Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Smit Houston 1:200

Nápady, postupy, dotazy jak a co udělat.
PeterP

Re: Smit Houston 1:200

Příspěvek od PeterP »

Pre fanúšikov týchto lodí možno bude zaujímavé, že Revell na tento rok chystá novinku záhranný remorkér Waker. Loď je odvodená z typu Smit Houston/Nederland.

http://www.modellversium.de/kit/artikel.php?id=3048
http://www.marine.nl/images/scr%200212- ... 0-1856.jpg
PeterP
kit

Příspěvek od kit »

Smit Nederland nie, ten je trochu menší, možno si myslel Rotterdam, ten patrí do "rodiny". A WAKER nie je odvodený od Smit Houston, ale on BOL pôvodne Smit Houston, neskôr prerobený a premenovaný na Solo a nakoniec je z neho Waker.
Predpokladám že takých 80% stavebnice bude z Houstonu a zvyšné nové diely ho pretvoria na Waker. Ale lepšie ako nič, snáď si ho aj kúpim, lebo sa mi páči.
PeterP

Příspěvek od PeterP »

kit píše:Smit Nederland nie, ten je trochu menší, možno si myslel Rotterdam, ten patrí do "rodiny". A WAKER nie je odvodený od Smit Houston, ale on BOL pôvodne Smit Houston, neskôr prerobený a premenovaný na Solo a nakoniec je z neho Waker.
Predpokladám že takých 80% stavebnice bude z Houstonu a zvyšné nové diely ho pretvoria na Waker. Ale lepšie ako nič, snáď si ho aj kúpim, lebo sa mi páči.
Ďakujem kolegovi za doplnenie informácii :D
Myslel som samozrejme Smit Rotterdam.
Revell uvádza pre Waker , že sa jedná o "konversion" , takže diely budú určite zo Smit Houston.
Čo sa týka leptaných dielov, možno že Edurdov ani nebude treba moc prehovárať.
Ale samotné zábradlie + nejaké schodiská a podobne v mierke 1/200 sa dajú kúpiť od nejakej poľskej firmy. Mal som možnosť ich vidieť a vyzerajú dosť použiteľne.
Nie je to priamo na Rotterdam/Houston rozteče stĺpikov asi nikto merať nebude.
Zábradlie zo stavebnice Heller tiež nie je to "prave orechové" :)
PeterP
PeterP

Příspěvek od PeterP »

http://aber.net.pl/list/akcesoria_do_ok ... a_1_200__/

Ak by to niekoho zaujímalo, tu je sortiment aj s náhľadmi.
Sú tam aj rebríky, šikmé zábradlia na schodiská aj leptané figurky.
Ale pekné figurky 1/200 robí aj Preiser.
PeterP
kit

Příspěvek od kit »

Dík, dík, dík za ten link, nevedel som sa akosi dopátrať k výrobcovi podlahových plechov, tento ich ponúka niekoľko... (nuž keď niekto nevie hľadať,treba ho tam doviesť za ručičku :D )
PeterP

Příspěvek od PeterP »

Pre Kit: Inak veci od Aberu nie je tak celkom jednoduché v SR zohnať. Možno to poznáš ... ale v marci - apríli býva v Mosyonmagyarovári (cca 15 km od BA smerom na Gyor) perfektná výstava + súťaž plastikových modelov, kde Poliaci predávajú zvyčajne celý sortiment. Ale pozor, nie je to príliš lacný špás. Ak tých plechov potrebuješ viac , než malé množstvo :D, tak začni šetriť.
Ja som si kroplovaný plech na palubu vyrábal z plechovky od piva.
V Mošoni sa dá minúť veľa peňazí aj na iné modelársky zaujímavé veci .... Posledne som tam kúpil fitingy od Biling Boats za výpredajové ceny, plastové profily aj podlahové plechy (sú lacnejšie, než leptané...)
Mimochodom, aký model máš rozpracovaný v Tvojej lodenici, že už zháňaš podlahové plechy ? :)
PeterP
PeterP

Příspěvek od PeterP »

Podobná firma je aj Plastruct - tiež myslím z USA. Tie robia aj nejaké veci, čo Evergreen nerobí. Najma pre väčšie mierky (1/25, 30 , ...). Napríklad rebríky, schodiská, ...
PeterP
kit

Příspěvek od kit »

PeterP -no je ich viacej rozrobených (a ešte chcem optimisticky ďaľšie začať)a zháňam ich tak trochu v predstihu aj na budúce projekty, veľa ich nepotrebujem, akurát na nejaké schodíky a tak.Inak potom som si všimol, že akosi tam na stránkach Aberu chýbajú ceny. Kroplovaný plech to je ten slzičkový? Tam je mi známa jedna jednoduchá technológia lisovaním, ale ešte som ju neskúšal.
DDG 51 - nemáš prosím nejaký link kde sú jednotlivé evergreeny aj zobrazené v náhľade, nie len v tabulke?
PeterP

Příspěvek od PeterP »

Skús na stránke výrobcu
http://www.evergreenscalemodels.com/
Mne to ale moc nechodí.

A tu je Plastruct:
http://www.plastruct.com/

Kroplovaný plech je taký, kde sa zváračkou na plech - palubu lode narobia také malé "bobky", aby sa nešmýkalo. Nie je to vylisované na plechu z výroby.
Písal o tom Ivan Grňa kdesi na "starom Monaku" vrátane postupu výroby (alebo to bolo v RC revue) formou epoxidových odliatkov vo forme.
PeterP
PeterP

Příspěvek od PeterP »

Inač ak toho nepotrebuješ veľa, nejakú lukoprénovú formu na protišmykový plech má Marian. Vyrábal pre seba tenké laminátové doštičky myslím s "kosoštvorcovým" plechom cca 10 x10 cm. Skúsim sa opýtať .
PeterP
Šiška Roman

Příspěvek od Šiška Roman »

Mohl by sem někdo umístit fotky,jak máte vyřešeno odnímání paluby u Smit Houston?
Pořád se nemůžu dopracovat k nějakému kloudnému řešení.
kenttaur

Příspěvek od kenttaur »

petr hájek píše:http://www.acdc-audio.cz/minim.html
tady najdeš motorky menší i větší i s převodovkami a za dobré ceny
Pani , neviete kde na slovensku je mozne zohnat taketo motorceky (konkretne GM12-N20VA) ? Alebo je nutne objednavat s Prahy ?
PeterP

Příspěvek od PeterP »

DDG 51 píše:Peter.P Ked chces vidiet tlaceny katalog od Plastructu a Evergreenu, mam ich doma, je tam toho viac, ako kdekolvek inde.Mozem ti ho nechat u Peta Mikulku na pozicanie. CHodim tam pravidelne
Celkom rád by som sa do toho pozrel, lebo Plastruct mi nejde stiahnuť z ich webu. Ale nie je to nejako urgentné. Takže ak to dočasne nepotrebuješ, a spomenieš si, nechaj to niekedy u Petra M.. Ďakujem.
PeterP
Šiška Roman

Příspěvek od Šiška Roman »

Pro Godrica.
Můžu poprosit o popis jak je udělané ovládání.Jsou použity nějaké mixi,nebo každý
regulátor ovládán jedním kanálem?Velmi se mi líbí na videu z vany jak je loď obratná,
že se otočí na místě.A jak je vyřešen přístup dovnitř lodě?
Předem děkuji.
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Stavba modelu“