Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Ponorkové příslušenství

Odpovědět
Přema

Re: Ponorkové příslušenství

Příspěvek od Přema »

Vzhledem k novému účastníku našeho uzšího fora a jeho znalostem -Otovi,zakládám nové vlákno,vlečené kontejnery,záchranné čluny,pokládání min,....
Přema

Příspěvek od Přema »

A hned na úvod:zjistil jsi něco o kontejnerech k U XXI pro V2?Šel jsem k tomuto přes rakety,ale bída,bída,...
RCPONORKY O.G.

Příspěvek od RCPONORKY O.G. »

Dobrý den kontekner byl projekt na papíru nicméně to mého otce natchlo v době kdy sme dodělal první formu na IX ale ta kontejner nést neměla i přesto otec formu na tento kontejner udělal i s raketou. Ted už mám XXI také 1/72 a výlisky na kontejner také s návrhem odpalovacího systému do tohoto projektu se chci pustit hned jak dodělám plně funkční XXI kontejner bude mít vlastní RC system
Přema

Příspěvek od Přema »

RCPONORKY O.G. píše:Dobrý den kontekner byl projekt na papíru nicméně to mého otce natchlo v době kdy sme dodělal první formu na IX ale ta kontejner nést neměla i přesto otec formu na tento kontejner udělal i s raketou. Ted už mám XXI také 1/72 a výlisky na kontejner také s návrhem odpalovacího systému do tohoto projektu se chci pustit hned jak dodělám plně funkční XXI kontejner bude mít vlastní RC system
No a foto toho "papíru"pro názornou představu by nebylo?
Bohužel mám měřítko 1:40,není problém zvětšit
RCPONORKY O.G.

No Vy asi máte XXI od robbe já mám výlisky kontejneru 1/72. Ale mohu vás uklidnit že tyto stariosti mužete ještě odložit pokud nebudete mít kompletně hotovou nenabarvenou funkční ponorku. musíte mít spravné těžiště modelu pokud má něco tahat ale kontejnér je předčasný pokud nemáte funkční ponorku do které vám nenateče voda která dokáže vyset v periskopové hloubce aniž by se klopila na zád apod. Víte já tyto věci jako torpeda miny kontejnery na rakety také znál a promýšlel a je třeba mít nejdřího hodně skušeností s modelem ponorky já navrhl ponorný statický systém na který mám již patent který krásně mění hmotnost ponorky první prototyp systému sem měl před 2 lety ale další dva roky mi trvalo než sem se naučil kopletně vychytávat mouchy s těžištěm s vodou přetlakem deformacemy tlakových těles a těsnění vlivem střídavého napěští s venší apod. ted konečně když umím postavit RC statickou ponorku se mohu pustit do torpéd raket apod. už mám na co to dát a mám připravené modely na to. s torpedomety se musí do předu počítat ale je třeba aby model byl spolehlivý. Znám pár modelářu co udělali torpeda a vypustili je ve vaně fungují jim ale druhá věc je to dát do modelu zatěsnit to vyřešit to vyvážit to tak aby hmotnosti při a po výstřilu zustali stejné aby to neposunulo model zpetný ráz apod. To je opravdu problém i v Rakosuku na setkání nikdo výstřel torpéda nepředvedl jen ukázku na stole je to opravdu složité. jak chcete řešit ponor u velkého modelu U2540 od robbe? vid2l jsme tento model v rakousku kolega tam měl 2 písty a to i tak měl problém udržet model ve vodorovné polouze jezdilo mu to často pod 30 stupni.
RCPONORKY O.G.

Zde je obrázek kontejneru pro ponorku. Výlisek na něj dělal muj otec pěkně dávno to sem nechtěl použít protože sem v té době měl jenom ponorku třídy IX ale kontejner měl být na XXI. Mechanismus pro odpalování raket je shruba také navržen jen první udělat Funkční XXI 1/72

[imgl]portal/img/gallery/351_1194244612.jpg[/imgl]
RCPONORKY O.G.

Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Ponorky“