Nazdar.
Většinu věcí lepím 1200kou, ale potřeboval jsem něco rychle a vodoodolně, a tak jsem koupil pětiminutové ALTECO F-05.
A splakal nad výdělkem. Zjistil jsem, že po 12i hodinách je stále "gumové" a spoj nedrží (dvě plochy cca 10cm2). Je to tak normální, anebo má být jako normální epoxid vytvrzené na šutr?
Podotýkám, že jsem ho míchal "od oka" - dvě stejně velké hromádky resinu a tvrdidla, řádově 3+3g. I při vážení bych to stejně úplně přesně netrefil.
Radek
Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
5min epoxid ALTECO F-05 Clear
Re: 5min epoxid ALTECO F-05 Clear
Pětiminutovým epoxidem občas taky něco lepím, teď z hlavy nevím co to je za typ, ale možná taky nějaké Alteco. Je to čiré, bez příměsí a taky se to míchá ze dvou tub 1:1, rovněž to míchám jen tak od oka a nikdy problém nebyl, pokaždé to ztvrdlo po pár minutách jak by mělo, na plnou pevnost to chce podle návodu počkat pár hodin. Lepidlo je po zatuhnutí tvrdé, sice ne jako šutr, ale připomíná to plastickou hmotu, možná je to trochu pružné, ale určitě ne žádná guma. Pokud jde o výsledek, většinou se mi podařilo slepit co jsem potřeboval úspěšně a trvale, akorát v pár případěch spoj nedržel, ale to byly nějaké extrémní a nevhodné aplikace, kde by s největší pravděpodobností neuspělo žádné jiné lepidlo (podrážka u boty apod.)
Tak jsem se koukal doma a to epoxidové lepidlo co mám doma je taky Alteco F-05.
Zkus se podívat na datum spotřeby. Někdy u epoxidů po překročení skladovatelnosti selhává tužidlo/tvrdidlo a pak to dělá neplechu. Jinak obecně vzato, tolerance chyby při dávkování v poměru 1:1 (a nejen tam) je dost značná. Lehké "přetužení" nebo "nedotužení" obvykle problémy nedělá, ale tohle svědčí o něčem, co není v pořádku.
Zdenek
Zdenek
.. do epoxidů přimíchávám kuliučky do sekundovky ... drží to jako drak a je to i lepší pro broušení
Kuličky do sekundovky, můžeš to trochu upřesnit? Tohleto vůbec neznámmm4000 píše:.. do epoxidů přimíchávám kuliučky do sekundovky ... drží to jako drak a je to i lepší pro broušení
Ja som tiež kúpil epoxidové lepidlo. UHU 2-minútové. Lepí dobre, drží dobre, ale tak ako bolo písané vyššie... Čakal som, že to bude tuhé ako plast (ako skutočný epoxid), ale je to trochu poddajné (gumovité). Holt, je to epoxidové lepidlo a nie pravý epoxid... Miešal som to tiež od oka v pomere 1:1.
Myslis mikrobalony?Godric píše:Kuličky do sekundovky, můžeš to trochu upřesnit? Tohleto vůbec neznámmm4000 píše:.. do epoxidů přimíchávám kuliučky do sekundovky ... drží to jako drak a je to i lepší pro broušení
Nejen rychlíci: http://olaf.webz.cz
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek