Zdravim vsechny a obracim se na vas s jednim problemkem...
O vikendu jsem se odhodlal a poprve jsem laminoval. Zatim to byla pouze perut kormidla, na ktere jsem se to chtel naucit, abych vedel co mam cekat pri cele lodi.
Dopadlo to relativne dobre, rekl bych tak na 90procent. Viz https://www.mo-na-ko.cz/upload/u_priprava.jpg.
Jenom mam problem na odtokove hrane.. zamyslel jsem to udelat tak, ze na odtokovce spojim k sobe tu tkaninu a vznikne tak "uzka ploska". Bohuzel se to nespojilo ;o( NA balse to drze pekne, ale dva platky tkaniny se k sobe neprilepily ;o( viz: https://www.mo-na-ko.cz/upload/u_detail.jpg.
Potreboval bych poradit... jak to opravit?
Jak vidite, zbyva mi tak 1cm tkaniny. Mam ji "napatlat" a necim stisknout k sobe? V tom pripade cim bych to mohl stisknout, aby se to neprilepilo?? Pres nejake desky?
Nebo radeji ostrihnout ty presahy, obrousit odtokovku a polozit novou vrsvu tkaniny?
Jeste podotknu ze laminuju tim cim se laminovat ma ... L285 od Havela a 80tkou tkaninou.
Diky za jakekoliv tipy a postrehy!
S pranim pekneho dne
Lukas B.
Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Laminování - oprava chyb a detailů
Re: Laminování - oprava chyb a detailů
Při výrobě kormidla používám pvc fólii. Přeložím ji na náběžné hraně a na odtokové ji sepnu kolíčky na prádlo. Po zaschnutí odstraním fólii a povrch je krásně hladký, jen přebrousím přesahy vzniklé přebytkem epoxi. Při opravě se dá postupovat podobně.
Vašek
používám při laminování podobný postup jako Vašek k plné spokojenosti. Pokud potřebuješ mírně urychlit schnutí epoxydu, lze použít fén a chvilku nahřát laminované plochy. To nahřívání mám vyzkoušeno s lamitem 109.
já bych ty přesahy odřízl a zabrousil, pak ustřihl proužek tkaniny tak by přesahoval alspoň do čtvrtiny perutě a ten proužek přilaminoval. Pak to přebrousíš do ztracena
Prosim mohl by jsi to upresnit? Myslis ten prouzek aby presahoval do ctvrtiny perute z obou stran a ohnout ho pres odtokovku? Dikypak ustřihl proužek tkaniny tak by přesahoval alspoň do čtvrtiny perutě a ten proužek přilaminoval
PVC folii? To je v praxi co? Eurodesky? Neni to moc mekke? Jak to temi kolicky sepinas - pres nejakou rovnou drevenou listu? A PVC se na tu pryskyrici neprilepi predpokladam... nenalepta ji to trebas? Take diky za tip a upresnenipoužívám pvc fólii - na odtokové ji sepnu kolíčky na prádlo
Lukas
přesně tak to myslím, ta nerovnost přesahu se lehce zabrousí.Prosim mohl by jsi to upresnit? Myslis ten prouzek aby presahoval do ctvrtiny perute z obou stran a ohnout ho pres odtokovku? Diky
Přesně jak píše Ante to páchám i já. Pokud ten konec napatláš, pak ti dá dost práce vybrousit tu plošku. Ale i tak je to možné. A na separaci používám obyčejné mikroténové sáčky na svačinu. Akorát bych tam dal ještě jednu vrstvu kvůli pevnosti povrchu, balza zrovna tuhostí neoplývá.
Ivan
Ivan
Ivan
Na své lodi jsem mel podobný problém. Naokrajích paluby jsem chtěl mít ostrou hranu a při ohnutí tkaniny mi to udělalo vlnu, která zatvrdla. Vyřešil jsem to tak, že jsem část laminátu, která byla nekorektně vytvrzena - odstávala od povrchu, odbrousil. To holé místo pak stačilo zamáznout samotným epoxydem a vybrousit přechod. Laminát je dost tvrdý a pevný i bez tkaniny (pokud má v sobě neustále kopyto, byť z balsy), obzvláště na tvé odtokové hraně, kde nějaké velké mechanické namáhání nelze předpokládat.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek