Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

čím přilepit neodymové magnety k mosazi

Nápady, postupy, dotazy jak a co udělat.
Odpovědět
machacek

Re: čím přilepit neodymové magnety k mosazi

Příspěvek od machacek »

potřebuji udělat magneticky spojená tahla ale nevím čím magnety přilepit k mosazné základně.Předem děkuji za radu.Macháček
Tada9

Příspěvek od Tada9 »

Zkus kalsický epoxid, ten lepí všechno.
Na lepené straně magnetu a mosazí udělej pilníkem drážky, aby se lepidlo mělo za co chitit.
Improvizace - základ života
Snek

Příspěvek od Snek »

Tada9 píše:Zkus kalsický epoxid, ten lepí všechno.
Na lepené straně magnetu a mosazí udělej pilníkem drážky, aby se lepidlo mělo za co chitit.
Narušením ochraneho povlaku magnetu je sance ze se ti v brzke dobe pak rozdroli na prasek.
Ta leskla vec na povrchu slouzi jako ochrana pred oxidaci magnetu. Alespon se mi doma po roce/dvou magnety s odlouplym povrchem rozsypaly a to doslova.
Modelařím pro radost, ne pro specializaci na danou kategorii modelů.
Turnigy er9x + Assan + Dickie Tug + Springer
micer

Příspěvek od micer »

Já neodymy lepím řídkým vteřiňákem po nabroušení povrchu diamantovým kotoučkem a odstranění pilin lepicí páskou. Mosaz bych ale zdrsňoval pilníkem nebo obyčejným hrubším brusným papírem, ne diamantem při vysokých otáčkách.
machacek

Příspěvek od machacek »

Děkuji za radu .Macháček
Tada9

Příspěvek od Tada9 »

Snek píše:
Tada9 píše:Zkus kalsický epoxid, ten lepí všechno.
Narušením ochraneho povlaku magnetu je sance ze se ti v brzke dobe pak rozdroli na prasek.
Ta leskla vec na povrchu slouzi jako ochrana pred oxidaci magnetu. Alespon se mi doma po roce/dvou magnety s odlouplym povrchem rozsypaly a to doslova.
to sice ano, ale pokud to zase slepíš, tak se nic nestane
Improvizace - základ života
petr hájek

Příspěvek od petr hájek »

neodymové magnety mají niklované povrchy a na mosaz jdou velmi dobře připájet cínem o snížení síly není třeba se bát
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
ZBl

Příspěvek od ZBl »

Já je lepil epoxidem na plast a oboustrannou páskou (VHB od 3M) na balsu. Na tom plastu jsem byl limitovám výškou, jinak bych také použil pásku. Zdrsnění bylo jemným smirkem, pak odmaštění a přilepení. Plast jsem taky lehce zdrsnil. Při lepení páskou jsem magnety jen odmastil. Obojí drží perfektně a ani po 3 letech se magnety nerozpadávají.
Zdenek
SH

Příspěvek od SH »

petr hájek píše:neodymové magnety mají niklované povrchy a na mosaz jdou velmi dobře připájet cínem o snížení síly není třeba se bát
při pájení je vysoké riziko překročení Curieho teploty a tedy ztráty magnetických vlastností.
komodor

Příspěvek od komodor »

micer píše:Já neodymy lepím řídkým vteřiňákem po nabroušení povrchu diamantovým kotoučkem a odstranění pilin lepicí páskou. Mosaz bych ale zdrsňoval pilníkem nebo obyčejným hrubším brusným papírem, ne diamantem při vysokých otáčkách.
Takto to robim uz roky a nikdy sa mi ziaden magnet neuvolnil. Skor opacny pripad-potreboval som takto prilepeny magnet dat dole a on nechcel ist ani za svet. Musel som ho odrezat od podkladu.
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Stavba modelu“