Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Torpéda

Přema

Re: Torpéda

Příspěvek od Přema »

Tak jsem dnes objednal torpédomety a torpéda od Robbe,originály 1:40-původně pro torpédový člun S 100.Obrázek byl bohužel malý,ale pochopil jsem z něj,že by to mělo být fční.Dívají se z toho dva dráty.Jak dojdou,tak se pochlubím.
Přema

Příspěvek od Přema »

Asi S-130,jsou si velmi podobné,takže se za nepřesnost omlouvám.Je to doplněk.Pochopil jsem to z jednotného měřítka.Vzal jsem i ty miny.V Hobbyeshopu to mají jako dopor.příslušenství-doplňky již uvedené.Vzal jsem si to jako "mustr",pro princip do dalších lodí,které bych chtěl mít v jednotném měřítku 1:72 ;) (To U XXI je takový megalomanský úlet,ale dám to do ní s ev.nějakou úpravou)
cobra

Příspěvek od cobra »

Máli někdo zájem o překlad návodu na výrobu miniaturních torpéd (mnoho foto) ozvěte se mi na bcobra@seznam.cz
Cobra možná někdy bejvávala dobrá..... Obrázek
cobra

Příspěvek od cobra »

Nabízím opět další překlad do češtiny,tentokráte z historie "Torpédo Mark IV:. bcobra@seznam.cz Obrázek
Přema

Příspěvek od Přema »

Trochu inspirace s fčními torpédomety-zatím rozestavěné.Moc chytrý z toho zatím nejsem pro nedostatek času k hlubšímu studiu :/ :http://www.flickr.com/photos/63847569@N00/
petr hájek

Příspěvek od petr hájek »

mě to spíše připadá jako ovládání hloubkových kormidel
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
Přema

Příspěvek od Přema »

díky karasovi velmi inspirativní stránka o dvoušroubovém torpédu - fčním:http://www.micmo.de/uboot/index.htm
RCPONORKY O.G.

Příspěvek od RCPONORKY O.G. »

ZDRAVÍM VŠECHNY MODELÁŘE

taky dělám výzkun na torpédech a momentálně jedno chystám pro ponorku U-2363 1/35

PS zdravím všechny ponorkáře
Ante

Příspěvek od Ante »

tak panové teď se konečně o ponorkách něco dozvíte
Zdravím Otu
cobra

Příspěvek od cobra »

RCPONORKY O.G. píše:ZDRAVÍM VŠECHNY MODELÁŘE

taky dělám výzkun na torpédech a momentálně jedno chystám pro ponorku U-2363 1/35

No konečně odbortík - jsem celý natěšený ;)
Přema

Příspěvek od Přema »

Vítej v klubu Oto :D
cobra

Příspěvek od cobra »

RCPONORKY O.G. píše:ZDRAVÍM VŠECHNY MODELÁŘE

Tak jak - něco nového ? :P
Přema

Příspěvek od Přema »

Velmi pěkný nástin reaktivního pohonu torpéd,ventily torpédometů a torpédomety jako takové,je v přepisu z ciziny(původní autor David D.Merrimann III ) v RC revue 8/2007 pisatelp.Velek Martin.Bohužel,fotky jsou dost malé,takže místy málo názorné.Chtělo by to přenést zde ve skutečné velikosti.Asi přes p.ing.Černého a autora článku-přepisovatele-p.Veleka,který to asi již vyráběl.Proto žádám veřejnost,kdyby tu poskytli kontakt na p.Veleka.
ladous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladous »

Přema píše:Bohužel,fotky jsou dost malé,takže místy málo názorné.Chtělo by to přenést zde ve skutečné velikosti.Asi přes p.ing.Černého a autora článku-přepisovatele-p.Veleka,který to asi již vyráběl.Proto žádám veřejnost,kdyby tu poskytli kontakt na p.Veleka.
Jestli jsme oba četli stejný článek, tak je tam přece jasně napsáno, že ani autor fotografií je v lepší kvalitě nemá.
ObrázekModře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.
S přátelským pozdravem ladous
jirka

Příspěvek od jirka »

Pokud by někdo měl zájem, mám články staženy v originálu,kde jsou ty fotky o poznání větší a je to v souboru .doc Jen prosím o Emila
cobra

Příspěvek od cobra »

jirka píše:Pokud by někdo měl zájem, mám články staženy v originálu,kde jsou ty fotky o poznání větší a je to v souboru .doc Jen prosím o Emila
Tak já se určitě hlácím - prosím poslat na bcobra@seznam.cz Předem děkuji :D
Přema

Příspěvek od Přema »

Určitě mám zájem a předem děkuji.premysl.vesely@tiscali.cz
RCPONORKY O.G.

Dobrý den posílám odkaz na link mého vývojového torpéda pro ponorku U-2363 typ XXIII 1/35

http://s181686668.onlinehome.us/phpBB2/ ... 4452#34452
cobra

Příspěvek od cobra »

RCPONORKY O.G. píše:Dobrý den posílám odkaz na link mého vývojového torpéda pro ponorku U-2363 typ XXIII 1/35

Geniální !!!!
Přema

Příspěvek od Přema »

RCPONORKY O.G. píše:Dobrý den posílám odkaz na link mého vývojového torpéda pro ponorku U-2363 typ XXIII 1/35

1)moc jsem nepochopil ty torpédomety.a jakým principem je udržovaný tlak v torpédu,ev.jakým mechanismem se otvírá tryska při vypuštění.
2)Osobně-na trn v torpédometu bych nasunul torpédo,(těsněno kuželem)které by bylo drženo mechanicky na těsno na tento trn a z centrální nádrže přes ventil rozvodů(ovládáno servem apod)by se jednotlivá torpéda naplnila,po povolení mechanické západka a s pomocí pružiny kolem trnu se torpédo dostane mimo torpédomet a již v plném tahu pokračuje reaktivním pohonem.
3) jakým tlakem se plní nádržky torpéd?
RCPONORKY O.G.

To je trochu omyl víte. v torpédu je elektromotorek se spojkou hřídelí a lodním šroubem. teflonovým kluyným ložiskem. ve vnitř je elektromagnetický vzpínač to ynamená že torpedo pokud je vedle něj magnet je vyplé pružinkou pak vystřelim s komorytorpedo před příd a to už magnet na vypinač nepůsobí a sepne se motor torpédo pak začne před přídí nabírat rzchlast tak jak to je ve skutečnosti
Přema

Příspěvek od Přema »

RCPONORKY O.G. píše:To je trochu omyl víte. v torpédu je elektromotorek se spojkou hřídelí a lodním šroubem. teflonovým kluyným ložiskem. ve vnitř je elektromagnetický vzpínač to ynamená že torpedo pokud je vedle něj magnet je vyplé pružinkou pak vystřelim s komorytorpedo před příd a to už magnet na vypinač nepůsobí a sepne se motor torpédo pak začne před přídí nabírat rzchlast tak jak to je ve skutečnosti
hm,tak to je ten nápad viz výše,....co časování tohoto pohonu?
Přema

Příspěvek od Přema »

RCPONORKY O.G. píše:To je trochu omyl víte. v torpédu je elektromotorek se spojkou hřídelí a lodním šroubem. teflonovým kluyným ložiskem. ve vnitř je elektromagnetický vzpínač to ynamená že torpedo pokud je vedle něj magnet je vyplé pružinkou pak vystřelim s komorytorpedo před příd a to už magnet na vypinač nepůsobí a sepne se motor torpédo pak začne před přídí nabírat rzchlast tak jak to je ve skutečnosti
Na těch odkazech je ale reaktivní plynový pohon,ne?
RCPONORKY O.G.

no to je odkaz na forum o torpedech kde jsme s kamarasdem pridali diskuzi o mém vývojovém torpédu moje je někde uprostřed ponožené na magnetu s otvorem v předu kde jdou vidět trochu zelené baterie
RCPONORKY O.G.

ten článek který se týká mě je vždy modrý kulatý znak s jménem Libor D. je tam fotka i ponorky XXIII 1/35 která jej má vypouštět. časování tam nebude to by bylo na nic přímo o odpalení se budou strat dvě srerva s obalem zvlášt v předu.

http://s181686668.onlinehome.us/phpBB2/ … 4452#34452
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Ponorky“