Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Mazivo/těsnění pro parní strojek
Re: Mazivo/těsnění pro parní strojek
Zdravím - tak jsem konečně poprvé rozběhnul strojek co jsem dostal od T. Kočího (ještě jednou díky)
a teď řeším další věci. Jakým mazivem máznout těsnění pod víkem šoupátkové komory atd, pro zlepšení utěsnění?
Použil jsem obyč. vazelínu, ale tu tlak vytlačí ven. Né že by to fučelo volně, ale viditelně to tam "teče".
Stahovat víc se mi nechce, mám strach abych nestrhnul závit.
Dík.
R.
[video]http://www.youtube.com/watch?v=KnyqXdxHSJs[/video]
a teď řeším další věci. Jakým mazivem máznout těsnění pod víkem šoupátkové komory atd, pro zlepšení utěsnění?
Použil jsem obyč. vazelínu, ale tu tlak vytlačí ven. Né že by to fučelo volně, ale viditelně to tam "teče".
Stahovat víc se mi nechce, mám strach abych nestrhnul závit.
Dík.
R.
[video]http://www.youtube.com/watch?v=KnyqXdxHSJs[/video]
Zkus použít pečící papír lehce máznutý silikonovou vazelinou
- Pepa Darvaš
Pečící papír bych nedoporučoval, mám s ním nedobré zkušenosti. Radil bych pořádně dotáhnout. Pokud vazelína proniká, není to dotáhnuté a navíc bych řekl, že není ani dobré těsnění. Dále bych radil abys to na vzduch moc nezkoušel, ono to šlape ale pod parou se ten strojek chová úplně jinak.
Jen ze zvědavosti, v čem spočívají nedobré zkušenosti?Pepa Darvaš píše:Pečící papír bych nedoporučoval, mám s ním nedobré zkušenosti. .
- Pepa Darvaš
Používám těsnění o síle 0.5 mm a počítám s tím, že se utažením víčka zmáčkne. Pak těsní bez vazelíny a obavy, že nevydrží šroubek. Ty šroubky používám ocelové. Papír je slabý a tudíž není co zmáčknout. Proto netěsní.
A tak ... to závisí na plochách pod těsněním, ten pečící papír má dnes jen 0,06 mm, stačí ho promnout mezi prsty opatlanými v silikonové vazelíně - pokud jsou plochy rovné - těsní jak čert.... Šroubky např. imbus nejlépe nerezové - souhlas.
- Pepa Darvaš
Nerezové jsou měkké. Ocelové.
Ahoj.
Nechci kecat, ale nerez je ocel a to poměrně dost tvrdá... zvlášť některé martenzitické chromové oceli.
Nechci kecat, ale nerez je ocel a to poměrně dost tvrdá... zvlášť některé martenzitické chromové oceli.
ano, je nerez měkká, nerez tvrdá, křehká, houževnatá, lesklá, matná....penguin píše:Ahoj.
problém je v tom, že to, co se zde prodává jako "nerezové šrouby" je z materiálu podobného blátu.... určitě půjde sehnat i něco pevnostního, ale je třeba si o to říct. Otázka je jen jak si o to říct a co to bude stát.
Určitě by k tomu řekl víc TAZ.
nerez má pevnost 700N/mm2, takže je adekvátní ke klasickému pozinku
akorát je křehčí , oproti železu, takže se spíš ulomí, navíc spojení nerez -* nerez je trochu problematické, bez vhodného maziva se může kousnout a je z toho nerozebiratelný spoj
- Pepa Darvaš
Pozink ukroutím lépe, než tu nerez. Mluvím ze zkušeností. Kupoval jsem v Hradci v Matezexu co se zabývá prodejem nerezu šroubky 2 a 3 mm. Jen jsem narazil na těsnění jeden závit a už se to ukroutilo. Snad to, že to je měkké bylo pozitivní, protože jsem mohl vyvrtat novou díru. Nejlepší jsem imbusové 2 a 3 mm šroubky, ale i ty se nechají ukroutit, když nemáš cit.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek