Je to přesně rok, kdy jsem začal stavět nový model polské nákladní lodě"Franciszek Zubrzycki v měřítku 1:100.Plány jsou polské a velice kvalitní jako ostatně téměř všechny jejich plány.Nebo aspoń já jsem s nimi spokojený.Takže nechal jsem si od kamaráda namalovat v 3D programu trup a CNC frézka mi vytvořila kopyto.To jsem potáhnul průhlednou lepící páskou a nasledně celé přelaminoval.Paluba a nástavba je z laminátové desky 1 mm.Portály ,komín a pár detailů jsou laminátové.Schody ,zábradlí a žebříky jsem si namaloval a poslal jedné firmě na vytvoření fotoleptu.Kladky, pacholata, úvazníky mám z Polska.Celý model je vytmelený polyesterovým tmelem, stříkaný plničem a syntetickou barvou (kompresorem)Nápisy mi vytvořil S.Jíša z Plzně,protože se jedná o velmi malá písmena ,která běžný plotr neudělá zadal jsem to Standovi.Ještě přibudou vodoznaky ,ty mi dělá také on jako obtisk.Mám hotová všechna ramena motory,motorové kryty.Rád bych na novou sezónu vyjel, uvidíme.Ještě taková maličkost.Nepotřebuji, aby mi tady někdo psal jak se mu to líbí a nebo nelíbí.Jde mi jen o to abych to tady trošku oživil a pomohl Ladousovi,protože ho považuji za dobrého admina a reportéra zároveň.