Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Letadlová loď - existuje stavebnice?

Vše o vojenských lodích.
MadMack

Re: Letadlová loď - existuje stavebnice?

Příspěvek od MadMack »

Panove ( a damy?), existuje nejaka stavebnice RC letadlove lode? Nebo alespon nejaky planek? Zatim jsem nasel jen hotovy trup od pana Darvaša na Kiev, ale to je moc prace :-)
Diky M.
SH

Příspěvek od SH »

Je kit Enterprise - délka myslím 1007mm

A někde jsem viděl hračky-modely včetně RC za ceny kolem 3000,- Byly tam docela dobré "skoromakety" a mám pocit, že tam byla i letadlovka. Ale ten odkaz nemám. Bylo to při nějaké diskuzi o rychlém člunu pro začátečníka (tady nebo na Mojehobby).
Něco dováží i BEL.
cobra

Příspěvek od cobra »

MadMack píše:Panove ( a damy?), existuje nejaka stavebnice RC letadlove lode? Nebo alespon nejaky planek? Zatim jsem nasel jen hotovy trup od pana Darvaša na Kiev, ale to je moc prace :-)
Diky M.
Plánek mám - jestli chceš mohu poskytnouti.....
Cobra možná někdy bejvávala dobrá..... Obrázek
Pepa Darvaš

Příspěvek od Pepa Darvaš »

zajímalo by mne ,která letadlová loď dá méně práce.
cobra

Příspěvek od cobra »

MadMack píše:Panove ( a damy?), existuje nejaka stavebnice RC letadlove lode? Nebo alespon nejaky planek? Zatim jsem nasel jen hotovy trup od pana Darvaša na Kiev, ale to je moc prace :-)
Diky M.
Jinak možno stáhnout - zde : http://shipmodeling.uw.hu/dosaaf/Aviaship/index.htm
Cobra možná někdy bejvávala dobrá..... Obrázek
MadMack

Příspěvek od MadMack »

SH : Dekuji za inspiraci, tady je obycejna hracka ... Jako uplnej zaklad by to mozna slo pouzit http://www.ikup.cz/item.php?id=333255&p ... rrier_76cm

Pepa Darvaš : Mit jen trup bez planku a fotek a shanet info je narocne.

Cobra : DEKUJI!!!
Pepa Darvaš

plánek je ,ale stojí 600,- (Já jej nemohu prodávat ,ale mám kontakt)
ZBl

Příspěvek od ZBl »

Diky M.
Mám k dispozici plánek na letadlovou loď. Nepamatuji si měřítko ani velikost, vím jen, že jde o tzv. "stand-off scale" model, tedy volně přeloženo něco jako polomaketa. Vyšlo to jako vložený plánek s postupem stavby v Model Boats. Jde myslím o letadlovku z meziválečného období, konstrukce převážně balzová.
Zdenek
PetrP

Příspěvek od PetrP »

Záleží jaké období (2.sv.v., moderní), velikost, maketovost a míru předpracovanosti preferuješ. Co vím, tak mezi kity existuje řada letadlovek z 2.sv.v. 1:350 tedy nijak závratná velikost (cca 3/4 m, 1 kg). Největší mezi kity je asi ta Enterprise (moderní) o které se zmínil SH. Jinak moc přehled nemám. Plánky určitě nějaké budou, ale obvyklé obtíže se sháněním a finanční výdaj. Hotový trup není k zahození. Sice bez dalších podkladů opravdu nic moc, ale v každém případě to ušetří nejnáročnější část stavby.
MadMack

Příspěvek od MadMack »

Urcite bych vzhledem k mym moznostem preferoval spise neco mensiho - kolem 75cm by to bylo uplne super. Muzete mi sem nekdo, prosim, vlozit i nejaky odkaz na net na ty stavebnice? Diky M.
Pepa Darvaš

Pokud chci určitou loď a stojím i ní, tak pro to něco udělám.V roce 2000 bylo mistrovstvíEvropy v Bakově n.J. a byl tam ruský modelář, který sháněl děvět let podklady a fotky na lodičku.Nejde jen o můj trup, jde o to, jestli má ten člověk opravdu chuť do toho jít.Stačí jen na netu kliknout na třídu Kiev a vyleze tolik odkazů, kde jsou fotky skutečné lodě , nebo i modelů.Další věcí je, že mám kontakt na podklady.
MadMack:Jestli si netroufáš, já Ti ji postavím
PetrP

Příspěvek od PetrP »

Zkus se podívat na web firmy MPM www.mpmshop.cz , mají velikou nabídku kitů všech druhů a výrobců. Pokud jsi z Prahy, tak mají prodejnu v Myslíkově ulici. Před pár týdny jsem tam byl naposledy a několik takových letadlovek jsem tam viděl vystavených. Pokud jsi odjinud tak zkus najít v seznamu prodejen na jejich webu nějakou nejbližší, případně můžeš využít internetový obchod. S přestavbou kitu na RC model mám zkušenost, ale šlo o bitevní nikoli letadlovou loď. U letadlovky bacha na výtlak a stabilitu! Doporučoval bych si to trochu rozmyslet a propočítat předem. Vyhodit 2000 Kč aby se zjistilo, že to nepůjde, není zrovna příjemná vyhlídka.
MadMack

Příspěvek od MadMack »

Pepa : Nejsem takovy zapaleny, abych si vybudoval vztah k jedne konkretni lodi a urputne shanel podklady pro prave jeji stavbu. Za nabidku postaveni dekuji,ale urcite chci stavet sam.

PetrP : Diky za odkaz i za rady. Z te prestavby mam prave trochu obavy. I proto jsem psal sem na forum, jestli nekdo nevi o stavebnici primo RC letadlove lode. Varianty koupeni trupu od Pepy a stavby podle planku me prijde lepsi, nez predelavat staticky kit.
Pepa Darvaš

Někde na Modelbazaru jsem viděl inzerát, že někdo prodá,buď hotovou, nebo stavebnici letadlové lodi, která se velmi podobá té mé jen v menším měřítku.Dokonce snad byl i inzerát v nějakém čísle RC REvue, neví někdo podrobnosti?Vím jen, že byla velice příznivá cena za hotový model kolem tisícovky
SH

Příspěvek od SH »

MadMack píše:Urcite bych vzhledem k mym moznostem preferoval spise neco mensiho - kolem 75cm by to bylo uplne super. Muzete mi sem nekdo, prosim, vlozit i nejaky odkaz na net na ty stavebnice? Diky M.
No, nevím jaké máš lodněmodelářské zkušenosti, ale stavět letadlovku v délce kolem 75cm mi nepřijde jako dobrý nápad. Vychází to na měřítko 1:300 až 1:350, a to znamená problémy se stavbou (podívej se třeba jak vypadají kity 1:350 a to drobné nic je třeba udělat od základu a ne jen natřít jaki kit), problémy s vlastním technickým řešením - výtlak, problémy se stabilitou (letadlovky mají vysoko těžiště), atd.
MadMack

Příspěvek od MadMack »

Zkusenosti jiste na rozdavani nemam :-) Proto jsem se ptal hlavne na existujici RC stavebnice - predpokladam, ze vyrobce bude mit tuto stavebnici dobre vymyslenou, abych se vetsine velkych potizi vyhnul. I proto se mi prestavba statickeho kitu na RC moc nezda a mam z ni obavy. M.
PetrP

Příspěvek od PetrP »

SH píše:No, nevím jaké máš lodněmodelářské zkušenosti, ale stavět letadlovku v délce kolem 75cm mi nepřijde jako dobrý nápad. Vychází to na měřítko 1:300 až 1:350, a to znamená problémy se stavbou (podívej se třeba jak vypadají kity 1:350 a to drobné nic je třeba udělat od základu a ne jen natřít jaki kit), problémy s vlastním technickým řešením - výtlak, problémy se stabilitou (letadlovky mají vysoko těžiště), atd.
Z vlastní zkušenosti bych to tak černě neviděl. Jako zásadní problém se mi jeví ta stabilita. Sice není problém model dovážit tak, aby se těžiště dostalo do patřičné polohy, ale to zas může narazit na omezení dané výtlakem. Model, který je sice stabilní, ale přitom vypadá jako napůl potopený jistě není to pravé. S jednou letadlovkou mám zkušenost, ale to není kit ale vlastnoručně postavená "čtvrtmaketa" (USS Enterprise z 2.sv.v. 1:400). Trup z okašírovaného polystyrenu, paluba a nástavba z kartonu a balzy. Stabilita není kritická, nicméně ani kdovíjak dobrá, přestože trup je schválně o 1 cm širší než by měl být.

Samotná stavba kitu mi přijde naprosto v pohodě, není nic snazšího. Trup obvykle vcelku, maximálně z několika větších kusů, potom nástavby se všemi detaily. To ohromně šetří práci a čas. Pokud je stavebnice kvalitní a vše sedí tak jak má, jde to hladce. Horší je nabarvení, to je na stavbě kitu asi to nejnáročnější. Přestavba na RC, tedy instalace všeho potřebného zařízení do trupu už je horší a začátečníkovi problémy činit může (sám jsem zažil). To ale platí všeobecně, nikoli jen pro kity. Potíž je jistě ve velikosti, ale 75 cm model už není tak malý, aby do nej nešlo zabudovat běžné RC vybavení. Jiné je to samozřejmě při pouštění. Letadlovka této velikosti je stále pidi lodička co nesnese drsnější podmínky a vzhledem k vysokému trupu je dost citlivá na vítr.
PetrP

Příspěvek od PetrP »

MadMack píše:Zkusenosti jiste na rozdavani nemam :-) Proto jsem se ptal hlavne na existujici RC stavebnice - predpokladam, ze vyrobce bude mit tuto stavebnici dobre vymyslenou, abych se vetsine velkych potizi vyhnul. I proto se mi prestavba statickeho kitu na RC moc nezda a mam z ni obavy. M.
Jestli tě chápu dobře, tak by se mělo jednat o stavebnici obdobnou kitu ale přímo dělanou na RC, tedy v jedné krabici hotový laminátový trup předpřipravený pro instalaci veškerého vybavení, k tomu všechny díly pro nástavby a detaily, návod... Obávám se, že to co by vyhovovalo tvým představám asi těžko existuje. Stavebnic pro RC je sice dost ale vesměs samé motorové čluny, jachty apod., maket je poskrovnu a to ještě obvykle zahraniční stavebnice za patřičnou cenu o nichž stejně nemám prakticky přehled. Tady u nás je asi maximum ten laminátový trup na zakázku plus plán. Ty hračky o kterých tu byla zmínka asi nebudou příliš vyhovující, maketovost a kvalita zpracování zřejmě nic moc a navíc to bude hotové, bez možnosti vlastní účasti na stavbě. Nějaké pozitivní a nadějné informace v tomto směru by mně taky zajímaly, ale zatím jsem skeptický.
MadMack

Příspěvek od MadMack »

Je to presne tak, jak pise PetrP - chtel jsem vedet, jestli nekdo nevi o stavebnici, ktera je svym ucelem primo vymyslena, navrzena a vyrobena pro RC provoz. Sam jsem totiz nikde zadnou takovou nenasel. Proto jsem se ani neptal na zadnou konkretni lod ani jsem nespecifikoval casove obdobi - bylo mi jasny, ze toho moc nebude. A ted vidim, ze nebude vubec nic :-)
Budu to muset jeste rozmyslet, ale protoze trup stavet nechci, vypada to na Kiev s trupem od pana Darvase. Ale budu muset nasetrit, pac na jare cekame prisrustek do rodiny, tak uvidime. Zatim si to maluju, ze to pujde, mozna zustane jen u snu a nebo realizace za par let...
Kazdopadne vsem zucastnenym moc dekuji za rady, postrehy a namety, jste skveli!!! M.
SH

Příspěvek od SH »

MadMack píše:... Ale budu muset nasetrit, pac na jare cekame prisrustek do rodiny, tak uvidime. Zatim si to maluju, ze to pujde, mozna zustane jen u snu a nebo realizace za par let...
Takže, aby nedošlo k nedorozumění - nechci Tě odrazovat ale naznačit, kde můžeš narazit na problémy. ( a zkusit trochu tě nasměrovat na něco jednoduššího)

Kit bych nezatracoval - pokud se nepovede přestavba, pořád budešmít pěkný model na poličku. A hlavně ho postavíš nesrovnatelně rychleji než klasiku.
Vzhledem k Tvé rodinné situaci si dovolím tvrdit, že peníze nebudou ten hlavní problém a co nepostavíš do jara/léta, tak už nepostavíš... Vlastní čerstvá skušenost (devítiměsíční...). Potřebuju dodělat Stanislava a jde mi to jak psovi pastva, není čas... Takže, dokud můžeš MAKEJ! :)
ZBl

Příspěvek od ZBl »

Já si musím zase přihřát svoji polívčičku: Ta letadlovka, co na ní mám plánek + postup stavby je polomaketa letadlovky třídy Casablanca (rozpuk II. sv. války), délka je cca 1 100 mm. A stavebně je zvládnutelná i pro začínajícího modeláře. Stavební materiál je balsa, tlustý modelspan, karton, drát, atp., autor doporučuje lepit něčím jako je Herkules (PVA). Měřítko je 1:144 - to kvůli snadnějšímu zaplnění letové paluby.
Pro Tvoji informaci, jakým způsobem je stavební postup napsán zkus mrknout na tohle: http://www.astecmodels.co.uk/elco.htm . Autorem je tentýž člověk. To ELCO podle jeho plánu stavím a jde to dobře (pokud pominu vlastní pomalost).
Sice neznám momentální ceny balsy, ale troufnu si tvrdit, že materiál Tě bude stát rozhodně méně než ta stavebnice. Pokd nemáš RC soupravu, tak to asi neušetříš, ale dvoukanál a standardní velikosti všeho RC vybavení v tomto případě vyhovují na 100%.
Ber to z mojí strany pouze jako námět na zamyšlení. Držím však palce, ať se rozhodneš, jak chceš.
Zdenek
P.S. Pokud se rozhodneš pro, ozvi se soukromou zprávou.
petr hájek

Příspěvek od petr hájek »

Zdenek Bílek píše:Já si musím zase přihřát svoji polívčičku: Ta letadlovka, co na ní mám plánek + postup stavby je polomaketa letadlovky třídy Casablanca (rozpuk II. sv. války), délka je cca 1 100 mm. A stavebně je zvládnutelná i pro začínajícího modeláře. Stavební materiál je balsa, tlustý modelspan, karton, drát, atp., autor doporučuje lepit něčím jako je Herkules (PVA). Měřítko je 1:144 - to kvůli snadnějšímu zaplnění letové paluby.
Pro Tvoji informaci, jakým způsobem je stavební postup napsán zkus mrknout na tohle: http://www.astecmodels.co.uk/elco.htm . Autorem je tentýž člověk. To ELCO podle jeho plánu stavím a jde to dobře (pokud pominu vlastní pomalost).
Sice neznám momentální ceny balsy, ale troufnu si tvrdit, že materiál Tě bude stát rozhodně méně než ta stavebnice. Pokd nemáš RC soupravu, tak to asi neušetříš, ale dvoukanál a standardní velikosti všeho RC vybavení v tomto případě vyhovují na 100%.
Ber to z mojí strany pouze jako námět na zamyšlení. Držím však palce, ať se rozhodneš, jak chceš.
Zdenek
P.S. Pokud se rozhodneš pro, ozvi se soukromou zprávou.
ten plánek, je někde nějaký náhled? A za kolik by byl ke koupi?
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
ZBl

Příspěvek od ZBl »

Ten náhled je k dispozici u mě. Bydlím v Praze.
Zdenek
ZBl

Příspěvek od ZBl »

Ale budu skanovat návod, takže pokud budu mít k dispozici E-mail, můžu jej poslat přes úschovnu.
Zdenek
Šiška Roman

Příspěvek od Šiška Roman »

Myslím že fotky by si rádi prohlédli všichni což takje dát do galerie?
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Vojenské“