Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Velká jachta 1678 1:100

Zaměřeno na konkrétní historické plachetnice a stavbu jejich modelu.
Mynymaks

Re: Velká jachta 1678 1:100

Příspěvek od Mynymaks »

Jeste k tomu odkazu na stranky pana Housky.. nejvic me dostala teda tato veta - *Podle pravidel mezinárodní modelářské organizace NAVIGA nesmí být na modelech použity žádné průmyslové a koupené díly, a proto jsou všechny modely zhotoveny ručně.* - smekam a klobouk dolu !!
kopi

Příspěvek od kopi »

Severane,díky moc,teď je mi to trochu jasnější.To víš,pět let jsem lodě neviděl a teď,se přiznám,koukám někdy s pusou dokořán,co existuje za věci.Ale asi nejvíc se mi líbí tady to fórum,to je super věc.
Kamarád ten Milipit použil na tank a doporučil mi ho.Tak to asi nejdřív vyzkouším někde bokem.
Podle pravidel mezinárodní modelářské organizace NAVIGA
http://www.svazmodelaru.cz/odbornosti/k ... la_c_1.pdf
Tady je máš.Ono opravdu na těch modelech musí být vše vyrobeno doma.Mám dojem,že na nějakém MS měl problém s vlajkou,protože rozhodčím se nazdála,že byla udělaná doma.
kopi

Příspěvek od kopi »

Podle slibu jsem tento týden udělal kormidlo,takže zde je foto.
Obrázek
kopi

Příspěvek od kopi »

Narazil jsem na tento odkaz a rád bych se zeptal,jestli nemá někdo zkušenost s těmi CDčky?
http://sweb.cz/modelylodi/index.htm
kartonist

Příspěvek od kartonist »

kopi píše:Narazil jsem na tento odkaz a rád bych se zeptal,jestli nemá někdo zkušenost s těmi CDčky?
http://sweb.cz/modelylodi/index.htm
CDčka obsahují převážně plány, kterou jsou "k dispozici" na ruských pirátských stránkách (viz zdejší historie). Převážně se jedná o plány ze stavebnic, tj. zjednodušené a přizpůsobené sortimentu lodní bižuterie toho kterého výrobce.

Radek
BRadek

Příspěvek od BRadek »

Když se v tomto fóru zmiňují dokonalé modely při koukání na weby jsem narazil na dioráma Texel:
http://www.modelshipworld.com/phpBB2/gallery/album175/
Stojí zato si tohle prohlídnout.
Radek
Obrázek
kopi

Příspěvek od kopi »

Radek píše:Převážně se jedná o plány ze stavebnic, tj. zjednodušené a přizpůsobené sortimentu lodní bižuterie toho kterého výrobce.
Podle tohoto ohodnocení soudím,že to nemá cenu se tímto dál zabývat.Jen by mě zajímaly ty plány z ruských stránek.Koukal jsem asi na dvě lodě,a moc se mi líbily.Problém je v tom,že na západ od nás se ruskými loďmi moc nezabývají.Takže mi asi stejně nezbyde,než se obrátit na přátele z východu.Náhodou,nemá někdo adresy na ruská fóra?Našel jsem polská,ale ani tam ruské lodě nepěstují.Zlaté RVHP!:D
Radek píše:Stojí zato si tohle prohlídnout.
Radku díky,ale abych pravdu řekl,tak je to ke vzteku vidět takováhle dioráma.Mít postavenou loď a ještě s námořníky,to je nádhera.Projel jsem je všechny a tiše závidím.Ti pajduláci to tak neuvěřitelně oživí!!Díky.
BRadek

Příspěvek od BRadek »

Z Ruských vebů je to např.:
http://www.shipmodels.com.ua/index.htm
http://shipmodeling.ru/
konkrétně stránka se cca 100 plány ke stažení- plány jsou od různých výrobců, většinou podle mne nekompletní, přesto třeba stačí pro orientaci
http://shipmodeling.ru/phpbb/viewtopic. ... oyal+louis
Radek
kopi

Příspěvek od kopi »

Radek píše:přesto třeba stačí pro orientaci
Radku,super a díky moc.Je mi jasný,že sehnat kvalitnější ruský plán bude asi složitější.Ale i tyhle plány postačí na rozkoukání.na některém webu jsou i knihy,takže naprosto super.Dík.
kopi

Příspěvek od kopi »

Tento týden nebylo mnoho času,tak jsem jen opravil kování kormidla,které nebylo souběžné.Je zvláštní,že to člověk vidí až vyfocené.No a začal jsem práce na palubě,protože až budu dělat hřebíky,tak je chci udělat na palubě a trupu zároveň.
Obrázek
Obrázek
Bleder

Příspěvek od Bleder »

Moc pěkné.
Bleder
kopi

Příspěvek od kopi »

Takže po delší době opět pokračuji.Omlouvám se všem,kdo sledují tento Topic,ale měl jsem problém s foťákem.Trochu jsem upravil postup prací s ohledem na možnost dokumentace,takže spousta věcí je ve stavu rozpracovanosti.Fotky sem budu dávat tak,jak šli práce za sebou.
Takže spáry na palubě jsou hotovy:
Obrázek
Obrázek
kopi

Příspěvek od kopi »

Zapoměl jsem podotknout,že ta vyfocená paluba je jen horní část.Lepil jsem ji ze dvou 1mm javorových dýh.
kopi

Příspěvek od kopi »

Další prací byly schody.Žebro,kde měly být jsem nevím proč před těmi 5ti lety vylomil a tak jsem si ho nyní musel dodělat.
Obrázek
Obrázek
Obrázek
kopi

Příspěvek od kopi »

Další drobné práce byly:kormidelní tyč,schody na příď a lafeta pro tvorbu formy.
Obrázek
Obrázek
Obrázek
taby

Příspěvek od taby »

Přiznám se, že s tou palubou jsem to moc nepochopil. :|
Budeš jí lepit z lišt nebo bude jen takto? Protože pokud by byla pouze z tohoto jednoho kusu, tak by to byla dle mého soudu veliká škoda. ;)
kopi

Příspěvek od kopi »

Ta paluba bude jen z té dýhy.Tedy ze dvou vrstev.
taby píše:Protože pokud by byla pouze z tohoto jednoho kusu, tak by to byla dle mého soudu veliká škoda.
Taby,nemyslím si,že by to mělo až takový vliv na vzhled té paluby.Nebo jak jsi to myslel,že by to byla škoda?Večer sem dám fotky té paluby již s hřebíkama a vlastně kompletně hotové paluby.
taby

Příspěvek od taby »

Uvidíme tedy večer. To bude zřejmější. ;)
Proč jsem psal, že by to byla škoda? Tím jsem myslel, že (dle mého soudu) lépe vypadá, pokud prkna na palubě na sebe strukturou dřeva nenavazují, ale trochu se odlišují, což při použití dýhy, kam se nakreslí rozdělení prken, není.
Ale uvidím večer, protože to může být jiné, než v mých představách a možná i předsudcích. ;)
kopi

Příspěvek od kopi »

taby píše:Proč jsem psal, že by to byla škoda? Tím jsem myslel, že (dle mého soudu) lépe vypadá, pokud prkna na palubě na sebe strukturou dřeva nenavazují, ale trochu se odlišují, což při použití dýhy, kam se nakreslí rozdělení prken, není.
V tom máš asi pravdu,že když je paluba z lišt,tak to vypadá jinak.Třeba na Janitě jsem ji dělal z lišt a na další rozdělané lodi taky.Tohle byl takový malý experiment.Tady u té javorové dýhy je trochu problém,to žilkování.Ono s jednoho úhlu je vidět a s jiného ne.
Obrázek
Obrázek
taby

Příspěvek od taby »

Nemám v plánu ti to nijak shazovat, ale toto je přesně to, co jsem měl na mysli, že bude slabinou.
Přiznám se, že na tvém místě bych si to ještě rozmyslel, i když to znamená více práce a také to, že současná práce přijde tak říkajíc vniveč. Ale to je v důsledku na tobě. Toto píšu i proto, že jsi odkazoval na hotový model této jachty, jako možný výsledek, ke kterému se snažíš dostat, ale tímto hodně snižuješ laťku. ;)
Nicméně, pokud to takto budeš nechávat, tak tvou nadějí budou snad alespoň palubní nástavby a zřízení, které to trochu rozbijí a odvedou pozornost od toho žilkování. ;)
Mynymaks

Příspěvek od Mynymaks »

Cim jsi ty spary a hreby vlastne kreslil? Me to neprijde az zase tak marny jak tu prezentuje taby. Ono tezko soudit z fotky, v realu to vypada urcite jinak. Horsi nez mam ja palubu na Mayfloweru nemuze mit nikdo. :)
taby

Příspěvek od taby »

Mynymaks píše:Cim jsi ty spary a hreby vlastne kreslil? Me to neprijde az zase tak marny jak tu prezentuje taby. Ono tezko soudit z fotky, v realu to vypada urcite jinak. Horsi nez mam ja palubu na Mayfloweru nemuze mit nikdo. :)
To je věcí názoru. ;)
kopi

Příspěvek od kopi »

taby píše:Nemám v plánu ti to nijak shazovat
Neberu to jako schazování,Od toho jsou taková fóra,aby si každý řekl svůj názor a já respektuji i názor druhých.Takže klidně piš.
Jinak k té palubě.Nemyslím si,že by to byl takový problém.Připádá mi to lepší než třeba tady:
Obrázek
Tady je to žilkování tmavé.Javor je celý světlý bez těch tmavých nitek.Třeba tato paluba je taky z javoru.Ale je focená z větší dálky:http://www.martinships.com/photos/Max-Emanuel-1-02.jpg
Mynymaks píše:Ono tezko soudit z fotky, v realu to vypada urcite jinak.
To je pravda.Používám foťák v telefonu.A hlavním smyslem těch fotek bylo ukázat palubu zblízka.Jinak ty spáry jsou dělaný tužkou a hřebíky jsou vrtaný a zatmelený.
taby

Příspěvek od taby »

kopi píše:Třeba tato paluba je taky z javoru.Ale je focená z větší dálky:http://www.martinships.com/photos/Max-Emanuel-1-02.jpg
To máš pravdu, nic proti javoru nemám, to ani v nejmenším. Ale pokud to dobře chápu, tak tato paluba je poskládána z javorových lišt a není z jednoho kusu dýhy. ;)
Ale stále to v důsledku bude tak, jak to uděláš, proto není třeba asi o tom více psát. :)
kopi

Příspěvek od kopi »

Taby musím tě sklamat,ale i tato je z jednoho kusu.Ale souhlasím s tebou,že kdyby to bylo z lišt,tak ta celistvost povrchu by se jistě narušila.;)
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Historické plachetnice - rozestavěné“