Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Torpédové čluny

Vše o vojenských lodích.
Odpovědět
Přema

Re: Torpédové čluny

Příspěvek od Přema »

old.Mr.Grimm kde sehnat nějaké kvalitní podklady pro tvorby modelu německého Schnelbootu třídy S-100
První inspirací ke kvalitním plánům může být i MoNaKo,s několika odkazy.
Další dobrou inspirací mohou být polské papírové modely-vystřihovánky,které jsou dosti věrné a věrohodné.Zvláště ty zavedenější(Millitary,.... viz www.vystřihovánky.cz)Osobně jsem si koupil od Revellu 1:72 S lOO,kterou hodlám zplavebnit s RC :lol: ;)
cobra

Příspěvek od cobra »

old.Mr.Grimm kde sehnat nějaké kvalitní podklady pro tvorby modelu německého Schnelbootu třídy S-100
Další dobrou inspirací mohou být polské papírové modely-vystřihovánky,které jsou dosti věrné a věrohodné.Zvláště ty zavedenější(Millitary,.... viz www.vystřihovánky.cz)Osobně jsem si koupil od Revellu 1:72 S lOO,kterou hodlám zplavebnit s RC :lol: ;)
Nějaké podklady mám - (fotky,nákresy a něco málo detailů),když to najdu mohu poslat. Ještě k tomu překladu "TORPÉDA" - čekám na svolení autora,takže když to přijde bude to ofiko. :P
Cobra možná někdy bejvávala dobrá..... Obrázek
old_Mr_Grim

Příspěvek od old_Mr_Grim »

ty plany z monaka mám :) a za každé další budu vděčnej. Kolem vystřihovánek se motám ale nejsem si zdaleka jist, jestli to někdo vydal. Vím akorát o třídě S-10 od GPM a to už je dosti letitá záležitost a proto skoro nesehnatelná :(
taky jsem prolít dost webů, ale je toho poskrovnu :(
http://www.prinzeugen.com/SBOATIND.htm
Obrázek
cobra

Příspěvek od cobra »

ty plany z monaka mám :) a za každé další budu vděčnej. Kolem vystřihovánek se motám ale nejsem si zdaleka jist, jestli to někdo vydal. Vím akorát o třídě S-10 od GPM a to už je dosti letitá záležitost a proto skoro nesehnatelná :(
taky jsem prolít dost webů, ale je toho poskrovnu :(
http://www.prinzeugen.com/SBOATIND.htm
Tak tady něco málo máš
www.modellmarine.de/phpwebsite/index.php?module=pagemaster&PAGE_user_op=view_page&PAGE_id=123
www.modellmarine.de/phpwebsite/index.php?module=pagemaster&PAGE_user_op=view_page&PAGE_id=127
www.modellmarine.de/phpwebsite/index.php?module=pagemaster&PAGE_user_op=view_page&PAGE_id=142
www.modellmarine.de/phpwebsite/index.php?module=pagemaster&PAGE_user_op=view_page&PAGE_id=159
www.modellmarine.de/phpwebsite/index.php?module=pagemaster&PAGE_user_op=view_page&PAGE_id=188
- až to skoukneš tak se ozvi těch fotek apod.mám hroznou fůru.Ale poradím ti hledej GOOGLEM a mám pocit že nebudeš stíhat študovat :D :rolleyes:
old_Mr_Grim

mazec :) uvažoval jsem případně o tý Revellácký stavebnici, ale pak to nějak usnulo protože jsem neměl čas, ale od začátku roku bych to chtěl oživit, tak shánim podklady. na Googlu jsem hledal, ale plivalo mi to takový nějaký divný odkazy - pod jakym slovem si hledal ty???
Obrázek
cobra

Příspěvek od cobra »

mazec :) uvažoval jsem případně o tý Revellácký stavebnici, ale pak to nějak usnulo protože jsem neměl čas, ale od začátku roku bych to chtěl oživit, tak shánim podklady. na Googlu jsem hledal, ale plivalo mi to takový nějaký divný odkazy - pod jakym slovem si hledal ty???
Čauky - dobrý co?Hledal jsem klasicky - "SCHNELLBOOT S 100" nebo jen"SCHNELLBOOT",případně "TORPEDO BOAT S 100".Ale ne česky na celém WEBU! Zkus všechny vyhledávače.Jestli chceš,ty fotky ti můžu poslat jako soukromou,je toho hrozně moc - (jsou tam i detailya pod.)Upozorňuji že ne všechno je S 100 (cca 75%). ;)
A tady je ještě něco www.pt-boat.com/sboot/sboot.html
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Milan Černý píše:
old_Mr_Grim píše:mazec :) uvažoval jsem případně o tý Revellácký stavebnici, ale pak to nějak usnulo protože jsem neměl čas, ale od začátku roku bych to chtěl oživit, tak shánim podklady. na Googlu jsem hledal, ale plivalo mi to takový nějaký divný odkazy - pod jakym slovem si hledal ty???
Čauky - dobrý co?Hledal jsem klasicky - "SCHNELLBOOT S 100" nebo jen"SCHNELLBOOT",případně "TORPEDO BOAT S 100".Ale ne česky na celém WEBU! Zkus všechny vyhledávače.Jestli chceš,ty fotky ti můžu poslat jako soukromou,je toho hrozně moc - (jsou tam i detailya pod.)Upozorňuji že ne všechno je S 100 (cca 75%). ;)
Tady mělo být to co se potápí a vynořuje, né? Jak funguje toto S100?
cobra

Příspěvek od cobra »

Tady mělo být to co se potápí a vynořuje, né? Jak funguje toto S100?
Jestli se nepletu tak je tu podsekce "Torpédové čluny",a já reaguji na dotaz :idea: S 100 fungovalo tak že potápělo lodě torpédy ;) ,takže o ponoru to taky vlastně je. 8)
old_Mr_Grim

no tak na tenhle web sem taky narazil a pořádně se valil kukadla. Autorovi bych napsal ale má anglitina je jaksi ehmm...no jak bych to řekl :oops: ...mizerná
ten trup je prostě fantastickej - mít od něho plán, to by se to stavelo :)
Obrázek
cobra

Příspěvek od cobra »

no tak na tenhle web sem taky narazil a pořádně se valil kukadla. Autorovi bych napsal ale má anglitina je jaksi ehmm...no jak bych to řekl :oops: ...mizerná
ten trup je prostě fantastickej - mít od něho plán, to by se to stavelo

Napiš si česky text a já se ti to pokusím přeložit.Uvidíme co on nato? ;)
cobra

Příspěvek od cobra »

Sice jen odkaz - bohužel opět v angličtině,ale zas docela poučný. www.savetheptboatinc.com
cobra

Příspěvek od cobra »

A tady ještě nějaký odkaz a vněm další,tak se čiň ;) www.bmpt.org.uk/boats/S130/index3.htm
old_Mr_Grim

moc dík už to sjíždím, tomu typanovi jsem napsal, ale zatim neodpovedel :(
Obrázek
ZBl

Příspěvek od ZBl »

Mr. Old Grim: mít od něho plán, to by se to stavělo
Ten plánek by měl být od autora stránek k mání za USD 5,- , jak tam píše. To by nebylo zase až tolik.
Nebo prodává stavebnici trupu - díly vyřezané laserem - to pro ty, co to chtějí mít rychleji a o něco pohodlněji. Tam si cenu nepamatuji.
cobra

Příspěvek od cobra »

moc dík už to sjíždím, tomu typanovi jsem napsal, ale zatim neodpovedel :(
Jo-jo taky jsem psal Johnu Drainovi (PT - Boat),o svolení k uveřejnění překladu na torpédo Mark IV)a taky nic!!Hlavně že si vystačíme alespoň my. ;) Kdybys něco potřeboval dej vědět,.Zatím PIC :D
Jetcat

Příspěvek od Jetcat »

Tento typ schnellbootu mám již dva roky rozestavěný a k tomu hromadu fotek a plánů z netu i ze stavby na vodě je prostě nádherný,ale co se týče doplnků každý typ byl vybaven a udělán jinak takže bud se budeš držet přesně typu a nebo uděláš hybrid od každého něco,k čemu máš zrovna podklady,já to tak dělám.Stavím jen pro radost :twisted:
cobra

Příspěvek od cobra »

Tento typ schnellbootu mám již dva roky rozestavěný a k tomu hromadu fotek a plánů z netu i ze stavby na vodě je prostě nádherný,ale co se týče doplnků každý typ byl vybaven a udělán jinak takže bud se budeš držet přesně typu a nebo uděláš hybrid od každého něco,k čemu máš zrovna podklady,já to tak dělám.Stavím jen pro radost :twisted:
V tom máš pravdu!Pokud chce někdo postavit skutečnou maketu,tak podklady jsou to nejdůležitější!!Já nejsem "pravý"maketář,takže mě postačí když to dotáhnu do stavu,kdy je loď schopna jízdy a je kompletní.Zatím stavbu tohoto stroje zvažuji (mám toho dost ve frontě)! :D Ale i tak se snažím udělat loď co nejvěrnější předloze i s maximem detailů.A jak již to bývá u těchto druhů plavidel - co kus to v podstatě originál.Spousta posádek si během své operační činnosti,lodě upravovala.I když třeba jen v detailech,ale základ daného typu - byl vždy stejný.Když tedy jde o S - 100 - musí z toho být zas jen S - 100,ale drobné detaily (pokud není fotka či plánek se dají použít z S - 130)! ;)
Jetcat

Příspěvek od Jetcat »

Konkretně šmudlím S145 a snažím se max. přiblížit originálu,ale v některých věcech spíš fantazíruju,u dobových fotografii není udán typ,na různých modelech S100 jsou stejné věci zpracovány různě,takže za maketu to vydávat s čistým svědomím můžu :) :) v tolika variantách se nikdo orientovat s jistotou nemůže,ale hlavně je to pro mé potěšení že jsem udělal maximum.Stejně si žádné ambice jako maketář nedělám
Jetcat

Příspěvek od Jetcat »

V nejbližší době tu umístím pár fotek svého nedokončeného výtvoru,snad Přema načerpá trochu inspirace tam kde já jsem tvrdě tápal a prohlížel x-krát různé foto než jsem se dobral kloudného výsledku
Přema

Příspěvek od Přema »

JetCat:..."snad Přema načerpá trochu inspirace tam kde já jsem tvrdě tápal ..."
Na fotky se těším.Jen jsem zakladatel tohoto vlákna,neboť diskuse na téma torpéda se zvrhávala právě na téma torpédových člunů a jak je vidět,příspěvků na toto téma je požehnaně.Jen houšť.
Také mám postavené zatím jen do řady všechny 4 Revellácké stavebnice,které hodlám zplavebnit. :)))
Jetcat

Příspěvek od Jetcat »

Přema píše:JetCat:..."snad Přema načerpá trochu inspirace tam kde já jsem tvrdě tápal ..."
Na fotky se těším.Jen jsem zakladatel tohoto vlákna,neboť diskuse na téma torpéda se zvrhávala právě na téma torpédových člunů a jak je vidět,příspěvků na toto téma je požehnaně.Jen houšť.
Také mám postavené zatím jen do řady všechny 4 Revellácké stavebnice,které hodlám zplavebnit. :)))
Já měl na mysli kompletní stavbu,ne zplavebněný plastik,začínal jsem jen z hrubých konstrukčních výkresů a pár fotek,ale torpedové čluny mi učarovaly,jen jsem chtěl něco jiného než je zvykem (Brave Perkasa apod.)Dlouho mám v hledáčku i ruský G5,ale k tomu už vubec nic není.:(
Jetcat

Příspěvek od Jetcat »

To Přema:

a ještě malý dotaz?Kampam chodí Olomoučáci prohnat svoje lodičky?Čas od času si totiž zajezdím v zatopeném lomu kousek od Přerova a to je do Olmiku co by kamenem dohodil,zbytek už bych došel pěšky. :)

P.S:tak založme nové vlákno mající za téma zrovna tyhle rychlé čluny,myslím že příspěvků by bylo dosti
cobra

Příspěvek od cobra »

Jetcat píše:
Přema píše:JetCat:..."snad Přema načerpá trochu inspirace tam kde já jsem tvrdě tápal ..."
Já měl na mysli kompletní stavbu,ne zplavebněný plastik,začínal jsem jen z hrubých konstrukčních výkresů a pár fotek,ale torpedové čluny mi učarovaly,jen jsem chtěl něco jiného než je zvykem (Brave Perkasa apod.)Dlouho mám v hledáčku i ruský G5,ale k tomu už vubec nic není.:(
Tak na G 5-ku toho mám poměrně dost číhni sem http://mkmagazin.almanacwhf.ru/ships/g_5.htm A samozřejmě i jiné,chcešli zašlu :).Taky si na něj brousím zuby ;)
Přema

Příspěvek od Přema »

M.Černý:Apropo ještě jsem dopřeložil něco z historie Torpéda Mark IV - chceš to poslat?
- záleží jak je to velké.Rozhodně budu,a nejen já,vděčný.O torpédech by se to hodilo do podsekce Torpéda,tady bych to už nerozváděl.

Jetcat:P.S:tak založme nové vlákno mající za téma zrovna tyhle rychlé čluny,myslím že příspěvků by bylo dosti"
-Jenom už nezakládejme další podvlákna.Už i tak je v tom chaos.Projdi si celé téma a uvidíš,jak jsme se k tomuto podvláknu dostali.Spíše navrhuji cestou administrace vyjmout příspěvky z vlákna "Torpéda"týkající se torpédových člunů a vložit sem,a z podvlákna udělat samostatné vlákno.Neboť tuším,že toho bude hodně.Už teď má toto téma hodně ohlasů.Téma rychlé čluny-už zde na tomto DF jsou-"rychlíci".Nechal bych tu opravdu jen torpédové a příbuzné čluny
Jetcat

Příspěvek od Jetcat »

Díky,ten odkaz je jediný na který jsem narazil,to jsou ty mé jediné podklady,jestli máš ovšem něco víc velmi rád přijmu,snad se mi vyšetří trocha času v zimním období a vykutím alespon trup,mám ho v plánu taky zaformovat
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Vojenské“