Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

RC souprava ZEBRA 4

Vše co se týká elektroniky pro lodní modely (RC soupravy, přijímače, vysílače, serva, regulátory, baterie atd.)
Odpovědět
Šiška Roman

Re: RC souprava ZEBRA 4

Příspěvek od Šiška Roman »

U RC soupravy ZEBRA 4 se po chvíli ježdění projeví závada.Servo jde jenom na jednu stranu,regulátor jen dozadu.Zkoušel jsem různé kombinace s jinými přijímači i vysílači a vypadá to na vysílač.Reklamovat nebo poradí někdo kde je chyba?Dík Za rady.
Šiška Roman.
jirounek

Příspěvek od jirounek »

Asi reklamovat.Zebru 4 používám skoro třičtvrtě roku v MoNaKo 1,zatím nemám problém.
SH

Příspěvek od SH »

Vybité baterky....:)

Když jsem objednával ZEBRU pro kluka z kroužku, taky mi servajezdily jenom na jednu polovinu a byl jsem z toho špatný... dokud jsem nepřeměřil baterky ve vysílači a nedobil je. Pak souprava chodila OK.
Šiška Roman

Příspěvek od Šiška Roman »

Dík za tip-vyzkouším.Já bych ale tipoval že se bude zkracovat dosah a né že začne blbnout.
Mimochodem jak dlouho v něm baterky vydrží?Mám v něm SANYA 1700mAh a jezdil jsem tak 2x po 10 minutách.Baterky jsou nové tak se asi teprve rozhýbou.
jirounek

Příspěvek od jirounek »

Plné aku je základ.Neměřím volty,ale amper.Na prázdné aku ve vysílači upozorní blikající dioda.Přesto nemám problem ještě dojet ke břehu.Testoval jsem dosah,400m,dál pro lodě není potřeba.Doba provozu na SANYA1000mAh NICD je 2 až 2,5hodin.
SH

Příspěvek od SH »

Šiška Roman píše:Dík za tip-vyzkouším.Já bych ale tipoval že se bude zkracovat dosah a né že začne blbnout.
Jestli si dobře pamatuji, tak ZEBRA je na 6 článků. Při vybíjení při poklesu napětí asi začne mít problém kodér. S dosahem využitelným u lodí (do 100m) bych problém neviděl.
Cabadaj

Příspěvek od Cabadaj »

souhlasil bych se Sváťou... překontroluj si sadu 6-ti baterek... pravděpodobně budeš mít nějakou z nich vadnou.. nedrží napětí.. pak to odpovídá sca 10-ti minutám jízdy... a tam bude asi problém...
Cabadaj 10. října 2015 zemřel. Čest jeho památce.
Cuga

Příspěvek od Cuga »

Cabadaj píše:souhlasil bych se Sváťou... překontroluj si sadu 6-ti baterek... pravděpodobně budeš mít nějakou z nich vadnou.. nedrží napětí.. pak to odpovídá sca 10-ti minutám jízdy... a tam bude asi problém...
mam tentyz vysilac a zatim zadny problem nenastal, ale toto chovani je vilice zajimave, docela me zajima v cem je problem....
Nejen rychlíci: http://olaf.webz.cz
Cabadaj

Příspěvek od Cabadaj »

ad Cuga : se samotnou RC Zebra 4 jsem osobně velmi spokojem... používám dvě sady baterii (2 x 6 samostatných ks - AA) na jednu nabitou sadu NiMH 2300 mAh jezdím i několik hodin, z osobní zkušenosti mohu uvést, že při používání jedné sady baterek přibližně po 5-10 minutách používání, vysílač rozhodil regulátor otáček, který se choval jako by byl přeprogramován.. servo kormidla se chovalo standartně. ...později bylo zjištěno, že dvě baterky jsou vadné a nedrží napětí.... v daném případě nikdy neblikala dioda signalizující vybitý zdroj.... (snad subjektivní pocit asi svítila s menší intenzitou)...
Cabadaj 10. října 2015 zemřel. Čest jeho památce.
ocnibulva

Příspěvek od ocnibulva »

Chtel bych si tento vysilac koupit, ale nikdy jsem zadny nedrzel v ruce. Chtel bych se vas proto zeptat, jak je to s nabijenim baterii konkretne v tomto vysilaci. Nabiji se v externi nabijecce nebo je k tomu nejaka dodavana nebo jak to vlastne je? Mam jednoduchy model lodi a ted k nemu shanim vysilac. Dekuji za odpovedi.
Nalim

Příspěvek od Nalim »

Ahoj Zebra je na AA akumulátory standartně ale není problém tam dát nějáký pack.
Chybami se člověk učí, ale nesmí je opakovat.
Optimismus je pouze nedostatek informací.
petr hájek

Příspěvek od petr hájek »

zebra je dobrá, má držák na 6 AA článků s konektorem takže výměna za pack není problém , nabíjet jde mimo soupravu. výhoda , alespoň pro mě , je funkčnost mini přijímače na 1 lipolku a jeho opravdu malá váha a rozměry, dobré je i umístění přepínačů reverzu pod krytem baterii a tedy i větší odolnost proti ,,sajrajtu,,,
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
ocnibulva

Příspěvek od ocnibulva »

Nemate, prosim, nekdo k tomuto vysilaci cesky manual v el. podobe? Dekuji.
Nalim

Příspěvek od Nalim »

ocnibulva píše:Nemate, prosim, nekdo k tomuto vysilaci cesky manual v el. podobe? Dekuji.
pokud zadáš mail tak ti ho večer pošlu Milan
Mak

Příspěvek od Mak »

Zebra se dá také osadit a tím i vylepšit třeba o trimi na nastavení výchylek
Zbytek najdete tady
http://www.rcfogli.cz/modules.php?name= ... cle&sid=82
footy, Challenger, Springer - Sofia, Ruský dělový člun, hrouda laminátu :-)
ocnibulva

Příspěvek od ocnibulva »

Nalim píše:
ocnibulva píše:Nemate, prosim, nekdo k tomuto vysilaci cesky manual v el. podobe? Dekuji.
pokud zadáš mail tak ti ho večer pošlu Milan
Dosel ti muj mail?
Nalim

Příspěvek od Nalim »

Ahoj včera kolem 6té jsem to odeslal Milan
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Elektronika“