Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Úplný začátečník prosí o pomoc
Re: Úplný začátečník prosí o pomoc
Všehny Vás zdravím a jsem moc rád, že jsem narazil na tyto stránky, protože nemají chybu a člověk jako já v nich najde spoustu důležitých a užitečných informací.
Chtěl bych začít se stavbou nějakého modelu lodi. Moc se mi líbí remorkery a hlevně ty tlačné.
Chtěl byh nejprve začít nějakou jednodušší a ne příliš finančně náročnou stavebnicí. Můžete mi porait, kde takovou stavebnici koupit, popřípadě jestli má někdo z Vás nějakou nevyužitou stavebnici doma, pak bych měl zájem o její zakoupení.
V případě, že někdo vlastníte plány na stavbu nějakého tlačného remorkeru pro úplného začátečníka byl bych za ně moc vděčný.
Děkui za pochopení
Chtěl bych začít se stavbou nějakého modelu lodi. Moc se mi líbí remorkery a hlevně ty tlačné.
Chtěl byh nejprve začít nějakou jednodušší a ne příliš finančně náročnou stavebnicí. Můžete mi porait, kde takovou stavebnici koupit, popřípadě jestli má někdo z Vás nějakou nevyužitou stavebnici doma, pak bych měl zájem o její zakoupení.
V případě, že někdo vlastníte plány na stavbu nějakého tlačného remorkeru pro úplného začátečníka byl bych za ně moc vděčný.
Děkui za pochopení
plány nevlastním ale dám ti radu, pokud se ti líbí tlačné remorkéry tak bych pro začátek zkusil Springera, pan Darvaš na něj vyrábí hotový trup, vnitřnosti - tzn. motor, baterka,servo,regulátor a přijímač se musí koupit + ještě vysílačka(dobré je koupit přijímač vysílač a servo jako sadu) existuje již osvědčená kombinace motoru a lodního šroubu, více se o tom dočteš v sekci portal/viewtopic.php?id=947, pokud chceš tak s tebou mužu hodit řeč, mam icq:262170161, klidně se ihned ozviAshke píše:Všehny Vás zdravím a jsem moc rád, že jsem narazil na tyto stránky, protože nemají chybu a člověk jako já v nich najde spoustu důležitých a užitečných informací.
Děkui za pochopení
Elektronická Sekretářka Nojby pro neznalé: JSEM MUŽ
Pokud jsi začátečník mrkni na stavba papíráka MoNaKo 1 na Monaku OLD. Je zde kompletní kuchařka na stavbu remorkéru a nemusíš shánět stavebnici.
Ahoj ALeš:D
Ahoj ALeš:D
Myslím, že pro naprostého začátečníka by bylo nejlepší říct odkud jsi a určitě se najde někdo poblíž ke komu bys mohl zajet na čumedu, dostat ty nejzákladnější rady jak začít a budeš mít taky někoho s kým se dá chodit jezdit (samotného to nikoho nebaví).Ashke píše:Všehny Vás zdravím a jsem moc rád, že jsem narazil na tyto stránky, protože nemají chybu a člověk jako já v nich najde spoustu důležitých a užitečných informací.
Děkui za pochopení
- Morpheus141
Když už jsme u toho, není tady někdo od Uherského Hradiště, nebo Koryčan, popř. ještě Slavkov u Brna nebo Kroměříž, abych mohl chodit na čumendu etc.????????SH píše:Myslím, že pro naprostého začátečníka by bylo nejlepší říct odkud jsi a určitě se najde někdo poblíž ke komu bys mohl zajet na čumedu, dostat ty nejzákladnější rady jak začít a budeš mít taky někoho s kým se dá chodit jezdit (samotného to nikoho nebaví).Ashke píše:Všehny Vás zdravím a jsem moc rád, že jsem narazil na tyto stránky, protože nemají chybu a člověk jako já v nich najde spoustu důležitých a užitečných informací.
Děkui za pochopení
.... jestliže to funguje tak se do toho nes... 
Díky za užitečné rady. Asi se pustím do papíráku MoNaKo dle návodu z tohoto webu. Už sem to nastudoval a postahoval vše potřebné. Tak doufám, že se mi bude dařit.
Díky
Díky
- Pepa Darvaš
uplný začátečník by měl zkusit něco lehčího ,při prvním problému se stavbou Monaka se na to víš co......Měl bys zkusit nějakou stavebnici.Je jich v nabídkách dost.Nevím jestli jde o to ,že se bojíš investovat ,ale jestli máš opravdu chuť začít.To MoNaKo nezvládneš
neviděl bych to tak černě. V každém případě bude na tom líp, když se s někým spojí naživo.Pepa Darvaš píše:uplný začátečník by měl zkusit něco lehčího ,při prvním problému se stavbou Monaka se na to víš co......Měl bys zkusit nějakou stavebnici.Je jich v nabídkách dost.Nevím jestli jde o to ,že se bojíš investovat ,ale jestli máš opravdu chuť začít.To MoNaKo nezvládneš
Právě MoNaKo I je pro začátečníka ideální - v pohodě se dá zvládnout. Stačí jenom přesně dodržet stavební postup. A návod je napsaný prostě "blbuvzdorně".Pepa Darvaš píše:uplný začátečník by měl zkusit něco lehčího ,při prvním problému se stavbou Monaka se na to víš co......Měl bys zkusit nějakou stavebnici.Je jich v nabídkách dost.Nevím jestli jde o to ,že se bojíš investovat ,ale jestli máš opravdu chuť začít.To MoNaKo nezvládneš
MoNaKo I, CARIBIC, RARACH, SC B2, SC B3, SMIT BISON
a potom už jenom letadla:
EXTRA 300S na 30ccm, FW 190 na 15ccm, SuperZoom na stříďák, ...... atd
A úplně nejlepší rada je jít do "SPRINGERA" - může dělat plnohodnotný TT, umí "tlačit" a dá se s ním zahrát i "lodní fotbal" - prostě UNIVERZÁLNÍ plavidlo. A stavba je taky jednoduchá - nejlepší je použít překližku na trup a pak olaminovat - je to odzkoušeno a je to jednoduché a levné řešení.
MoNaKo I, CARIBIC, RARACH, SC B2, SC B3, SMIT BISON
- Pepa Darvaš
Na stránkách odkazů ,které tady byly dány mají Springery z dřevěných prkýnek.Je to jednoduché a rychlé.Znova opakuji ,že začátečník by se neměl pouštět do papíráku.
No já nevím, mně to přijde prašť jako uhoď, určitá minimální úroveň zručnosti je nutná v obou případech a pokud se nepoužije hotový trup, tak Springer nebude o moc jednoduuší než MoNaKo. Každopádně nic výrazně snazšího se už asi vymyslet nedá.
Myslím si, že stavba Springera a Monaka I. je bez použití již hotového trupu opravdu zhruba stejně náročná nebo nenáročná - jak kdo chce. Kdyby "někdo" vyráběl laminátový trup na MoNaKo I. byla by stavba prakticky co náročnosti u obou typů remorkérů stejná.PetrP píše:No já nevím, mně to přijde prašť jako uhoď, určitá minimální úroveň zručnosti je nutná v obou případech a pokud se nepoužije hotový trup, tak Springer nebude o moc jednoduuší než MoNaKo. Každopádně nic výrazně snazšího se už asi vymyslet nedá.
Jako se dá Springer použít při klasickém tahacím Tug Towingu, je snadné upravit MoNaKo I. na "tlačák". Stačí přidělat na příď snímatelné tlačné opěry - nebo-li "kozy". Mám to vymyšlené, ale zatím jsem nerealizoval. Oba remorkéry pak nabízí majitelům dostatek prostoru pro vlastní fantasii a tvorbu. Pravda Springer je v tomto směru trochu víc vstřícněší.
Keba - webmaster
http://www.tugtowing.cz
- Morpheus141
Mám takovej pocit, že se ashke ptal co a jak dělat a ne co a jak nedělat. Pokud by neměl alespoň trochu šikovné ruce tak by asi do modelařiny nešel.
For Ashke: Běž do toho springera, protože to je pro začátek absolutně nejlepší loď. Pevná, robustní a obratná, náklady taky nejsou astronomické a dá se s tím užít spoustu srandy. A budeš mít s čím jezdit, než si postavíš např WG nebo jiný plnokrevný remorkér.
For Ashke: Běž do toho springera, protože to je pro začátek absolutně nejlepší loď. Pevná, robustní a obratná, náklady taky nejsou astronomické a dá se s tím užít spoustu srandy. A budeš mít s čím jezdit, než si postavíš např WG nebo jiný plnokrevný remorkér.
Výhoda monaka je ta, že tácky a podobné věci seženeš kdekoli. Zato například překližka, to byl pro mne problém, v modeláři měli jenom letecké a ty jsou mnohonásobně dražší. Sehnal sem překližku nakonec v jednom zapadlém obchodě s dřevem... Já osobně bych se rozhodl podle dostupnosti materiálu. V prektickém využití na tom springer a MoNaKo budou stejně.
Já si myslím, že Springer by se snad dal z té táckoviny udějat také, snad jen to dno...
Modře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.S přátelským pozdravem ladous
- Morpheus141
Myslím si, že springer je vhodný právě kvůli své robustnosti, než se ASHKE dostane na vyšší úroveň kormidelnického umění, nehrozí zničení modelu. Osobně jsem sehnal množství překližky demolicí staré skříně v které z ní byla celá zadní stěna, není sice nejvhodnější, a pečlivou povrchovou úpravou např: lakováním popř: olaminováním se tento nedostatek dá řešit. Prostě CDD
v počátcích jsem měl přesně opačný problém při sehnání tác-či jiného popronu.... obyčejnou 4-5 mm překlížku pro stavbu springera seženeš v každém hausu či zbytky u stolaře, pravda na dno je zapotřebí překlížky slabší....(kvalitní letecká překlížka např. 1,5 mm se dá ještě sehnat za staré ceny např. v dřevoně), ale u prvního springera jsem to vyřešil příčným plaňkováním z lištiček (nejfantastičtější jsou dřívka z balakomu na míchání barev, získáš je jako bonus při zakoupení barvy...) jinak postup je popsán na monaku " springer-první ", vydáno 10.07.2007.....Godric píše:Výhoda monaka je ta, že tácky a podobné věci seženeš kdekoli. Zato například překližka, to byl pro mne problém, v modeláři měli jenom letecké a ty jsou mnohonásobně dražší. Sehnal sem překližku nakonec v jednom zapadlém obchodě s dřevem... Já osobně bych se rozhodl podle dostupnosti materiálu. V prektickém využití na tom springer a MoNaKo budou stejně.
........ ať žijí springery hoy cabadaj
Cabadaj 10. října 2015 zemřel. Čest jeho památce.
- Pepa Darvaš
pošli mi adresu ,pošlu Ti jednoho Springera (tedy myslím trup)zadarmo.Ashke píše:Díky za užitečné rady. Asi se pustím do papíráku MoNaKo dle návodu z tohoto webu. Už sem to nastudoval a postahoval vše potřebné. Tak doufám, že se mi bude dařit.
Díky
Baxi.bax@seznam.cz
Příspěvky, které se netýkaly tématu byly smazány.
Děkuji za pochopení.
Keba
Děkuji za pochopení.
Keba
Keba - webmaster
Omlouvám se, že sem se neozval dřív, ale díky práci jsem neměl přístup na net. Ještě jednou děkuju všem za pomoc a Tobě Pepo posílám hned na email adresu.
Díky
Díky
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek