Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Pomoc s přestavbou zavážecího člunu

Vše co se týká elektroniky pro lodní modely (RC soupravy, přijímače, vysílače, serva, regulátory, baterie atd.)
Alexator

Re: Pomoc s přestavbou zavážecího člunu

Příspěvek od Alexator »

Díky varianta s mixem by asi vyřešila samotné řízení lodi ale potřebuji i vyklopit to krmení a nevím jakým zpusobem by se tato funkce dala realizovat.Pokud to dobře chápu pomocí mixu bych na ovladači ovládl plyn a zpátečku a kolečkem zatáčel ale jak bych zpustil to vyklápění prosím poradte sem s toho jelen děkuji.
Ivvo

Příspěvek od Ivvo »

ano, mix ti vyresi ovladani lode jen motory, tzn pokud budes koleckem zatacet tak vnitrni sroub zpomali (pripadne ho zastavi nebo roztoci obracene) takze se lod zacne stacet.

pokud vim psal jsi ze vysilac mas trikanalovy, takze musis zjistit jak se ovlada ten treti kanal... navic by bylo dobre kdyby jsi sem napsal jake motory tam jsou (pohonne i ten na sklapeni). Na sklapeni by ti stacil i maly regl od Petra Hajka...
Obrázek
NeJaToD team
stelerp

Příspěvek od stelerp »

Tak pokud jsem to z různých fotek z WEBu pochopil správně, sklápění je řešeno pomocí šroubu. Na to by mohl stačit obousměrný spínač s relátky, pokud nevyjde levněji nějaký regulátor (odhaduji, že do 5A musí stačit). Koncové polohy asi hlídala původní elektronika (mám pocit, že za kabinou je vidět paciška mikrospínače. Takže krajní polohy ošetřit mikrospínači s reverzačními diodami a hotovo. Tady problém nebude.

Co se vysílače týče, umí třetí kanál ovládat ve třech režimech:
• Aux 3-channel, 3-position (for reverse, neutral and forward transmissions)
• Aux 3-channel, 2-position (for reverse and forward transmissions)
• Aux 3-channel, linear (for mixture control)

Takže tady taky problém nevidím. LED poziční osvětlení by se asi muselo spínat ručně, či trvale při zapnutí lodi. Ostatní funkce asi budou nedostupné. Jediné, co zbývá vyřešit, jsou regulátory a mixer. Na Mixer už rady zazněly. Regulátory bych doporučoval ty DASYS 36A. Vzhledem k použitému akumulátoru nepředpokládám odběr větší než 10 A na celou loď.

PS: Pomocí mikroprocesoru by šlo ovládat sklápění i osvětlení jedním kanálem. PICAXE to zvládne, už jsem to dělal.
Alexator

Příspěvek od Alexator »

A tímto chci někoho z členu a dobré duše z okolí Vyškova nebo Brna který by mi z upravou pomohl protože jsem na vozíku a mam ruce gramlavý dovezu kamkoliv nebo mi prodá plánek zapojení komponent abych se v létě měl jak zabavit a mohl si lodku ošéfovat sám děkuji za pomoc.

malá ukázka

http://www.youtube.com/watch?v=ofC7T72bGk4
http://www.youtube.com/watch?v=8v9pASCMn14
Ivvo

Příspěvek od Ivvo »

prostuduj si tento clanek a dej vedet kdyby jsi necemu nerozumel

https://www.mo-na-ko.cz/lode-sestava2.htm
Obrázek
NeJaToD team
petr hájek

Příspěvek od petr hájek »

pokud bys chtěl , klidně ti to dám dohromady způsobem výměny komponent za ty tvoje , problém je že bys to musel poslat ke mě na mars- pardon Uhlířská Lhota 74 281 26
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
Alexator

Příspěvek od Alexator »

Díky za nabídku eště chvilku počkám jesli by se nenašel někdo poblíž a pak bych dal vědět.
Ještě ohledně toho mixu mi někdo poradte který tip by se pro upravu hodil popřípadě jesli DX3s tuto funkci neumí protože jsem v manuálu co sem našel na netu zahlídnul.

http://www.spektrumrc.com/Products/Supp ... ID=SPM3140
petr hájek

Příspěvek od petr hájek »

ok v pohodě , jen jsem zapoměl že samozřejmě neúčtuju nic pro kolegy modeláře za práci maximálně za materiál a tam se většinou dohaduju stylem ,,nemáš náhodou tohle?...... - vyměním ......,,
;)
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Elektronika“