Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

prosím o pomoc s převodem

Nápady, postupy, dotazy jak a co udělat.
Odpovědět
Admirál

Re: prosím o pomoc s převodem

Příspěvek od Admirál »

Zdar Chci si postavit HMS Victory. Na netu jsem si stáhl nákresy dílů od jotiki (http://www.jotika-ltd.com/Pages/1024768/Nelson_12.htm ) a z každé desky jsem si zjistil rozměr jednoho dílu.A teď k mému problému. Potřeboval bych podle tohoto rozměru zvětšit celou desku a to přesně. Nevíte o nějakém prográmku nebo fintě.
Dokončeno: H.M.S. Victory; La Real
sas

Příspěvek od sas »

možná někde kde kopírujou plány by to mohli zvětšit v požadovaném měřítku
Pavel Daněk
Al khubar a Schnellboot S-100, ve stavbě
FUTABA 3PM 2,4GHz, 6EX 2,4GHz
kartonist

Příspěvek od kartonist »

Postup:
1. vytiskni si pdf soubory na A4 (normální) tiskárně v měřítku 100% (nebo lépe pro větší přesnost na A3 tiskárně v měřítku 200%)
2. změř si nějaký rozměr x a porovnej ho s požadovaným rozměrem y, který ti poslal miton
3. požadované měřítko tisku je potom y/x * 100 (nebo 200) v procentech

Poznámky:
1. Každý list bude pravděpodobně v jiném měřítku, tak si to musíš spočítat zvlášť
2. vzhledem k nejrůznějším chybám je pravděpodobné, že po vypočítání měřítka a zkusmém výtisku ho budeš muset ještě drobně upravit (v řádu jednotek procent)
3. asi by nebylo od věci zvolit si skromější přezdívku...

Radek
Tujano

Příspěvek od Tujano »

Citujem : 3. asi by nebylo od věci zvolit si skromější přezdívku...

TREFA !:)
Admirál

Příspěvek od Admirál »

Kopírku nemám.
A zkusit to v počítači pomocí vypočtu procent mě taky napadlo. Bohužel mě to pokaždé zaokrouhlí na celá procenta a u větších dílů to děla i pár milimetru, což je velký rozdíl.
Já měl na mysli nějaký program kde by se dal zadat rozměr jednoho dílu a pomocí něj se zvětší celá strana.

Jo a tu přezdívku měl jsem zrovna na fofr tak jsem tam napsal první věc co mě napadla v souvislosti s mořem.
Dokončeno: H.M.S. Victory; La Real
kartonist

Příspěvek od kartonist »

Osobně mám přístup k plotru, takže tisk na A4 nebo jiné formáty neřeším, nicméně mohl by ti pomoci program ABViewer 6, který používají rusové a umí prý rozložit výkres na malé části.
S přesným nazvětšováním na kopírce trochu pomůže jiný prográmek: http://www.modelshipbuilder.com/resourc ... scale.html.
Admirál píše:Já měl na mysli nějaký program kde by se dal zadat rozměr jednoho dílu a pomocí něj se zvětší celá strana.
Toto zvládají profi kreslící programy (Corel Draw, Adobe Photoshop), ovšem předpokladem je, že do nich nahraješ výkres v nějakém jim známém formátu. Podle mých zkušeností dokáží sice pdf naimportovat (nikoliv klasicky otevřít!), ale bez možnosti nějakých pokročilých úprav.

Radek
SQD

Příspěvek od SQD »

kartonist píše:Toto zvládají profi kreslící programy (Corel Draw, Adobe Photoshop), ovšem předpokladem je, že do nich nahraješ výkres v nějakém jim známém formátu. Podle mých zkušeností dokáží sice pdf naimportovat (nikoliv klasicky otevřít!), ale bez možnosti nějakých pokročilých úprav.

Radek
To víš že je můžeš upravovat. Protože ADOBE Acrobat (*.pdf) a ADOBE Photoshop, spolupracujou velmi dobře. Nevím jak která, ale novější verze to umí určitě.
Víte, proč jsem tu i když nedělám lodě? Protože Vás mám rád a baví mě to tu,.. ;) :)
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Stavba modelu“