Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
prosím o pomoc s převodem
Re: prosím o pomoc s převodem
Zdar Chci si postavit HMS Victory. Na netu jsem si stáhl nákresy dílů od jotiki (http://www.jotika-ltd.com/Pages/1024768/Nelson_12.htm ) a z každé desky jsem si zjistil rozměr jednoho dílu.A teď k mému problému. Potřeboval bych podle tohoto rozměru zvětšit celou desku a to přesně. Nevíte o nějakém prográmku nebo fintě.
Dokončeno: H.M.S. Victory; La Real
možná někde kde kopírujou plány by to mohli zvětšit v požadovaném měřítku
Pavel Daněk
Al khubar a Schnellboot S-100, ve stavbě
FUTABA 3PM 2,4GHz, 6EX 2,4GHz
Al khubar a Schnellboot S-100, ve stavbě
FUTABA 3PM 2,4GHz, 6EX 2,4GHz
Postup:
1. vytiskni si pdf soubory na A4 (normální) tiskárně v měřítku 100% (nebo lépe pro větší přesnost na A3 tiskárně v měřítku 200%)
2. změř si nějaký rozměr x a porovnej ho s požadovaným rozměrem y, který ti poslal miton
3. požadované měřítko tisku je potom y/x * 100 (nebo 200) v procentech
Poznámky:
1. Každý list bude pravděpodobně v jiném měřítku, tak si to musíš spočítat zvlášť
2. vzhledem k nejrůznějším chybám je pravděpodobné, že po vypočítání měřítka a zkusmém výtisku ho budeš muset ještě drobně upravit (v řádu jednotek procent)
3. asi by nebylo od věci zvolit si skromější přezdívku...
Radek
1. vytiskni si pdf soubory na A4 (normální) tiskárně v měřítku 100% (nebo lépe pro větší přesnost na A3 tiskárně v měřítku 200%)
2. změř si nějaký rozměr x a porovnej ho s požadovaným rozměrem y, který ti poslal miton
3. požadované měřítko tisku je potom y/x * 100 (nebo 200) v procentech
Poznámky:
1. Každý list bude pravděpodobně v jiném měřítku, tak si to musíš spočítat zvlášť
2. vzhledem k nejrůznějším chybám je pravděpodobné, že po vypočítání měřítka a zkusmém výtisku ho budeš muset ještě drobně upravit (v řádu jednotek procent)
3. asi by nebylo od věci zvolit si skromější přezdívku...
Radek
Citujem : 3. asi by nebylo od věci zvolit si skromější přezdívku...
TREFA !:)
TREFA !:)
Kopírku nemám.
A zkusit to v počítači pomocí vypočtu procent mě taky napadlo. Bohužel mě to pokaždé zaokrouhlí na celá procenta a u větších dílů to děla i pár milimetru, což je velký rozdíl.
Já měl na mysli nějaký program kde by se dal zadat rozměr jednoho dílu a pomocí něj se zvětší celá strana.
Jo a tu přezdívku měl jsem zrovna na fofr tak jsem tam napsal první věc co mě napadla v souvislosti s mořem.
A zkusit to v počítači pomocí vypočtu procent mě taky napadlo. Bohužel mě to pokaždé zaokrouhlí na celá procenta a u větších dílů to děla i pár milimetru, což je velký rozdíl.
Já měl na mysli nějaký program kde by se dal zadat rozměr jednoho dílu a pomocí něj se zvětší celá strana.
Jo a tu přezdívku měl jsem zrovna na fofr tak jsem tam napsal první věc co mě napadla v souvislosti s mořem.
Dokončeno: H.M.S. Victory; La Real
Osobně mám přístup k plotru, takže tisk na A4 nebo jiné formáty neřeším, nicméně mohl by ti pomoci program ABViewer 6, který používají rusové a umí prý rozložit výkres na malé části.
S přesným nazvětšováním na kopírce trochu pomůže jiný prográmek: http://www.modelshipbuilder.com/resourc ... scale.html.
Radek
S přesným nazvětšováním na kopírce trochu pomůže jiný prográmek: http://www.modelshipbuilder.com/resourc ... scale.html.
Toto zvládají profi kreslící programy (Corel Draw, Adobe Photoshop), ovšem předpokladem je, že do nich nahraješ výkres v nějakém jim známém formátu. Podle mých zkušeností dokáží sice pdf naimportovat (nikoliv klasicky otevřít!), ale bez možnosti nějakých pokročilých úprav.Admirál píše:Já měl na mysli nějaký program kde by se dal zadat rozměr jednoho dílu a pomocí něj se zvětší celá strana.
Radek
To víš že je můžeš upravovat. Protože ADOBE Acrobat (*.pdf) a ADOBE Photoshop, spolupracujou velmi dobře. Nevím jak která, ale novější verze to umí určitě.kartonist píše:Toto zvládají profi kreslící programy (Corel Draw, Adobe Photoshop), ovšem předpokladem je, že do nich nahraješ výkres v nějakém jim známém formátu. Podle mých zkušeností dokáží sice pdf naimportovat (nikoliv klasicky otevřít!), ale bez možnosti nějakých pokročilých úprav.
Radek
Víte, proč jsem tu i když nedělám lodě? Protože Vás mám rád a baví mě to tu,..

-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek