Na hádanky jsem nikdy moc nebyl nicméně regulátory došly, chlazení předěláno na trubičky a světě div se FUNGUJE TO!!! i při nízkých otáčkách tak 1/6 výkonu to TEČE!!!! Ještě jednou díky všem za rady.
M.
Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
problém - zapojení 7,5V a 12V na jeden přijímač
- petr hájek
Re: problém - zapojení 7,5V a 12V na jeden přijímač
při konstrukci vždy důsledně používej přístup zvaný: ,,Occamova břitva,, a budeš mít modely v pohodě a funkční .... díky tomu jsem zatím ani jedinkrát model neutopil a ani o něj nepřišel na poruchu.
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
- petr hájek
P.S. to další dobré čerpadlo je v dnešních vozech v každé palivové soustavě..... běhá krásně , běhá furt, žere do 5A při 12V a vnitřek je obvykle z hliníku přičenmž jeho tlak je opravdu ,,dost dobrý,,
Vždyť už ten model potřetí předělávám - naposledy jsem ho pořádně "vykuchal" - vyházel všechny nepotřebné zbytečnosti včetně čerpadla:-). Táta taky vždycky říkal že v jednoduchosti je síla.petr hájek píše:při konstrukci vždy důsledně používej přístup zvaný: ,,Occamova břitva,, a budeš mít modely v pohodě a funkční .... díky tomu jsem zatím ani jedinkrát model neutopil a ani o něj nepřišel na poruchu.
Měl bych ještě dotaz - asi sem nepatří ale zeptám se. Je mi k něčemu to nastavení časování 0°-30°?
- petr hájek
no , to bude muset odpovědět někdo jiný, já nikdá neměl nic, co by časování dovolovalo pokud nepočítám staré plechovkové motory a motor v autě.....
Předpokládám, že je řeč o nastavení časování v regulátoru pro střídavý motor. Pokud má regulátor možnost nastavit automatickou volbu časování ("předstihu"), tak ji použij a nestarej se o to. Když ne, tak obecně malý úhel se nastavuje pro motory rychloběžné a inrunnery (rotor s magnety uvnitř, plášť s vinutím), vyšší hodnoty pro outrunnery (rotor s vinutím na starotu uprostřed, oběžný plášť s magnety kolem). Když nastavíš asi 10°, je to dobrá výchozí hodnota pro pokusy. Pak sledovat jak to běží (se zátěží!) a současně spotřebu, zkusit snížit a zvýšit, najít zkusmo optimum. Ono to nějak poběží vždycky, ale může se docela hodně lišit moment a hlavně spotřeba, při úplně nevhodném nastavení může mít motor problém se rozběhnout se zátěží (zaškube s vypadne ze synchronizace).
Předpokládáš správně :-)
Dobrá, asi nebudu nic zkoušet. V továrním nastavení regulátoru je 20°. Je tam i volba "automatic" což nastavím a doufám že to je to nejlepší, co mohu v současné době udělat.
Dík za osvětu.
M.
Dobrá, asi nebudu nic zkoušet. V továrním nastavení regulátoru je 20°. Je tam i volba "automatic" což nastavím a doufám že to je to nejlepší, co mohu v současné době udělat.
Dík za osvětu.
M.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 30 Odpovědi
- 26138 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Snek