Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Povrchová úprava modelu

Nápady, postupy, dotazy jak a co udělat.
Pepa Darvaš

Re: Povrchová úprava modelu

Příspěvek od Pepa Darvaš »

Zřejmě jsi měl Peter slabší roztok .Jako učedník jsem se učil odstraňovat starou barvu na dveřích.Silnějším roztokem jsme to potřeli a nechali asi hodinu působit , pak to špachtličkou šlo hezky dolu.Mám takový dojem, že by lexan, plexi a jiná chamraď zmatovatěla.Je to vlastně žíravina, takže bez okýnek.Další věcí je, co to udělá s lepidlem.To nemám odzkoušený.Určitě by to chtělo odzkoušet aby nepovolilo lepidlo.
petr hájek

Příspěvek od petr hájek »

okna z vagonů mám taky vždy venku takže jestli zmatní nevím, houbičku to rozpustí pouze pokud to nechám dlouho (molitan se rozpustí spolehlivě a rychle v HCL stejně jako silon na chlupech kartáčku na zuby či v sítu cedníku), kartáčkem to čistím a fakt je že časem se chlupy ohnou ale to je spíše teplotou a tlakem na ně.
V roztoku lihu nečekám dny ale minuty a je to závislé od teploty , osobně pod vaničkou mám topnou desku s termostatem na 40°C, lepidla na bázi kontaktních držela dále , rozpouštědlem lepené spoje také a vteřinák se odloupal , ale to je běžné i v případě dlouhého máčení spoje v čisté vodě.
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
petr hájek

Příspěvek od petr hájek »

a pozor , při práci jsem zkusil použít latexové rukavice .....zkřehly velmi rychle a sundal jsem je s částí kůže , od té doby používám jen vynylové , je to celkem logické ale člověku to občas včas nezapálí.....latex je přírodní a biologicky odbouratelný tudíž stejně jako štětec či přírodní hoba v louhu neobstojí.
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Stavba modelu“