Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Dotaz na rozmery el zarizeni

Nápady, postupy, dotazy jak a co udělat.
Odpovědět
Kacer37

Re: Dotaz na rozmery el zarizeni

Příspěvek od Kacer37 »

Zdravim, podarilo se mi vytvorit kopito a nasledne laminatovy trup - skorepinu. Mam v planu udelat 2paluby kvuli tesnosti. Jedna se o tristeznovy skuner. Trup ma rozmery: delka 100cm, sirka 19cm a vyska zhruba okolo 25cm - od nejnizsiho bodu ploutve kylu po nejvyssi bod spicky trupu - uprstred lodi je vyska trupu i s ploutvy kylu 20cm - vcetne2cm zabradli. Na spodni - vnitrni palubu bych rad pripevnil serva na ovladani plachet, kormidla a ty ruzna elektro hejblatka. A horni paluba by byla ta kryci - modelova s rosty, jicny, kajutamy, zachr. cluny apod. Chtel bych se zeptat na priblizne rozmery - hlavne vysku tech serv a jineho elektra co budou k modelu teto velikosti potreba, abych vedel jakou mezeru mam mezi 1. a 2. palubou vytvorit aby se mi mezi ne vesli? Popripade kdyby byl nekdo tak laskav a poradil co vse si mam zakoupit, na co se v kramech ptat, jak silna serva a motorky a kolik zhruba co stoji. Elektro nemusi byt zadna hi-tech - prumerna kvalita postaci. Nebo dokonce poslal nejaky planek kam co z elektra umistnit a jak natahat lanka od serv k rahnum. Modely jsem zatim stavel pouze staticke. Jedna se tedy o tristeznovy skuner o delce trupu 1m - vsechny 3plachty maji zhruba stejnou plochu umernou modelu techto rozmeru, kosatka o neco mensi. a rad bych ovladal kormidlo, rahna vsech 3plachet a kosatku.. Predem diky za odpovedi.
kartonist

Příspěvek od kartonist »

Nazdar,
vřele ti doporučuji návštěvu "kamenné" modelářské prodejny, kde si to jednak prohlédneš a přeměříš a druhak ti (doufám) ochotně vysvětlí souvislosti. I kdyby tě cesta stála peníze, každopádně se ti vyplatí a při dobrém výběru obchodu máš velkou pravděpodobnost, že tam budou mít i plachetnici "nahlédnutí".
Odkud jsi?

Radek

P.S.: Já svou první loď taky stavěl podle prodavače, viď Bíďo :)
PeterP

Příspěvek od PeterP »

Toto je približne porovnateľná loď :
http://at.robbe-online.net/rims_at.stor ... 0dc14605f0
Na stránke je zoznam oporúčaného vybavenia.
Určite sa na webe nájde viac informácii o tomto modeli.
Inak, podľa mňa, na to že je to prvá funkčná loď, je trojsťažový škuner dosť veľké sústo. Najmä ak je to vlastná konštrukcia bez naznačeného spôsobu riešenia technických uzlov. Riziko, že to nebude fungovať podľa Vašich predstáv je nemalé ...
PeterP
PeterP

Příspěvek od PeterP »

http://at.robbe-online.net/rims_at.stor ... w/1&2D1130
Link nejako nefunguje, takže ešte jeden pokus.
Inač škuner Atlantis od Robbe.
PeterP
Ante

Příspěvek od Ante »

na modelářské prodejny bych nespoléhal personál není většinou na výši, ale nedá to znát a někdy co z nich leze to jsou perly. O plachetnicích takového druhu už nebudou vědět vůbec nic.
Přes plachetnice je tu Borek Dvořák, Karlík a Dědek jestli se nepletu.
Jinak je třeba přesně popsat co chceš ovládat. Předpokládám že budeš potřebovat jeden až dva navijáky asi Hitec HS-785 HB, kromidelní servo v podstatě jedno jaké co se vejde třeba toto Servo Hitec HS-311.
nějaký přijímač asi koupíš v setu s vysílačem, přijímačové baterie 4x tužková spájená v packu. Nejlepší vedení otěží je v teflonových trubičkách. Je ale potřeba zhotovit celou mechaniku která je v trupu, ne jen že ne druhou palubu přišroubuješ serva.
MB/RomanT

Příspěvek od MB/RomanT »

Doporučuji kontaktovat Karlíka nebo Dědka....!!!
Jak už psali jiní, plachetnice není jen tak, je třeba alespoň nahrubo spočítat výtlak a plochu trupu-většinou nelze jen prostě zmenšit originál do modelové velikosti-je třeba upravit podvodní část trupu-mohl by stačit i přídavný kýl.
Velikost elektroniky je standartní, to opravdu stačí projít modelářskou prodejnou-je to jen otázka peněz...
Prolez odkazy v plachetnicích-NSS a pod-popřípadě dej vědět od kud jsi-přijeď na závody či sraz....
Hodně zdaru!-plachetnice jsou prima!
Optimismus je jen nedostatek informací...aneb zabij bobra, zachráníš strom....
Karlík

Příspěvek od Karlík »

Než začneš s další stavbou,doporučuji ti přečtení pojednání o NSS v RC modelech č.4-10 ročník 1998.Ušetříš čas,vymýšlením vymyšleného,finance a následné zklamání !Nebudeš-li si i potom s něčím vědět rady,ozvi se ,určitě se najde nějaké řešení !
No a votom to je! Zdraví Karlík.

Karlík 5. dubna 2013 zemřel. Čest jeho památce.
Dědek

Příspěvek od Dědek »

Karlík píše:Než začneš s další stavbou,doporučuji ti přečtení pojednání o NSS v RC modelech č.4-10 ročník 1998.Ušetříš čas,vymýšlením vymyšleného,finance a následné zklamání !Nebudeš-li si i potom s něčím vědět rady,ozvi se ,určitě se najde nějaké řešení !
přčesně tak, je třeba se ozvat a nežít v anonimitě. take by se hodila nějaká minifotka.
apropó, atlantis je pokud mne paměť neplete jenom dvoustěžník a to je trochu jiná parketa a řeč na dlouhou dobu. (rozdíl stavebnice-stavěný model)
Ať žijí dědkové, což takhle špenát by nebyl?
ladous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladous »

Ante píše:dva navijáky asi Hitec HS-785 HB
Rád bych připomenul, že v podobné cenové relaci jsou i navijáky Hitec HS-725 BB.
ObrázekModře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.
S přátelským pozdravem ladous
Kacer37

Příspěvek od Kacer37 »

Vcera jsem si dal v Písku schuzku s Ladou a on mi vsechno to elektro ukazal a dal mi k tomu vysvetleni. Timto mu verejne dekuju! Snad se s tim poperu uspesne... Kazdopadne taky dekuju vsem, kteri se do teto diskuze zapojili a snazili se pomoct. Tak at se dari !!!
ladous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladous »

Kacer37 píše:Vcera jsem si dal v Písku schuzku s Ladou a on mi vsechno to elektro ukazal a dal mi k tomu vysvetleni.
Vůbec nemusíš děkovat. Je mnoho věcí, které jsem poradit nemohl...

Bylo by vhodné, než se do toho naplno pustíš, aby jsi tu publikoval nějaký byť zjednodušený nákres předlohy (hlavně toho oplachtění), abychom případně s pomocí dalších vše optimalizovali. Určitě se pak neboj zveřejňovat průběžný deník ze stavby ;-).
ObrázekModře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.
S přátelským pozdravem ladous
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Stavba modelu“