SH píše:peterd píše:Tie rebrá su naozaj správne......
vyřezané podle potisku na překližce nebo srovnané s žebroryskami na plánu?
Jako poslední zoufalý pokus bych zkusil laminát nahřát horkovzdušnou pistolí. Ale podle mě je větší pravděpodobnost, že to zničíš než že to pomůže.
PS útěchy: kolega si taky z anglie koupil stavebnici za docela moc peněz a podklady jak pro kit - jen co kde nalepit, fotky žádné, trup polyesterový křivý, bublinky na povrchu,... doplňky odlité z cínu (včetně zadního vazu, šroubu,...). Velké zklamání...
S tou herkovzdušnou pištolou by to možno išlo......ale problém je v dvoch veciach
1/ Rebrá boli predseknuté..takže žiadna korekcia nebola možná...
2/ Výkres neobsahuje "žebrolrysky" len pohľady a to ani nie v merítku......
Našťastie mám pomerne podrobný plán Perkasy..tie rebrá podĽa neho sedia ale podľa laminátového trupu nie...
Samozrejme nie je problém vyrobiť nové rebrá a prispôsobiť ich "škorepine" ale žiaľ to vyzerá tak, že celé zadné 2/3 trupu by mali úplne iný tvar ako na pláne...mienil som to postaviť pomerne presne a maketovo....nadstaby a doplňky si prekreslujem a pripravujem sám s nazbieraných podkladov....
No a ako som písal chcel som na trupe ušetriť prácu...povrchovku atď.....
Ak už si vyrobím nové rebrá tak už radšej zvládnem aj klasickú stavbu a bude trup určite vyzerať lepšie ako tento....
Je to smutné, že nie som sám.....viem si predstaviť sklamanie Tvojho kolegu ...ale to je tak keď človek v dobrom úmysle kupuje "mačku vo vreci"

:(