Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

poděkování

Všechno co nezapadá do předešlých kategorií a přeci jen se to týká modelařiny.
Odpovědět
liberk

Re: poděkování

Příspěvek od liberk »

Nevím, jestli to sem patří, ale nevím kam to dát jinam.

Chtěl bych touto cestou "veřejně" poděkovat panu Pepovi Darvašovi za jeho přístup a ochotu při vyřizování objednávky a následného dodání trupů Watergeuse a Springera. Nejenom, že mi dodal víc, než jsem si objednal (např. přidělání návarků na pláště hřídelí, které nejsou součástí dodávky, skelná tkanina, apod.), ale také mi sám od sebe při telefonických hovorech řekl spoustu důležitých informací pro stavbu a nabídl se kdykoliv pro další konzultace. A to nechci mluvit o jeho kvalitních výrobcích - trupech, na kterých už není prakticky co dělat. Z celého jeho vystupování je cítit, že i přesto, že jeho výrobky jsou komerční záležitost, modelář se v něm nezapře a nenechá zvítězit jenom "holý byznys".
Jsem rád, že se v této komunitě modelářů pan Darvaš vyskytuje a doufám, že spolupráce s ním (a to myslím mohu říci i za ostatní) bude i nadále pokračovat k naší všeobecné spokojenosti.
Ještě jednou díky. :)

Michal Hermann (Liberk)
Pepa Darvaš

Příspěvek od Pepa Darvaš »

Michale díky Ti za pochvalu snažím se přispůsobit se zákazníkovi.Né ,ale každý má stejný názor.Přesto-že v úvodu našich webových stránek je psáno,že je nutná povrchová úprava ,někdo to nechápe .Vyrobit kvalitní formu ,kde trup bude dokonalý a nebude se muset tmelit a upravovat by přišel min.na deset tisíc (asi metrová forma)a samotný trup by se určitě neprodával za takovou cenu jakou máme my.Někde tady byl odkaz na holandského modeláře ,který nabízí na pohled kvalitní a pěkné laminátové trupy ,ovšem za jakou cenu.I když Tvá slova velice těší jiného názoru je jeden ze Slovenska ,sám nedokáže postavit jakýkoliv trup ,ale za své prachy chce kvalitu ,nedivím se mu. (Ten trup byl dobrý a byl v peci dost dlouho)

Zdravím Vás!
Chcel by som Vám oznámiť niekoľko pripomienok, čo sa týka laminátového
trupu čo ste mi poslali. Viem že som mal ozvať skôr, ale nezačal som s
tým pracovať ihneď, lebo pravá vnútorná strana bola ešte lepkavá (aj
tenšia) ako druhá. Po mesiaci som zisťil, že trup nie je symetrický.
Vyrezal som niekoľko prepážok a tými som chcel korigovať nerovnalosti.
Oceľový kýl nesedel výkresom, bolo treba odrezať kúsok zo spodnej časti.
Po nalepení laminátovej palubovky som začal viackrát tmeliť-brúsiť.
Použil som si šablóny, a na pravej strane boli miesta kde hrúbka tmelu
bola aj 5 mm! Jediná možnosť bola, keby som spravil negatívnu formu, ale
už nechcem do toho viac investovať!!! Podľa môjho názoru, keď máte
kvalitnú formu? , veľmi rýchlo ste vybrali ten trup z formy!! Na
inzeráte vyzeral ako kvalitný trup, na fórach tiež pochválili, škoda že
ja som mal smolu. Je mi ľúto že si nedokážem dokončiť ten remorkér lebo
veľmi sa mi páči. Trup som už daroval susednému chlapcovi aby som
nevidel, a zbytočne ma neznervozňoval!
Prajem Vám veľa úspechov, pozdravom - O.D.
cobra

Příspěvek od cobra »

Pepa Darvaš píše:Michale díky Ti za pochvalu snažím se přispůsobit se zákazníkovi.Né ,ale každý má stejný názor.Přesto-že v úvodu našich webových stránek je psáno,že je nutná povrchová úprava ,někdo to nechápe .Vyrobit kvalitní formu ,kde trup bude dokonalý a nebude se muset tmelit a upravovat by přišel min.na deset tisíc (asi metrová forma)......
Tvrdit že kvalitní forma by stála deset tisíc - je velice scestné!Nejsem sice profesionální modelář,ale dovoluji si tvrdit že kvalitní výrobek - z kvalitní formy je možné vyrobit za podstatně menší náklady na tvarovací formu !! Mám jeden trup - který jsem koupil za sumu 500 Kč - a jeho kvalita je na tak vysoké úrovni že na něj v podstatě lze ihned nanášet vrchní lak - a to se již vůbec nepozastavuji nad symetričností a stálostí použité lamin.pryskyřice!!Prostě - dle mého názoru jsou PROFÍCI a profíčci !!
Cobra možná někdy bejvávala dobrá..... Obrázek
cobra

Příspěvek od cobra »

S politováním však musím oznámit že ten zmiňovaný SUPER trup - nepochází z vaší produkce .....
Cobra možná někdy bejvávala dobrá..... Obrázek
Godric

Příspěvek od Godric »

O kvalitě trupu a článku, co jste uveřejnil od nejmenovaného slevenského občana.
Viděl jsem trup na soutěži Branický soudek, z vaší produkce, Watergeus 1:30. Můj dojem z dálky byl perfektní dojem, ovšem dokud jsem ho nevzal do ruky. Možná to byl špatný kus zrovna, ale tento byl každá strana jiný tvar. Počítal bych s tím, že když si koupím trup, něco málo dotmelím, ale špatné oblouky (levá strana přídě od pravé se v oblouku lišila), to by mělo mělo být podle mne v pořádku.
Dědek

Příspěvek od Dědek »

cobra píše:
Pepa Darvaš píše:Michale díky Ti za pochvalu snažím se přispůsobit se zákazníkovi.Né ,ale každý má stejný názor.Přesto-že v úvodu našich webových stránek je psáno,že je nutná povrchová úprava ,někdo to nechápe .Vyrobit kvalitní formu ,kde trup bude dokonalý a nebude se muset tmelit a upravovat by přišel min.na deset tisíc (asi metrová forma)......
Tvrdit že kvalitní forma by stála deset tisíc - je velice scestné!Nejsem sice profesionální modelář,ale dovoluji si tvrdit že kvalitní výrobek - z kvalitní formy je možné vyrobit za podstatně menší náklady na tvarovací formu !! Mám jeden trup - který jsem koupil za sumu 500 Kč - a jeho kvalita je na tak vysoké úrovni že na něj v podstatě lze ihned nanášet vrchní lak - a to se již vůbec nepozastavuji nad symetričností a stálostí použité lamin.pryskyřice!!Prostě - dle mého názoru jsou PROFÍCI a profíčci !!
Též si myslím, že kvalita výrobku se neodvíjí z ceny formy. V mém raném modelářství (cca 35 let) jsem vyráběl formy ze sádry a také se daly vylaminovat až 3 slušné kusy.
Ať žijí dědkové, což takhle špenát by nebyl?
PeterP

Příspěvek od PeterP »

Pre:Dědek ...
Nemohli by ste sa v stručnosti zmieniť, ako ste vyrábali tie formy zo sádry ?
Chcel by som "zreprodukovať" jeden svoj trup, a stačila by mi jedna laminátová kópia.
Ďakujem :-)
PeterP
Pepa Darvaš

Dědek píše:
cobra píše:
Též si myslím, že kvalita výrobku se neodvíjí z ceny formy. V mém raném modelářství (cca 35 let) jsem vyráběl formy ze sádry a také se daly vylaminovat až 3 slušné kusy.
Myslím ,že oba přispěvovatelé neví o čem je řeč.Udělat formu ze sádry na tři ks,nebo na třicet ks,je velký rozdíl.Musíte ,ale stále počítat ,že se ten trup nebude prodávat po desítkách ,ale po jednotlivých kusech.Což je můj případ.Za další je ,že si ten trup nemusí koupit ,i přesto mám dost práce.Je to naprosto samozřejmé ,že jsou modeláři ,kteří moje výrobky kupovat nebudou a nejsou s mými výrobky spokojeni.Za tu dobu zhruba rok se mi vrátili dva trupy a jeden ten poslední s ním už manipuloval.Když to shrnu kdyby ze sto zakazníků bylo dvacet nespokojených ,tak mít osmdesátiprocentní úspěšnost ,není zase tak zlé.Také se může stát ,že zrovna člověk ,který není s mými trupy spokojen ,jej může vyhrát na nějaké soutěži ,jelikož hodlám soutěže pro neregistrované silně podporovat.Takže pak takovému dobrému modeláři radím ,ať ten výrobek dá někomu jinému ,kterému se bude líbit.
Severan

Příspěvek od Severan »

PeterP píše:Pre:Dědek ...
Chcel by som "zreprodukovať" jeden svoj trup, a stačila by mi jedna laminátová kópia.
Ty jsi ještě nikdy nedělal sádrovou formu?

Severan
PeterP

Příspěvek od PeterP »

Severan píše:
PeterP píše:Pre:Dědek ...
Ty jsi ještě nikdy nedělal sádrovou formu?

Severan
No robil som na ksicht( "posmrtnú" masku) , na olovené závažie, ale na lodný trup ešte nie ... :-)
Zaujímalo by ma, čím je vhodné separovať, ako vystužiť formu, aká stačí hrúbka steny, prípadne , či sa dá v pohode robiť aj dvojdielna forma, ak má trup zložitejší tvar.

Mám určitú predstavu, ale ak to máte niekto odskúšane, pochválte sa ...
PeterP
ZBl

Příspěvek od ZBl »

O trupech - těch komerčně zhotovených se zmíním jen obecně.
Případ první: Koupil jsem trup (tedy spíš polostavebnici) remorkéru na VS pohon. Kupoval jsem jej na základě referencí z modelářského tisku. Tím míním referencí na německého výrobce a jím dodávanou kvalitu. Výsledek: docela zklamání. Když pominu bublinky v místech, kde se dají jen velmi obtížně opravit, tak největší závadou je kýlová plocha, která není ve svislé ose trupu.
Případ druhý: Koupil jsem laminátovou skořepinu na rychlý člun Shark (myslím, že to patří do kategorie FSR ECO ). Lesk jako blesk, prostě nádhera. Ale jen do doby, než jsem trup stříknul zákadovou barvou... Musel jsem hodně tmelit. Sice malé dírky nebo spíš bublinky v povrchové vrstvě, nicméně to stálo dva dny tmelení a broušení (samozřejmě i s technologickými přestávkami).
Příklad třetí: koupil jsem laminátový trup na ELCO od ITALERI. Perfektně zpracovaný, i vnitřní strana na pohled pěkně udělaná. Na tomto trupu "jsem si dal tu práci" a odhalil na dně asi tři nepatné krupičky. V zásadě tedy perfektní trup.

Shrnutí: Někdo je větší puntičkář, jiný menší. Podle toho platí pravidlo, že to, co je pro někoho "SUPER" je pro druhé slabota...
Východisko pro puntičkáře: zhotovovat si vlastní trupy, které budou perfektní.:D

Zdenek
Pepa Darvaš

Zdendo díky ,k těm mikro bublinám chystám článeček ,mám na to perfektní fintu .Až bude čas
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Obecná modelářská diskuse“