Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

lodní šrouby

Nápady, postupy, dotazy jak a co udělat.
Odpovědět
sas

Re: lodní šrouby

Příspěvek od sas »

koupil jsem třílisté šrouby graupner, a honem jsem je sundal, použil jsem je jen na zkušební plavbu, už na pohled byly vyosené a po roztočení začaly tak vibrovat, že to mělo zvuk jak cirkule, objednal jsem bronzové a uvidíme jaké budou, snad lepší než ty plastťáky
Pavel Daněk
Al khubar a Schnellboot S-100, ve stavbě
FUTABA 3PM 2,4GHz, 6EX 2,4GHz
tkolo

Příspěvek od tkolo »

sas píše:koupil jsem třílisté šrouby graupner, a honem jsem je sundal, použil jsem je jen na zkušební plavbu, už na pohled byly vyosené a po roztočení začaly tak vibrovat, že to mělo zvuk jak cirkule, objednal jsem bronzové a uvidíme jaké budou, snad lepší než ty plastťáky
Já používám raději robbácké, mám pocit, že ty gr. mají malé stoupání (0,53d) a nemají velkou účinnost. ale zatím se mi nestalo, že by šmatlaly. Nicméně mám také objednané mosazné a jsem zvědav.
SH

Příspěvek od SH »

Nedělejte si iluze co se týče mosazi. Vypadá to sice líp, ale Graupner je lepší... zkušenost s Gr. kontra Aeronaut na stejné lodi.
nex

Příspěvek od nex »

ono to asi bude kus od kusu. MoNaKo na graupneracky sroub necouvalo ani nahodou, na robacky srouby ano. na sroub od robe zase rychlik moc nejede a na graupner ano. mam doma srouby graupner, robbe, aeronaut i delane, plastove i mosazne. proste srouby jsou alchymie a chce to zkouset a vzdy najit ten nejvhodnejsi
kazdy dobry skutek musi byt po zasluze potrestan
sas

Příspěvek od sas »

už jsou doma po namontování není slyšet víc než když se točí samotné hřídele, uvídíme jak to pojede,
Pavel Daněk
FRANTA 1

Příspěvek od FRANTA 1 »

koupil jsem čtyřlisté škouby graupner a stoupani bylo na prd ale velikost akorad.Asi se to nemá ,vzal jsem zapalovač ohřal lopatky a i když se jim nechtělo povolili.JE TO AKORAD.Doplatili na muj špatný den.Někdy učel světí prostředky.Tak mi prominte ten diletantizmus.Neni to rada ale zkušenosl
petr hájek

Příspěvek od petr hájek »

příčákodemě není za 1000,- a je možná svižnější ,jo jde to i bez něj ,ale proč hotam za těch pár korun nedat a nezvýšit si možnosti ovládání
;)
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
sas

Příspěvek od sas »

tak plavba se šroubama Rivabo je za náma, jede to skvěle jen musím dát jiné motory, mám ze zámků do aut a ty jsou pomalé,
syn to na zpátečku málem utopil, jak zabraly tak šla záď pod vodu, musel jsem ještě ubrat na vysílačce,
jsou super
Pavel Daněk
romank52

Příspěvek od romank52 »

Mam tu ohladom tych sroubov nejaky gulas. Spomina sa tu stranka www.modely-lodi.cz a srouby RIVABO. Tie stranky sa zaoberaju historickymi plachetnicami, k sroubom som sa tam nedopatral. Existuje stranka www.modelylodi.cz tam sruby v ponuke su ale od firmy RABOESCH. Tak ako?
sas

Příspěvek od sas »

podle mých informací se prý jedná o jednu firmu, tedy spíš dvě co se spojily, je to ale bez záruky, kvalita je ale důležitější, a s tou jsem spokojen
Pavel Daněk
petr hájek

DDG 51 píše:Peter, mas pravdu. Pokial si vyrobim priecak doma, tak nestoji 1000. Ale ked ho kupim hotovy, tak pod tisic ho nedostanem. No a skutocne nepotrebujem zvysit ovladanie, lebo lod sa mi dokaze otocit na mieste, bod otacania je aj pri 120 cm dlhom remorkeri v strede lode. Mozem v praxi ukazat v Otrokoviciach.Takze na pouzitie priecneho pohonu som zabudol, pokial mam maketu, tak je tam, ale nefunkcny
ale dostaneš já je prodávám a už jsem je tady i nabízel
kio11

Příspěvek od kio11 »

petr a mas aj foto priecneho pohonu? alebo ho vies doniest ukazat do otrokovic
nikdy neni tak zle aby nemohlo byt ešte horsie!!!!!
petr hájek

foto je v galerii už dávno a můžu prozradit , že v otrokovicích bude jeden v provozu i beze mě na jedné nové šedé lodi.....;)
petr hájek

Obrázek
Obrázek
Obrázek
petr hájek

nex

Příspěvek od nex »

DDG 51 píše:No musim povedat, ze tvoj priecak sa mi skutocne paci, tusim musim zacat pouzivat znovu Graupnerove srouby, aby som si mohol jeden od teba kupit. ;-) DO Otrokovic pridem a som zvedavy, ako funguje, ale som si isty, ze dobre, lebo uz na pohlad je PLNE funkcny. Vrtulkovy system je jednoduchy a super
pokud mi bude fungovat lod a moc jsem ji nezprasil, tak ten petruv pricnak uvidis i v lodi. mam ho tam zabudovany )))
kazdy dobry skutek musi byt po zasluze potrestan
petr hájek

:D
Inkoust

Příspěvek od Inkoust »

Ahoj všíchni . Nemá někdo zkušenost z pohonem dvěma motory. Mám dva motory řady 600 a dva regulátory 30A. když je to na suchu žádnej problém , ale ve vodě začne jeden motor cukat a druhej jde na půl výkonu, když zapnu jednotlivě každej zvlášť tak jedou normálně na 100%. Pak otázka zda je lepší aby se šrouby točily proti sobě , nebo od sebe? Poraďte někdo. [LamplotZ@email.cz]
petr hájek

není to problém s BEC
SH

Příspěvek od SH »

Inkoust píše:Ahoj všíchni . Nemá někdo zkušenost z pohonem dvěma motory. Mám dva motory řady 600 a dva regulátory 30A. když je to na suchu žádnej problém , ale ve vodě začne jeden motor cukat a druhej jde na půl výkonu, když zapnu jednotlivě každej zvlášť tak jedou normálně na 100%. Pak otázka zda je lepší aby se šrouby točily proti sobě , nebo od sebe? Poraďte někdo. [LamplotZ@email.cz]
Příčin může být několik:
- slabá baterka - změř si napětí na baterce když zkoušíš pohon ve vodě jestli napětí moc nepadá
- rušení - takto se chovaly např. analogové regulátory Bel AL30... Na suchu OK, ve vodě děs a běs. - Odrušit,anténu daleko od silových vodičů, zkusit jiný přijímač nebo regly

Otáčení šroubů.... Vždycky jsem dával šrouby tak, aby se točily k sobě. Na fotkách skutečných lodí to je jednou tak a podruhé naopak, ale když jsem si toho začal všímat víc, mám dojem ža převažuje varianta "od sebe".
V jednom článku v RCR je popisována ponorka, která nějak nechtěla se slušně chovat a točit, po prohození šroubů levý za pravý se chování výrazně zlepšilo. Nejspíš to souvisí s tvarem trupu v okolí šroubů a proudění v dané oblasti. Takže jediná rada je - vyzkoušet obě varianty.
Dada

Příspěvek od Dada »

S tím prohozením šroubů souhlasím měl jsem podobný problémna Nachi podstatně se to zlepšilo po prohození Dada
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Stavba modelu“