Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

pohon typu Hydropulzor

Vše co se týká pohonu pro lodní model (motory, lodní šrouby, JET, Kortyho dýza, kormidla a pod.)
Odpovědět
Ferda

Re: pohon typu Hydropulzor

Příspěvek od Ferda »

Ferda
máte někdo zkušenost s pohonem typu "hydropulzor" ?
bylo to v Modeláři 1/1979

chtěl jsem to tehdy vestavět místo šroubu pomocného pohonu do plachetnice Denisa, ale skončilo to jen jako plechová krabice kdesi v hlubinách dílny.

tak ptám, nezkoušel to někdo ? od 20. 7. 2007, že by nikdo ?
FGH_Method
ladous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladous »

Já osobně jsem ten dotaz zaregistroval až dnes a ten výtisk Modeláře jsem v životě neviděl. Na jakém principu ta "plechová krabice" vlastně funguje?
ObrázekModře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.
S přátelským pozdravem ladous
petr hájek

Příspěvek od petr hájek »

v podstatě na principu ,,velrybího ocasu v bedně,, jen náhon je ojnicí a ocas je souměrné křídlo přičemž ojnice je s ním spojena čepem cca ve 2/5 hloubky tím se přední část křídla přimkne k čelní části bedny o něco dřív a voda mezi křídlem a bednou nemůže jinam než vzad, to se děje nahoře i dole a napořád ,napořád , napořád ,na......................................................;)
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
Ferda

Příspěvek od Ferda »

Pánové, děkuji za připojení, tímto dotazem jsem směřoval k netradičním typům pohonů
jenže se velmi divím, že to zařízení není nikde k nalezení, tedy to vypadá, jakoby to nikdo nevyráběl
již jsem nalezl stovky připomínek, jak se mají dělat šrouby a hotovou sbírku šamanských doporučení kolem toho, jenže jaksi nic víc
hledal jsem týden na webu a stále se mi jen vracely informace o vtlačovacích procesech na principu práškové metaurgie, ale o ničem jiném
tak to vidím jako nutnost, postavit prototyp a dráždit s tím vodu a kolegy
doufám, že to bude fungovat--už mám skener a plácnu to tedy sem
FGH_Method
Ferda

Příspěvek od Ferda »

jak mám zatraceně vypnout ten řádek dole ?, nevíte to někdo ?
FGH_Method
Dědek

Příspěvek od Dědek »

Ferda píše:Pánové, děkuji za připojení, tímto dotazem jsem směřoval k netradičním typům pohonů
jenže se velmi divím, že to zařízení není nikde k nalezení, tedy to vypadá, jakoby to nikdo nevyráběl
již jsem nalezl stovky připomínek, jak se mají dělat šrouby a hotovou sbírku šamanských doporučení kolem toho, jenže jaksi nic víc
hledal jsem týden na webu a stále se mi jen vracely informace o vtlačovacích procesech na principu práškové metaurgie, ale o ničem jiném
tak to vidím jako nutnost, postavit prototyp a dráždit s tím vodu a kolegy
doufám, že to bude fungovat--už mám skener a plácnu to tedy sem
Zdravím, pamatuji se přesně , že popis stavby byl ve starém předrevolučním Modeláři. Bohužel jej nevlastním. pamatuji si jenom, že bylo v obdélníkové "krabici" , mělo cca souměrný profil leteckého křídla a zavěšeno asi v 1/3 hloubky od předu. při pohybu se přední část opřela buď nahoře nebo dole o krabici a tím se zadní část pomocí vzniklé páky přirazila. Tím vzniknul jakýsi výstřik směrem dozadu.
Možná bude mít toto číslo Modeláře někdo ve svém archivu. Bohužel nevím ani rok vydání.
Ať žijí dědkové, což takhle špenát by nebyl?
bida

Příspěvek od bida »

Ferda píše:Ferda
máte někdo zkušenost s pohonem typu "hydropulzor" ?
bylo to v Modeláři 1/1979

chtěl jsem to tehdy vestavět místo šroubu pomocného pohonu do plachetnice Denisa, ale skončilo to jen jako plechová krabice kdesi v hlubinách dílny.

tak ptám, nezkoušel to někdo ? od 20. 7. 2007, že by nikdo ?
co potřebuješ vědět?
petr hájek

Příspěvek od petr hájek »

zkusil jsem to oskenovat do galerie , ale bohužel se to nedá číst takže jestli chceš mužu poslat na adresu jen mi ji pošli
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Pohon“