan

Příspěvek od Severan »

kartonist píše:Stáhnul jsem, ale prý poškozené pdf... asi mám pech.

Radek
Taky mám ten problém. Pro jaký prohlížeč to bylo dělané, verze?

Severan
Michal52

Příspěvek od Michal52 »

Prohlížeč PDF je tuším sedmička. Je možno to převést na nižší verzi.
habej

Příspěvek od habej »

Severan píše:
kartonist píše:Stáhnul jsem, ale prý poškozené pdf... asi mám pech.

Radek
Taky mám ten problém. Pro jaký prohlížeč to bylo dělané, verze?

Severan
V tomhle by mohl byt problem co jsem mel ja. Podivej se na velikost souboru. Pokud je 55,5MB pak jde o dva spojene soubory. Je to pdf i doc za sebou. Po rozdeleni (mezi nimi je jeste vlozen kratky text) jsou citelne. Predpokladam ze to takhle zmrsila uschovna. Ale to si jen myslim.
taby

Příspěvek od taby »

No, já jsem si stáhl jen pdf o velikosti 55,5 MB, ale funguje úplně v pohodě bez problémů. Word jsem tam neviděl. :|
Michal52

Příspěvek od Michal52 »

V té celkové velikosti 55 MB jsou skutečně ukryty oba soubory, tedy jak v PDF, tak ve Wordu. Možná je zbytečný ten v MS Word, ale chtěl jsem ta data nechat otevřená, pokud by si někdo chtěl zvětšit obrázek, nebo tabulku, protože ve Wordu je obsažena původní velikost (není optimalizován). Takto to "splácne" dohromady úschovna, i když se pochopitelně zadávají odděleně. Pokud si myslíte, že je formát Wordu zbytečný, mohu natahovat pouze PDF a ušetříme cca 30 MB. PDF soubor by šel ještě dále komprimovat, třeba na velikost pro Internet, ale potom dochází k dost výrazné redukci zvláště obrázků. Případný převod na nižší verze PDF se mi moc nelíbí, nevím jak by se chovaly záložky a linky. Také by asi zmizela možnost snadného čtení v PDA, to používám třeba ve vlaku.
taby

Příspěvek od taby »

No, přiznám se, že je mi to záhadou, protože nevím, kde je v tom pdf schován word :D
, ale jinak si myslím, že by pdf bohatě stačilo a mimojiné pdf verze 6 by myslím měla být také v pohodě. ;)
Odpovědět

Zpět na „Historické plachetnice - obecně“