Technologie a nové materialy nezastavíš!Někteří letečtí modeláři vidí rudě při slově pron....ale některé modely jsou moc pěkné......pokud je finále přijatelné pro oko, není co řešit!-pokud na skelet z pronu a laminátu uděláš falešnou obšívku.......není co řešitsurda píše:myslite ze skutecna sprey byla z potpronu-
Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Spray
Re: Spray
Optimismus je jen nedostatek informací...aneb zabij bobra, zachráníš strom....
Při tom je to docela úžasný materiál.RomanT píše:Technologie a nové materialy nezastavíš!Někteří letečtí modeláři vidí rudě při slově pron....ale některé modely jsou moc pěkné......pokud je finále přijatelné pro oko, není co řešit!-pokud na skelet z pronu a laminátu uděláš falešnou obšívku.......není co řešitsurda píše:myslite ze skutecna sprey byla z potpronu-
Severan
Dík, za typy a rady.Severan píše:S depronem a podobnými materiály se rychle staví a dobře pracuje, pak olaminovat, ale po zkušenostech bych ho následně odstranil a nebo minimálně v místech kam přijdou upevňovat serva, stěžně, různé táhla atd. Jinak práce s ním je rychlá a pohodová.
Používá se to pod podlahy v různých tloušťkách, je jak oboustraně hladký, tak i jak je výše uvedeno vroubkovaný z jedné strany. Většinou v prodejnách vědí o co jde, stačí se jen zepta na kročejovou či podlahovou izolaci pod plovoucí podlahy a že nechci miralon, ale deskový materiál a vždy se něco našlo. Jinak jsem tyto materiály zatím viděl v zelené modré či bílé barvě.
jinak některé z názvů:
Pron, xpron, potpron, depron, extrupor, exduron.
Severan
Ať žijí dědkové, což takhle špenát by nebyl?
-
Návštěvník
Poněkud divná otázka, né?surda píše:myslite ze skutecna sprey byla z potpronu-
Který model odpovídá skladbou stavebního materiálu skutečné lodi(např. papír)?
Pokud jsem někde četl tak "Spray" byla postavena z toho co zrovna kapitan a současně i stavitel našel, dostal , levně sehnal a pod.
- Borek Dvorak
Pri vsi ucte si nemyslim, ze by bylo dulezite pro model volit tytez materialy, ze kterych byla postavena predloha. Casto to ani neni mozne, at uz z duvodu hmotnosti nebo z optickych duvodu. Napr. dubove drevo, ktere bylo v tradicni stavbe lodi velmi oblibene, neni pro modely z obou zminenych hledisek prilis vhodne.
Jsem toho nazoru, ze u maket neni ani nutne se otrocky drzet predlohy. Kdybych vlastnil original klasicke jachty, nevahal bych jej upravit podle svych estetickych a praktickych kriterii. Mohu tedy (mnohem snaz, levneji a rychleji) totez udelat i v pripade modelu. Pokud se stale jeste bavime o maketach, je pouze dulezite, aby model vypadal verohodne.
Zdravim
Borek Dvorak
Jsem toho nazoru, ze u maket neni ani nutne se otrocky drzet predlohy. Kdybych vlastnil original klasicke jachty, nevahal bych jej upravit podle svych estetickych a praktickych kriterii. Mohu tedy (mnohem snaz, levneji a rychleji) totez udelat i v pripade modelu. Pokud se stale jeste bavime o maketach, je pouze dulezite, aby model vypadal verohodne.
Zdravim
Borek Dvorak
Se mi ani nechce věřit, že by Ante už začal ;-).surda píše:ANTE ZDRAVIM .... JAK VELKOU JI DELAS TY.
Modře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.S přátelským pozdravem ladous
- Borek Dvorak
Da se to vypocist, postup je tady:surda píše:... JAKO PROBLEM ,VYDIM URCENI HMOTNOSTI BAJASTU TA LOD ,JE TOTIZ NAKLADAK . ...
www.minisail-ev.de --> Modellbau --> Technik --> Berechnungen
Zdravim
Borek Dvorak
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 7 Odpovědi
- 7252 Zobrazení
-