Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Trening na soutezich TT
Re: Trening na soutezich TT
Pri soutezich TT na kterych jsem byl ,postradam nejaky system pri treningu.Kazdy muze namitnout,je to na domluvě.Bohužel to tak není.Vidime se malo a tak si chce kazdy uzit čas pred ostatnimi a cas bězí.Myslim ze každe druzstvo by melo cvičně projet trat ,osahat si časový limit,a pustit dalšího.Samozřejmě to myslím i sebekriticky.
Zatím to vypadalo tak, že jel ten, kdo urval vlek, ale i na ty další se většinou dostalo ;-).
Modře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.S přátelským pozdravem ladous
Správná připomínka- jen nevím jak to řešit-pokud bude přiměřeně týmů, dalo by se to časově rozvrhnout-tj. každý tým cca 10 min-což ovšem neobnáší celou trať.....protože 10 týmů x 15 min je už 150 minut čisté jízdy, s přepřaháním jsou to 3 hodiny=musíš začít v 7 ráno.......takže spravedlivější mi připadá trenik zrušit....
Optimismus je jen nedostatek informací...aneb zabij bobra, zachráníš strom....
Potom je třeba si ujasnit co je trening.Je soucasti souteze ,potom je treba vsechny spravedlivě vystrídat a pamatovat na to s časem,nebo je to loterie a i pri dobre vuli se nemuzou vsichni vystridat. Potom je to hendicap.Urcite nechci tlačit na pilu, ne vsichni maji o trenink zajem,ale není to fer.RomanT píše:Správná připomínka- jen nevím jak to řešit-pokud bude přiměřeně týmů, dalo by se to časově rozvrhnout-tj. každý tým cca 10 min-což ovšem neobnáší celou trať.....protože 10 týmů x 15 min je už 150 minut čisté jízdy, s přepřaháním jsou to 3 hodiny=musíš začít v 7 ráno.......takže spravedlivější mi připadá trenik zrušit....
Když se to dožene do extrémů, tak bude na trénink stejný časový rozpis jako na samotnou soutěžní jízdu, ale to je dle mého soudu cesta do pekel.
Já bych to propříště viděl spíše tak, že než nějaké trénování celé tratě by to mělo být jen testování délky lana, kdo potáhne vpředu... maximálně vyzkoušení nájezdu do přístavu.
Já bych to propříště viděl spíše tak, že než nějaké trénování celé tratě by to mělo být jen testování délky lana, kdo potáhne vpředu... maximálně vyzkoušení nájezdu do přístavu.
Modře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.S přátelským pozdravem ladous
Byl bych pro.Snad se toho nekdo chytne.Cela soutež je pořad vic utaženějsi do pravidel.Mam obavu že nových lidi bude jen pomalu přibývat.Sledovat TT zvenčí měl bych strach do ní vstoupit stejně tak jako jsem se bal do oficialnich soutěží.Nikoho tam neznám a jako modelař sklipkan mam před skupinou lidi kteří si tykají prostě respekt.Možná moje skoda.Několik lidí kteří byli v Jinolicích , ale i jinde,už jsem nevidel.Pravidla se pořad utahuji.Puvodně to bylo jen vleceni.A dnes-typ lode-velikost lode-tvrdy časový limit-ted serial.Tomu se stačí přizpusobit jen ten kdo to sleduje zevnitř.Mam taky tu zkusenost.A ten trenink-podle mě jen řad.ladous píše:Když se to dožene do extrémů, tak bude na trénink stejný časový rozpis jako na samotnou soutěžní jízdu, ale to je dle mého soudu cesta do pekel.
Nikde není pevně řečeno jak velká má loď být, jen je omezení pro lehký TT že loď nesmí být větší než 70cm, ale nikde neni řečeno že loď z lehkého TT nemůžeš použít v Těžkém TT, typ lodě tak je jasné že nějaká rybářská bárka nemůže taknout tanker apod., a co se týká seriálu tak nemusíšse účastnit celého klidně se mmužeš zúčastnit jen jedné soutěže a přitom budeš zapstán do seriálu, ale celkově ve výsledku budeš umístěn v zádních pozicích celkového pořadí.FRANTA 1 píše:Byl bych pro.Snad se toho nekdo chytne.Cela soutež je pořad vic utaženějsi do pravidel.Mam obavu že nových lidi bude jen pomalu přibývat.Sledovat TT zvenčí měl bych strach do ní vstoupit stejně tak jako jsem se bal do oficialnich soutěží.Nikoho tam neznám a jako modelař sklipkan mam před skupinou lidi kteří si tykají prostě respekt.Možná moje skoda.Několik lidí kteří byli v Jinolicích , ale i jinde,už jsem nevidel.Pravidla se pořad utahuji.Puvodně to bylo jen vleceni.A dnes-typ lode-velikost lode-tvrdy časový limit-ted serial.Tomu se stačí přizpusobit jen ten kdo to sleduje zevnitř.Mam taky tu zkusenost.A ten trenink-podle mě jen řad.ladous píše:Když se to dožene do extrémů, tak bude na trénink stejný časový rozpis jako na samotnou soutěžní jízdu, ale to je dle mého soudu cesta do pekel.
Elektronická Sekretářka Nojby pro neznalé: JSEM MUŽ
Jatomu rozumim,sam ho jezdim jen když čtu nektere dotazy z diskuze cítím že je to pro některe lidi nesrozumitelné. Vím jak jsem se cítil před 3 lety při čtení RC REVUE.Nevedel jsem co je co a nedavalo to dohromady smysl.byl jsem bezradný,nikoho jsem neznal ato je ta chvíle kdy to hodně lidí vzdá.Pro mě v tu chvíli přišlo první setkání TT.místo kde se lidi potkají poprvé a já se chytnu.Bez nervu a těžkých časových limitu.TAKHLE to mzslim já.Ne promě,ale mé ostatní JÁ.Nojby píše:Nikde není pevně řečeno jak velká má loď být, jen je omezení pro lehký TT že loď nesmí být větší než 70cm, ale nikde neni řečeno že loď z lehkého TT nemůžeš použít v Těžkém TT, typ lodě tak je jasné že nějaká rybářská bárka nemůže taknout tanker apod., a co se týká seriálu tak nemusíšse účastnit celého klidně se mmužeš zúčastnit jen jedné soutěže a přitom budeš zapstán do seriálu, ale celkově ve výsledku budeš umístěn v zádních pozicích celkového pořadí.FRANTA 1 píše:Byl bych pro.Snad se toho nekdo chytne.Cela soutež je pořad vic utaženějsi do pravidel.Mam obavu že nových lidi bude jen pomalu přibývat.Sledovat TT zvenčí měl bych strach do ní vstoupit stejně tak jako jsem se bal do oficialnich soutěží.Nikoho tam neznám a jako modelař sklipkan mam před skupinou lidi kteří si tykají prostě respekt.Možná moje skoda.Několik lidí kteří byli v Jinolicích , ale i jinde,už jsem nevidel.Pravidla se pořad utahuji.Puvodně to bylo jen vleceni.A dnes-typ lode-velikost lode-tvrdy časový limit-ted serial.Tomu se stačí přizpusobit jen ten kdo to sleduje zevnitř.Mam taky tu zkusenost.A ten trenink-podle mě jen řad.ladous píše:Když se to dožene do extrémů, tak bude na trénink stejný časový rozpis jako na samotnou soutěžní jízdu, ale to je dle mého soudu cesta do pekel.
Pro všechny nováčky v TT: NEBOJTE SE!!
a) pro Vás "nové" se chvilka na trenink a radu najde!
b)pravidla se zdají složitá? Nejsou!!-stačí projet trať!!
c)omezení je jen jedno-do 70 cm malý vlek, nad velký(časový limit na projetí zatím nikdy nebyl na hraně projetelnosti)
d)loď by měla připomínat remorkér, měřítko nerozhoduje,měla by být dodělaná(ale dle mého záleží na domluvě, zatím nikdo nebyl vyobcován)
e)nikoho neznám.....výmluva!-stačí napsat sem jakýkoli dotaz! i když je jakkoli "začátečnický" vždy někdo odpoví a poradí-například tohle byla správná připomínka!
f)-je to soutěž= nějaká pravidla a emoce k tomu patří, ALE-je tam dost lidí co si jedou jenom zajezdit a pokecat, podívat.....
c)omezení je jen jedno-do 70 cm malý vlek, nad velký(časový limit na projetí zatím nikdy nebyl na hraně projetelnosti)
d)loď by měla připomínat remorkér, měřítko nerozhoduje,měla by být dodělaná(ale dle mého záleží na domluvě, zatím nikdo nebyl vyobcován)
e)nikoho neznám.....výmluva!-stačí napsat sem jakýkoli dotaz! i když je jakkoli "začátečnický" vždy někdo odpoví a poradí-například tohle byla správná připomínka!
f)-je to soutěž= nějaká pravidla a emoce k tomu patří, ALE-je tam dost lidí co si jedou jenom zajezdit a pokecat, podívat.....
Souhlas, nemyslim si že cílem setkání a soutěže je jet podle jednoho metru, a hádat se o to zda se loď dotkla bóje či nikoliv, smyslem je spíše setkat se pokecat, pokochat se , nechat si poradit i poradit někomu jinému, probrat řešení stavby čehokoliv apod.RomanT píše:Pro všechny nováčky v TT: NEBOJTE SE!!
Rozhodně to všem doporučuju, před nedávnem jsem taky stál před tím, ale chut mluvit s modeláři, které jsem dosud znal jsem pod přezdívkou byla větší, chce to nebát se a přijít, nejlepší je přijít vícekrát, ne každý si na setkání všimne že přibyl někdo nový.
Kdo jsi ladous.Urcitě jsme se setkali,ale kde.S čim jezdíšladous píše:Zatím to vypadalo tak, že jel ten, kdo urval vlek, ale i na ty další se většinou dostalo ;-).
Názor jednoho, co TT nejezdí ale sleduje a točí se kolem soutěží:
- trénig by byl povolen jen bez vleku - možnost projet si trať remorkérem aby si soutěžící zapamatoval posloupnost bójek, případně s nejakým klackem ve vlastní režii imitující vlek. U soutěží typu TT, kdy každá trať je jiná, je jakákoliv možnost zkoušky s soutěžním vlekem velkou výhodou proti těm, co se ke zkoušce nedostali.
- trénig by byl povolen jen bez vleku - možnost projet si trať remorkérem aby si soutěžící zapamatoval posloupnost bójek, případně s nejakým klackem ve vlastní režii imitující vlek. U soutěží typu TT, kdy každá trať je jiná, je jakákoliv možnost zkoušky s soutěžním vlekem velkou výhodou proti těm, co se ke zkoušce nedostali.
tak dobře když tak jen přistání v přístavu jako tréninkSH píše:Názor jednoho, co TT nejezdí ale sleduje a točí se kolem soutěží:
Dobrý nápad,jsem rad,že více lidí pochopilo ten rozdil.Nojby píše:tak dobře když tak jen přistání v přístavu jako tréninkSH píše:Názor jednoho, co TT nejezdí ale sleduje a točí se kolem soutěží:
Mě se líbí myšlenka, že trénink bude projetí tratě remorkéry bez vkleku. Prostě pro ujasnění tratě. To se mi zdá jako rovnocenné podmínky pro všechny.
Co se týče "utahování" pravidel a seriálu. Pravidla pro TT podle mě nic neutáhla jen upřesnila nejasné situace. Po prvnívh setkáních padlo několik dotazů i připomínek k nejastnostem v pravidlech. Proto jsou pravidla v současné době poněkud podrobnější, ale podle mě je to k dobru věci. Je to přirozený vývoj.
Stejně tak celý seriál. Kdo chce pojede, kdo nechce nemusí. Vždyť o nic nejde. Já osobně se hlavně těším na to, že uvidím spoustu už známých lidí, trochu pokecám, omrknu modely lodí. Při soutěži je podle mě sranda, lidi se špičkují, trochu to i prožívají a nakonec se to snaží projet každý co nejlépe ikdyž je nesoutěživec :-)
Možná je pro zájemce o TT na první pohled tato disciplína složitá, ale jak jak psal RomanT. Je to vpodstatě jednoduchý. Stačí projet se soulodím vyznačenou trať a nebrnknout o bójku. To je základní pravidlo TT, které pořád platí :-)
Co se týče "utahování" pravidel a seriálu. Pravidla pro TT podle mě nic neutáhla jen upřesnila nejasné situace. Po prvnívh setkáních padlo několik dotazů i připomínek k nejastnostem v pravidlech. Proto jsou pravidla v současné době poněkud podrobnější, ale podle mě je to k dobru věci. Je to přirozený vývoj.
Stejně tak celý seriál. Kdo chce pojede, kdo nechce nemusí. Vždyť o nic nejde. Já osobně se hlavně těším na to, že uvidím spoustu už známých lidí, trochu pokecám, omrknu modely lodí. Při soutěži je podle mě sranda, lidi se špičkují, trochu to i prožívají a nakonec se to snaží projet každý co nejlépe ikdyž je nesoutěživec :-)
Možná je pro zájemce o TT na první pohled tato disciplína složitá, ale jak jak psal RomanT. Je to vpodstatě jednoduchý. Stačí projet se soulodím vyznačenou trať a nebrnknout o bójku. To je základní pravidlo TT, které pořád platí :-)
Keba - webmaster
http://www.tugtowing.cz
http://www.tugtowing.cz
Jsem velmi rád, že tahle diskuze je, nutí nás přemýšlet o TT a vylepšovat ho,
trenink bez vleku je fér a měl by stačit.Nebo třeba přijet do Prahy(Olomouce, Brna) a s vlekem si to zkusit mimo soutěž-Pražáci se scházejí každou první středu v měsíci......
vymyslet pravidla, aby byla co nejvíc "fér" není jednoduché, musí se prostě vzít v potaz všechny možné situace, které mohou nastat, aby až nastanou, nebylo velkých sporů.
Nikdo nikoho nenutí jet celý serial soutěží, jde o to, zablbnout si se stejně postiženými lidmi, byť jeden či dva víkendy v roce.......
trenink bez vleku je fér a měl by stačit.Nebo třeba přijet do Prahy(Olomouce, Brna) a s vlekem si to zkusit mimo soutěž-Pražáci se scházejí každou první středu v měsíci......
vymyslet pravidla, aby byla co nejvíc "fér" není jednoduché, musí se prostě vzít v potaz všechny možné situace, které mohou nastat, aby až nastanou, nebylo velkých sporů.
Nikdo nikoho nenutí jet celý serial soutěží, jde o to, zablbnout si se stejně postiženými lidmi, byť jeden či dva víkendy v roce.......
Mě se zamlouvá trénink pouze projetí tratě bez vleku. Ono to stačí, když si to člověk jen tak projede. Stejně to nejde zas tak moc natrénovat, foukne vítr a je to úplně jiné.
Ale hodně udělá, když člověk se dívá na soutěžící, jak trať projíždí, takže jediní, co jsou trochu v nevýhodě jsou ti, co začínají první plavbu, řešení by bylo prohodit starbotní pole vždy po kole, ale zase ne každý má dostatečnou kapacitu baterií a musejí mezi závody nabíjet.
Ale hodně udělá, když člověk se dívá na soutěžící, jak trať projíždí, takže jediní, co jsou trochu v nevýhodě jsou ti, co začínají první plavbu, řešení by bylo prohodit starbotní pole vždy po kole, ale zase ne každý má dostatečnou kapacitu baterií a musejí mezi závody nabíjet.
O tomto už jsem taky přemýšlel, ale jelikož jako první zatím myslím vždy startoval tým Last Minute (Ante, Keba) tak jsem si říkal, že nám to jako nejzkušenější aspoň ukážíGodric píše:Mě se zamlouvá trénink pouze projetí tratě bez vleku. Ono to stačí, když si to člověk jen tak projede. Stejně to nejde zas tak moc natrénovat, foukne vítr a je to úplně jiné.
Možná by bylo možné při prezenci družstev vylosovat pořadí jízd všech tří kol, takže by každý mohl dopředu vědět kdy pojede. Nebo vymyslet jiný způsob jak pro další jízdy prohodit pořadí.
Osobně si ale myslím, že to není nutné, jde přeci jen o zábavu...

NeJaToD team
Napadlo mě to pořadí při dalším kole, jako v lyžování např. od nejhoršího po nejlepšího, nejhorší ( tj. ten s největší penalizací v minulém kole) až po toho nejlepšíhoivvo píše:O tomto už jsem taky přemýšlel, ale jelikož jako první zatím myslím vždy startoval tým Last Minute (Ante, Keba) tak jsem si říkal, že nám to jako nejzkušenější aspoň ukážíGodric píše:Mě se zamlouvá trénink pouze projetí tratě bez vleku. Ono to stačí, když si to člověk jen tak projede. Stejně to nejde zas tak moc natrénovat, foukne vítr a je to úplně jiné.
Ale hodně udělá, když člověk se dívá na soutěžící, jak trať projíždí, takže jediní, co jsou trochu v nevýhodě jsou ti, co začínají první plavbu, řešení by bylo prohodit starbotní pole vždy po kole, ale zase ne každý má dostatečnou kapacitu baterií a musejí mezi závody nabíjet.Zatím si ale nikdo nestěžoval na to kolikátý jede, navíc je to dost nevyzpitatelné, protože např. prvním třem družstvům nemusí foukat vítr a dalším ano a hned o svoji výhodu přijdou... Nelze říct, která místo je lepší a která horší.
Možná by bylo možné při prezenci družstev vylosovat pořadí jízd všech tří kol, takže by každý mohl dopředu vědět kdy pojede. Nebo vymyslet jiný způsob jak pro další jízdy prohodit pořadí.
Osobně si ale myslím, že to není nutné, jde přeci jen o zábavu...
a před 3. kolem by se sčítali obě předcházející kola
To se mi nezdá nejšťaštnější.Nojby píše:Napadlo mě to pořadí při dalším kole, jako v lyžování např. od nejhoršího po nejlepšího, nejhorší ( tj. ten s největší penalizací v minulém kole) až po toho nejlepšího
a) nebylo by takové překvapení po poslední jízdě
b) ztížilo by to organizaci - musely by se velmi rychle spočítat výsledky a vyhlásit další jízdy
c) soutěžící by nemohli odejít (např. na jídlo), protože by nevěděli kdy jedou další jízdu
Všichni by museli čekat až dojede poslední a potom by se dozvěděli jak jedou. Takže by neměli čas se pořádně připravit na jízdu. Mohlo by se stát, že první by jeli hned ti co dojeli poslední a ti by neměli čas ani vyřešit případné drobné technické problémy (vysušit vnitřek lodi, provést nutné opravy, příp. dobít aku.). Navíc organizátoři by museli shánět účastníky k dalším jízdám.
Pokud by se určilo pořadí před první jízdou pro všechna tři kola, tak by jak organizátoři tak soutěžící věděli kdy kdo pojede a mohli se podle toho v předstihu zařídit...

NeJaToD team
máš pravdu tohle mi nedošlo, asi to neni vhodné řešeníivvo píše:To se mi nezdá nejšťaštnější.Nojby píše:Napadlo mě to pořadí při dalším kole, jako v lyžování např. od nejhoršího po nejlepšího, nejhorší ( tj. ten s největší penalizací v minulém kole) až po toho nejlepšího
b) ztížilo by to organizaci - musely by se velmi rychle spočítat výsledky a vyhlásit další jízdy
c) soutěžící by nemohli odejít (např. na jídlo), protože by nevěděli kdy jedou další jízdu
Všichni by museli čekat až dojede poslední a potom by se dozvěděli jak jedou. Takže by neměli čas se pořádně připravit na jízdu. Mohlo by se stát, že první by jeli hned ti co dojeli poslední a ti by neměli čas ani vyřešit případné drobné technické problémy (vysušit vnitřek lodi, provést nutné opravy, příp. dobít aku.). Navíc organizátoři by museli shánět účastníky k dalším jízdám.
Pokud by se určilo pořadí před první jízdou pro všechna tři kola, tak by jak organizátoři tak soutěžící věděli kdy kdo pojede a mohli se podle toho v předstihu zařídit...
To máš sice naprostou pravdu, ale na druhou stranu, víš jak pěkně by hrály nervy těm posledním co jim jde o vítězství?ivvo píše:To se mi nezdá nejšťaštnější.Nojby píše:Napadlo mě to pořadí při dalším kole, jako v lyžování např. od nejhoršího po nejlepšího, nejhorší ( tj. ten s největší penalizací v minulém kole) až po toho nejlepšího
Sklízím ovoce-Godric píše:Mě se zamlouvá trénink pouze projetí tratě bez vleku. Ono to stačí, když si to člověk jen tak projede. Stejně to nejde zas tak moc natrénovat, foukne vítr a je to úplně jiné.
projetí tratě bez vleku-OK
losování pořadí pro všechny tři kola OK
panove nezlobte se na me,ale mam opravdu pocit, ze nejvic resi problemy ti co TT nejezdi.zadne slozitosti tam nejsou, nevymyslejte kraviny. tohle reseni jak to je je funkcni a vzdy jsme se dohodli.v protivanove jsme diky nasim problemum nestihly trat projet ani jednou, vstali jsme rano pred 7 hodinou ( ti co me znaji vedi co je to za pruser) a zkusili si trat projet. tvrdite ze pravidla jsou slozita, ono si je staci proste precist a na to co vam neni jasne se zeptat. snazili jsme se je udelat co nejjednodussi,ale prave kvuli stouralum jsme museli presne definovat kazdou situaci co muze nastat aby nebylo misto pro protesty a dvoji vyklad. a jak uz rekl romanT a keba, nereste pravidla, proste to projedte ciste a nemusite si s tim lamat hlavu ))) navic TT je jednoducha a pomerne levna zabava, takze mimo lennosti vam nic nebrani to zkusit ;-)
kazdy dobry skutek musi byt po zasluze potrestan
nexi myslim ze vim nejlepe jake je to dostat te z postele pred 9nex píše:panove nezlobte se na me,ale mam opravdu pocit, ze nejvic resi problemy ti co TT nejezdi.zadne slozitosti tam nejsou, nevymyslejte kraviny. tohle reseni jak to je je funkcni a vzdy jsme se dohodli.v protivanove jsme diky nasim problemum nestihly trat projet ani jednou, vstali jsme rano pred 7 hodinou ( ti co me znaji vedi co je to za pruser) a zkusili si trat projet. tvrdite ze pravidla jsou slozita, ono si je staci proste precist a na to co vam neni jasne se zeptat. snazili jsme se je udelat co nejjednodussi,ale prave kvuli stouralum jsme museli presne definovat kazdou situaci co muze nastat aby nebylo misto pro protesty a dvoji vyklad. a jak uz rekl romanT a keba, nereste pravidla, proste to projedte ciste a nemusite si s tim lamat hlavu ))) navic TT je jednoducha a pomerne levna zabava, takze mimo lennosti vam nic nebrani to zkusit ;-)
ale jak budou pribyvat dalsi druzstva bude opravdu tezsi vsem zajistit stejne podminky pro trenink. a to je ten dalsi prostor pro ty stourali a protesty jak pises (jeli jsme prvni a neznali trat, dopoledne foukal vitr vic nez ted atd.)... na prujezdu bez vleku pri treninku nevidim nic spatneho, stejne tak na vylosovani poradi...
na druhou stranu je to dalsi bod do pravidel, ktere jsou uz ted podle nekterych slozite a neprehledne (spis si ale myslim ze je necetli a jen kritizuji), navic pravidla byla pro tento rok zverejnena a vyhlasena, takze by se musel vyjadrit Keba zda je mozna takova zmena (byt pred zacatkem soutezi, ale jiz po vyhlaseni a zverejneni pravidel)
jak uz jsem ale rekl ze pro me osobne je jedno kdy a po kom jedu a baterie mam vzdy min. jedny nahradni, takze muzu jet dve jizdy za sebou. tyhle souteze jsou zabava a jezdim kvuli lidem. je pravda ze na molu se do toho clovek "zazere" a chce vyhrat (bez ohledu na mobil ve vode, ci kameramana na kraji mola vid nexi

NeJaToD team