Zdravím.
Včera mi odešel do věčných lovišť zdroj (původně PC). Díval jsem se, co je k mání a objevil jsem, že zdroje k notebookům mají potřebné parametry a navíc sexy rozměry. Nabíječku mám Supernovu (11-15V).
Co se mi líbí:
AC Adapter, 15V DC, 8A, 120W (1080,- kč)
http://notebooky.nej-ceny.cz/34497/ac-a ... black.html
Whitenergy Napájecí zdroj 15V/ 8A 120W (975,- kč)
http://www.eo.cz/AC0120593-whitenergy-n ... 5v-8a.html
Případně i další na výše uvedených serverech. Ještě mě děsí 'bussines' popis u některých produktů, kdy je těžké odhadnout, co z toho leze. viz:
...univerzální adaptér střídavého proudu pro napájení notebooku prostřednictvím elektrické sítě doma nebo v kanceláři...3 pinový zadní konektor...atd.
Otázka zní: není někde nějaký háček?
PaRi
Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Notebookové zdroje napájení
- Pavel Riedl
Re: Notebookové zdroje napájení
Nebo v GM jsou přímo zdroje 100 a 150W 12V za cenu do 1000Kč. Jen ta velikost není tak sexy.
Osobně bych šel do úpravy zdroje z PC - nejlevnější a naprosto vyhovující řešení
MoNaKo I, CARIBIC, RARACH, SC B2, SC B3, SMIT BISON
a potom už jenom letadla:
EXTRA 300S na 30ccm, FW 190 na 15ccm, SuperZoom na stříďák, ...... atd
a potom už jenom letadla:
EXTRA 300S na 30ccm, FW 190 na 15ccm, SuperZoom na stříďák, ...... atd
Pokud máš přísun PC zdrojů zdarma nebo skoro zdarma a trochu rozumíš elektrice a potřebuješ jen pár ampér tak proč ne.msob píše:Osobně bych šel do úpravy zdroje z PC - nejlevnější a naprosto vyhovující řešení
Pokud ale něco z toho neplatí tak nejlíp vyjde ten Graupnerův zdroj - malý, lehký, hotový 20A a cena je akceptovatelná.
- Pavel Riedl
Tak se mi chybku ve zdroji podařilo najít a opravit. Přesto jsem již rozhodil sítě u známých v opravnách a mimochodem jsem zjistil, že notebookové zdroje jsou zpravidla vyřazovány pro závady typu: ukroucená přívodní šňůra či koncovka. Málokterý bývá skutečně zničen. Takže si počkám, jestli se na mě usměje štěstí. Zatím mám 11V/2.3A (nějaký NB Digital...).
Ty menší rozměry jsou příjemná prémie, protože bednu na loď vyrabím tak, aby se mi do ní vešlo vše potřebné.
Takže: ať vám to voltí a ampéruje.
Ty menší rozměry jsou příjemná prémie, protože bednu na loď vyrabím tak, aby se mi do ní vešlo vše potřebné.
Takže: ať vám to voltí a ampéruje.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek