Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Povrchová úprava nástavby z překližky.

Jak postupovat při...
Jetcat

Re: Povrchová úprava nástavby z překližky.

Příspěvek od Jetcat »

Dědek píše:
mitom píše:Jetcat: No a namiesto lepenky daj rovno sklenenú tkaninu a máš laminát, ktorý bude na rozdiel od lepenky 100% vodeodolný a nebude sa krútiť a prehýbať.

Osobne si myslím, že pri mierkach okolo 1:30 je dobrý materiál aj kuprexit (na výrobu plošných spojov). Je pevný, meď na povrchu je hladká (minimálna potreba úpravy pred lakovaním) a navyše sa dá spájkovať, takže nádstavby sú potom prakticky nezničiteľné. Pri výtlaku lode v mierke okolo 1:30 myslím váha nebude kritická.
přesně tak, při síle 0,2-0,5 mm i lehčí než překližka nebo lepenka.
Tohle všechno je pravda pravdoucí a nemaje jiný matroš preferuji laminát,ale jak jsem uvedl válí se mi ho okolo víc než dost tak škoda to nevyužít a penízky za laminát použiji jinde.Mám takový nešvar že spotřebuji na modelařinu kde co.Prostě tak nějak jako zastara,na koleně a z odpadu.
cobra

Příspěvek od cobra »

Jetcat píše:
Dědek píše:
mitom píše:Jetcat: No a namiesto lepenky daj rovno sklenenú tkaninu a máš laminát, ktorý bude na rozdiel od lepenky 100% vodeodolný a nebude sa krútiť a prehýbať.

Osobne si myslím, že pri mierkach okolo 1:30 je dobrý materiál aj kuprexit (na výrobu plošných spojov). Je pevný, meď na povrchu je hladká (minimálna potreba úpravy pred lakovaním) a navyše sa dá spájkovať, takže nádstavby sú potom prakticky nezničiteľné. Pri výtlaku lode v mierke okolo 1:30 myslím váha nebude kritická.
přesně tak, při síle 0,2-0,5 mm i lehčí než překližka nebo lepenka.
Tohle všechno je pravda pravdoucí a nemaje jiný matroš preferuji laminát,ale jak jsem uvedl válí se mi ho okolo víc než dost tak škoda to nevyužít a penízky za laminát použiji jinde.Mám takový nešvar že spotřebuji na modelařinu kde co.Prostě tak nějak jako zastara,na koleně a z odpadu.
Jj - SOUHLAS (tedy hovořím za sebe =D )
Cobra možná někdy bejvávala dobrá..... Obrázek
Bleder

Příspěvek od Bleder »

Bořík píše:není marné koupit odřezky ABS ze Satrie. Bída jezdí na modelářské akce a tento materiál vozí s sebou. Je k dispozici tl. 0.4 mm, 0.6 mm a 0.8 mm a z toho se už dá hodně nástaveb udělat. Odřezky jsou v podobě pásů šířky 10-15 cm a to je použitelné na většinu nástaveb. Velmi dobře a rychle se ABS zpracovává a lepí.
Ahoj,mohl bych tě porosit o adresu,kde se daj koupit tady ty ABS desky.dík
Bleder
Bleder

Příspěvek od Bleder »

Bořík píše:http://www.satria.cz/

dole na stránkách je adresa. ( SATRIA, E. KRÁSNOHORSKÉ 3, OLOMOUC, TEL.: 585 228 544 )

ALEŠ BIDOVSKÝ TEL.: 602 402 862, 608 402 862

BIDOVSKYALES@VOLNY.CZ
SATRIA@TELECOM.CZ
Děkuji
Bleder
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Pracovní postupy“