Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Springer Class - tlačné remorkéry
Re: Springer Class - tlačné remorkéry
Tak už jsem je vyrobil. Z mosazné trubičky 4/0,5. Na jednom konci vlepen šroubek M3 na oddělávací připevnění k lodi, na druhém konci dřevěný váleček ostrouhaný trošku do kulata. V případě problémů bych ho mohl vylepšit zepředu kouskem pryže.
Jinak "beranidla rozhodně Ano" - jednak jsou v pravidlech a druhak Springer s plochou přídí nemůže v držení míče konkurovat lodím s tlačnými kozami.
Radek
Jinak "beranidla rozhodně Ano" - jednak jsou v pravidlech a druhak Springer s plochou přídí nemůže v držení míče konkurovat lodím s tlačnými kozami.
Radek
Jsem rád, že to konečně začal někdo řešit, ač jsem se po tom sám pídil již dosti dávno: portal/viewtopic.php?id=1429kartonist píše:Jinak "beranidla rozhodně Ano" - jednak jsou v pravidlech a druhak Springer s plochou přídí nemůže v držení míče konkurovat lodím s tlačnými kozami.
Modře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.S přátelským pozdravem ladous
Beranidla-tykadla-nevyděl bych to tragicky, udělam je jako Radek, jen mě napadla ta koncovka z epp.......ono při troše ohleduplnosti o nic nepůjde, ale v zápalu boje se prostě musí počítat se sem tam nějakou ránou.......když už nemůžu soupeřovi míč sebrat, tak do něho vrazím( ve smyslu vychýlení z dráhy a pod)
-pokud to vezme do ruky "mládež"-je nejlepší nástavba kačer D od čonga z vtalátů-upřímě řečeno, SC není loď ale nářadí určené ke srážkám,tlačení tahání a pod.........
-pokud to vezme do ruky "mládež"-je nejlepší nástavba kačer D od čonga z vtalátů-upřímě řečeno, SC není loď ale nářadí určené ke srážkám,tlačení tahání a pod.........
Optimismus je jen nedostatek informací...aneb zabij bobra, zachráníš strom....
V originále jsou beranidla tvořena těsně navinutou pružinou...
JUDr. Karel Sochor koncem února 2019 zemřel.
Čest jeho památce.
Čest jeho památce.
JUDr. Karel Sochor koncem února 2019 zemřel.
Čest jeho památce.
Čest jeho památce.
Epp (poliš, jestli dobře chápu) má tu nevýhodu, že při nárazu uhne a prakticky bude styčná plocha tvořena zas jen holou tyčkou. Dělal jsem nějaké pokusy s gumou - pokud není vyloženě tvrdá, tak uhne taky. :/ A když je tvrdá, tak očeše nástavby stejně jako jakýkoliv jiný materiál.RomanT píše:Beranidla-tykadla-nevyděl bych to tragicky, udělam je jako Radek, jen mě napadla ta koncovka z epp.......
Každopádně, když už ti někdo nabourá nástavby a zábradlí, je myslím jedno čím... Chce to s tím počítat, protože jinak bude mít karaso spoustu kšeftů.
Radek
- Karolinus I
Zdravím, nevím kde se zjistilo, že musí být kulička a aní o pružnosti jsem nic neviděl, a to jem prošel skoro všechny odkazy na stránky za celý rok.. Na Vašem odkazu to vypadá , že jsou dokonce z kovu. Ani v konečných pravidlech zde na monaku se o ničem takovém nepíše. Chtělo by to tedy jednoznačně upřesnit.ivvo píše:Průměr je libovolný, jen na konci musí být poloměr kružnice min 15mm (kulička), hlavní je aby byli pružné, tzn. ne dřevěný kůl, leda by byl uchycen do gumy a mohl se vychýlit do stran (i nahoru a dolu).kartonist píše:Výňatek z pravidel:
"Nástavce pro tlačení míče musí mít rozteč 180mm, délku 80mm, průměr na koncích min.15mm a musí být umístěny 15mm nad palubou. Měly by být demontovatelné."
Chci se zeptat, zda tyto tyčky už někdo dělal a zda jsem dobře pochopil, že jejich průměr je libovolný.
Radek
P.S.: Chci udělat vylepšení na Sokolnice a Otrokovice, protože zatím je příď hladká jak zrcadlo.
Myslím, že to zatím nikdo stavět nezačal, ale na např. zde http://www.rcgroups.com/forums/attachme ... tid=871901, je možné najít několik příkladů...
Springoše mám před lakem, ale bohužel jsem jej musel odložit, jelikož jednak kolidují termíny s jinými soutěžemi , kterých se pravidelně zůčastňuji a probíhá příprava na mistrovství Evropy.
A je To . . . .!
Pružina je super nápad-ale pokud bude tužší, stejně moc neuhne( na tom jednom videu mě přišlo že jsou ty tykadla pevný)
koncovka-udělal jsem patvar(skorokoule) z kousku epp, přilepil purexem k hřebíku, ten zabod do kozy a rozjel se naplno(400 1:3) proti stěně bazénu....maunfild vydržel, tykadla vydržela, SC odskočil od stěny.....a vydržel......včera ve 23,30.........
faktem je, že by asi umyslné najetí do soupeře měl být faul, ale jak to v zápalu boje poznat?
Nechci abych byl považován za toho, kdo propaguje ničení lodí druhých, ale prostě si myslím že ani pružina nezaprání poškození protivníka, má li ten svoji loď moc vyšperkovanou(zábradlí, atd...)
nezanedbatelná je možnost se do těchto věcí zaháknout a pod.
Pokud se pravidla moc sešněrují, bude z toho dýchánek nedělní školy, a to asi není účelem SC!!!
SC je loď na blbnutí, pokud možno s malými výrobními náklady-to si myslím!!!
Postavit raketovýho SC s co nejsilnějším motorem a pak se divit že se ostatní bojí by nebyli přejeti jak pluhem asi taky není cesta......
Závěr pro mě: pokud se nedohodnou pravidla( doporučuji někde skusmo-Otrokovice a pod) nemá cenu oplákávat předem nástavby, a když už jdu do fotbalu, MUSIM počítat s tímže mě někdo(byť neumýslně-dítě) prostě "napálí".....
prostě se to někde skusí s více SC a uvidí se-pokud budou pevné tykadla "nebezpečné" uděláme ohýbací....
PS: napadla mě ještě varianta tužší gumová hadička( taková opletená na palivo a pod)
koncovka-udělal jsem patvar(skorokoule) z kousku epp, přilepil purexem k hřebíku, ten zabod do kozy a rozjel se naplno(400 1:3) proti stěně bazénu....maunfild vydržel, tykadla vydržela, SC odskočil od stěny.....a vydržel......včera ve 23,30.........
faktem je, že by asi umyslné najetí do soupeře měl být faul, ale jak to v zápalu boje poznat?
Nechci abych byl považován za toho, kdo propaguje ničení lodí druhých, ale prostě si myslím že ani pružina nezaprání poškození protivníka, má li ten svoji loď moc vyšperkovanou(zábradlí, atd...)
Pokud se pravidla moc sešněrují, bude z toho dýchánek nedělní školy, a to asi není účelem SC!!!
Postavit raketovýho SC s co nejsilnějším motorem a pak se divit že se ostatní bojí by nebyli přejeti jak pluhem asi taky není cesta......
Závěr pro mě: pokud se nedohodnou pravidla( doporučuji někde skusmo-Otrokovice a pod) nemá cenu oplákávat předem nástavby, a když už jdu do fotbalu, MUSIM počítat s tímže mě někdo(byť neumýslně-dítě) prostě "napálí".....
prostě se to někde skusí s více SC a uvidí se-pokud budou pevné tykadla "nebezpečné" uděláme ohýbací....
PS: napadla mě ještě varianta tužší gumová hadička( taková opletená na palivo a pod)
Ahoj dobře přesvědčilsRomanT píše:Pružina je super nápad-ale pokud bude tužší, stejně moc neuhne( na tom jednom videu mě přišlo že jsou ty tykadla pevný)
Chybami se člověk učí, ale nesmí je opakovat.
Optimismus je pouze nedostatek informací.
Optimismus je pouze nedostatek informací.
Vyrobím několik prototypů tykadel- pevná, pokud seženu pružinu tak pružinové, i zkusím ty gumové...
uchycení v lodi mám: zalepená trubička se závitem a do ní tykadlo našroubováno, závit nevím z hlavy asi 4.
Gumové zkusím takto: na pevnou tyčku cca 2cm navleču pevnější hadici.....uvidím jak to bude ochotné držet stopoření směrem v před( mám trochu obavu že teplem by to mohlo povadnout
)
osobně mi dělá starosti váha- náš SC je lehoučký, musím ho zatížit aby měl ty 2kilča (nebo kolik...2,20?)
Ad Otrokovice- doufám že mi bude stroj zapůjčen kapitánem a v bojích nebude zničen neboť by to ohrozilo Team Nojofurt v nedělním TT......
uchycení v lodi mám: zalepená trubička se závitem a do ní tykadlo našroubováno, závit nevím z hlavy asi 4.
Gumové zkusím takto: na pevnou tyčku cca 2cm navleču pevnější hadici.....uvidím jak to bude ochotné držet stopoření směrem v před( mám trochu obavu že teplem by to mohlo povadnout
osobně mi dělá starosti váha- náš SC je lehoučký, musím ho zatížit aby měl ty 2kilča (nebo kolik...2,20?)
Ad Otrokovice- doufám že mi bude stroj zapůjčen kapitánem a v bojích nebude zničen neboť by to ohrozilo Team Nojofurt v nedělním TT......
Neboj Romane, bude zabezpečen vybavený opravárenský dok, takže v sobotu večer místo táboráku můžeš v klidu opravovatRomanT píše:Ad Otrokovice- doufám že mi bude stroj zapůjčen kapitánem a v bojích nebude zničen neboť by to ohrozilo Team Nojofurt v nedělním TT......
Pavel
Co se týká váhy, vozím dvě Pbčka, takže jsem hrubě nad 3kg. Jízdě a obratům to nevadí, problém by mohl být při stíhání soupeře právě při fotbale.
Radek
Radek
Ahoj vycházel jsem z pravidel v originále, kde se hovoří o smotané pružině a zakončení o průměru min. 15mm, takže pokud je tykadlo užší než 15mm musí být na konci nějaká kulička, nebo něco podobného...Karolinus I píše:Zdravím, nevím kde se zjistilo, že musí být kulička a aní o pružnosti jsem nic neviděl, a to jem prošel skoro všechny odkazy na stránky za celý rok.. Na Vašem odkazu to vypadá , že jsou dokonce z kovu. Ani v konečných pravidlech zde na monaku se o ničem takovém nepíše. Chtělo by to tedy jednoznačně upřesnit.ivvo píše:Průměr je libovolný, jen na konci musí být poloměr kružnice min 15mm (kulička), hlavní je aby byli pružné, tzn. ne dřevěný kůl, leda by byl uchycen do gumy a mohl se vychýlit do stran (i nahoru a dolu).kartonist píše:Výňatek z pravidel:
"Nástavce pro tlačení míče musí mít rozteč 180mm, délku 80mm, průměr na koncích min.15mm a musí být umístěny 15mm nad palubou. Měly by být demontovatelné."
Chci se zeptat, zda tyto tyčky už někdo dělal a zda jsem dobře pochopil, že jejich průměr je libovolný.
Radek
P.S.: Chci udělat vylepšení na Sokolnice a Otrokovice, protože zatím je příď hladká jak zrcadlo.
Myslím, že to zatím nikdo stavět nezačal, ale na např. zde http://www.rcgroups.com/forums/attachme ... tid=871901, je možné najít několik příkladů...
Springoše mám před lakem, ale bohužel jsem jej musel odložit, jelikož jednak kolidují termíny s jinými soutěžemi , kterých se pravidelně zůčastňuji a probíhá příprava na mistrovství Evropy.
Když tak koukám na ty obrázky (http://www.rcgroups.com/forums/attachme ... id=1179904) tak to není kulička ale spíš váleček

NeJaToD team
Tady je to tykadlo vidět nejlíp:
http://www.rcgroups.com/forums/attachme ... id=1209255
Keba - webmaster
http://www.tugtowing.cz
http://www.tugtowing.cz
Jj tuhle fotku jsem hledal a neslo mi to...Keba píše:Tady je to tykadlo vidět nejlíp:

NeJaToD team
Který obchodník doveze do Otrokovic zásobu těchto pružin????ivvo píše:Jj tuhle fotku jsem hledal a neslo mi to...Keba píše:Tady je to tykadlo vidět nejlíp:
http://www.rcgroups.com/forums/attachme ... id=1209255diky...
Navrhuju to nedramatizovat a počkat, kolik fotbalistů vlastně bude.
Radek
K fotbalu prakticky:V Otrokovící se ukázalo, že to jde i bez nástavců
: V Ot. se ukázalo že SP jde převrátit= máš neměl správnou váhu-byl v něm 6 článek-a při nárazu druhého(ahoj Cabe :-)) se prostě převrátil
: V Ot. se ukázalo že pokud nástavba těsní a nepadá není problém vysát 10 stříkačku a pokračovat dál i po převrácení
: V Ot. se ukázalo že mládež nebude brát ohled na starosti svých otců při stavbě a půjde do "boje" čelem.....prostě přenesou počitačovou hru na vodu-pokud jim v tom budeme bránit moc, najdou si jiný adrenalin-je třeba SP tak stavět a počítat stím.
: pokud bude v Oseku chuť a čas, mohli bychom dát regulérní zápas, stačí 10 min.....koho byl ten pěkný míč?
: V Ot. se ukázalo že SP jde převrátit= máš neměl správnou váhu-byl v něm 6 článek-a při nárazu druhého(ahoj Cabe :-)) se prostě převrátil
: V Ot. se ukázalo že pokud nástavba těsní a nepadá není problém vysát 10 stříkačku a pokračovat dál i po převrácení
: V Ot. se ukázalo že mládež nebude brát ohled na starosti svých otců při stavbě a půjde do "boje" čelem.....prostě přenesou počitačovou hru na vodu-pokud jim v tom budeme bránit moc, najdou si jiný adrenalin-je třeba SP tak stavět a počítat stím.
: pokud bude v Oseku chuť a čas, mohli bychom dát regulérní zápas, stačí 10 min.....koho byl ten pěkný míč?
nedá mi ... abych se rovněž nepodělil o své postřehy.... nejsem moc zastánce předních šroubovaných nástavců, ale pokud tlačné opěry zvané "kozy"
vyčnívají od rovné přídě o dobré 2 cm není problém mezi nimi udržet "kulatý" míč (limit vyčnívajích opěr je sca 1 cm, raději než tyčky ještě na tyto opěry nalepit popř. přišroubovat centimetrový pás gumy, čímž bude rovněž sloužit jako nárazník a tak chránit vzájemně lodě před nárazem ) ... vypozoroval jsem, že trup vyplaňkovaný poctivým dřevem (+ dvě vrstvy tkaniny 350) znamená, že dno trupu je obecně a rovnoměrně težší, tím i stabilnější při jízdě a hlavně při udržení míče... u dvou posledních springerů jsem použil na dno trupu 1,5 mm překlížku a ani dovážení olovem nepomůže k odstranění kolébavosti lodě... souhlasím s romanem a pro fotbálek doporučuji zajistit si nástavby (např.šroubkem) před vypadnutím a rovněž tak zajistit vše v lodi proti pohybu hlavně těžké zdroje, např. suchým zipem.... a už začínám i rovněž chápat rozdím mezi kategoriemi eco a volnou... v eco ani kilový rozdíl mezi loďma neznamená ,že při bočním nárazu jen tak lehce převrhnete druhou loď.... ale u volné třídy (lodě s dýzami, čtyřlisty či většími šrouby), kdy loď má sílu, že utrhne ruku... je třeba už se v bočních nárazech hlídat, neb zde eskymácký obrat u protivníka je víc než jistá věc.... romane, ještě jednou se omlouvám.. za svůj zářez do pažby 
Cabadaj 10. října 2015 zemřel. Čest jeho památce.
Cabe- o nic nejde(to je prostě osud)- alespoň se ukazuje že v SC se vyplatí vše upevnit- já to udělal(a nemám to zrovna ve zvyku) a tak se nic nestalo.
Je fajn, že jsme to skusili a dopadlo to dobře= je to poučení pro druhé!!!!
Přesně jak píšeš, stači guma na kozy a prostě počítat s nárazy,myslím že tomu prostě nezabráníš.....
Musím říct že se mi rej SP docela líbil,(a to jsem tomu nebyl nakloněn)- je to něco co by mohlo kluky okolo 9-14 let chytit! Relativně levná loď se kterou se dá dělat
hromada věcí.
Je fajn, že jsme to skusili a dopadlo to dobře= je to poučení pro druhé!!!!
Přesně jak píšeš, stači guma na kozy a prostě počítat s nárazy,myslím že tomu prostě nezabráníš.....
Musím říct že se mi rej SP docela líbil,(a to jsem tomu nebyl nakloněn)- je to něco co by mohlo kluky okolo 9-14 let chytit! Relativně levná loď se kterou se dá dělat
hromada věcí.
Zdravím všechny modeláře,
První příspěvek, tak snad to moc nepokopu.
Pročítal sem si různé diskuze kolem Springera a jenoduchost výroby a minimální náklady (hřídel, lodní šrouby, motor a servo) ostatní elektroniku už ani do ceny nezapočítávám stejně si myslím že většina lidí pokud nemají jen tu jednu loď přijímač i regulátor přendavají.
O stavbě se tu moc rozepisovat nebudu, jen přidám k lepšímu že oproti většině nestavím ze dřeva, nebo z lamina, ale všechno lepim z PVC (reklamních) desek. Podrobnosti o stavbě Springera jsou k nahlédnutí na
http://www.plujeme.webnode.cz/blog/ stejně tak i fotky.
Hodně se tu napsalo o specifikaci motoru, a padla i zmínka o pomaloběžných motorech z tiskáren, kdo je zmiňoval si už nevybavím ale hlásím se do party protože v několika jiných lodích taky jezdím s tiskárnovým motorkem a výdrž na obyč 2000mAh baterky je neuvěřitelná.
Poslední co bych napsal je dotaz na lodičkáře v okolí Čelákovic. Občas se na vodě sejdu s Inkoustem a pokud by se našel poblíž někdo další dejte vědět http://www.plujeme.webnode.cz/
drobnost na závěr : http://www.youtube.com/watch?v=55OZWlGS ... annel_page
První příspěvek, tak snad to moc nepokopu.
Pročítal sem si různé diskuze kolem Springera a jenoduchost výroby a minimální náklady (hřídel, lodní šrouby, motor a servo) ostatní elektroniku už ani do ceny nezapočítávám stejně si myslím že většina lidí pokud nemají jen tu jednu loď přijímač i regulátor přendavají.
O stavbě se tu moc rozepisovat nebudu, jen přidám k lepšímu že oproti většině nestavím ze dřeva, nebo z lamina, ale všechno lepim z PVC (reklamních) desek. Podrobnosti o stavbě Springera jsou k nahlédnutí na
http://www.plujeme.webnode.cz/blog/ stejně tak i fotky.
Hodně se tu napsalo o specifikaci motoru, a padla i zmínka o pomaloběžných motorech z tiskáren, kdo je zmiňoval si už nevybavím ale hlásím se do party protože v několika jiných lodích taky jezdím s tiskárnovým motorkem a výdrž na obyč 2000mAh baterky je neuvěřitelná.
Poslední co bych napsal je dotaz na lodičkáře v okolí Čelákovic. Občas se na vodě sejdu s Inkoustem a pokud by se našel poblíž někdo další dejte vědět http://www.plujeme.webnode.cz/
drobnost na závěr : http://www.youtube.com/watch?v=55OZWlGS ... annel_page
Nemohl sem najít slovo "Detail" a "Maketa" ve slovníku a tak tvořím lodě kuchyňským nožem.
Ahoj, občas se tam vyskytuji, většinou mám sebou i loď- oblíbená trasa mého SC je Klacíkov(Sedlčánky) -Přerov......
Tak jsem si to pustil všechno a teda zírám. Práce s tím PVC je docela čistá, což je fajn. Ale dostala mě ta rychlost na vodě. Já mám springoše ECO se speed 400 7,2V a šroub 40mm s převodem 1:3 a jede mi to rychlejší chůzí. Ty bys mohl s tímto honit FSR
Jinak tento víkend jsem kousek východně od Poděbrad. Je možné si někdy zajezdit tady v okolí. Možná kousek to má ještě Petr Hájek. Tam budem asi tento víkend jezdit.
Heh no lov rychlonožek, snad radši ne ještě by mě chtěli vzít špicí a potopit, ale je fakt že i s 30mm 3listem robbe to ta 12V 600speed tlačí pěkně. Jen to dost žere i 4000 6tičlánek z autíka mě to vycuclo za +-20 min.
Trochu sem si zkoušel hrát i s míčkem, ale měl sem tykadla moc vysoko a v těch vlnkách sem nebyl schopnej ten míček ani trefit.
Akorát sem koukal že sem s velikostí lodi zase mimo, zase sem to lepil aby se mě to vešlo do brašny na kolo a tak je délka jen 35cm a rozteč tykadel jen 15cm.
Tady je malá ukázka jak sem ty špejle vyřešil já : http://www.youtube.com/watch?v=REfcuVDi ... annel_page
Trochu sem si zkoušel hrát i s míčkem, ale měl sem tykadla moc vysoko a v těch vlnkách sem nebyl schopnej ten míček ani trefit.
Akorát sem koukal že sem s velikostí lodi zase mimo, zase sem to lepil aby se mě to vešlo do brašny na kolo a tak je délka jen 35cm a rozteč tykadel jen 15cm.
Tady je malá ukázka jak sem ty špejle vyřešil já : http://www.youtube.com/watch?v=REfcuVDi ... annel_page
Nemohl sem najít slovo "Detail" a "Maketa" ve slovníku a tak tvořím lodě kuchyňským nožem.
Z čeho jsou ty pružiny?
No uplně přesně už nevim, ale vzhledem k tomu že 95% různých součástek, šroubků a motorků je z rozebraných tiskáren tak to je určitě z nějaké tiskárny, stejně tak ty gumy na konci ty jsou z podavače.kartonist píše:Z čeho jsou ty pružiny?
Šéf si ze mě v práci dělá srandu že sem rozebírací maniak, ale popravdě spousta součástek si najde uplatnění. Ložiskama s HDD mam osazený obě autíka :-)
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek