Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Astrolabe
Re: Astrolabe
Zdravím sháním material a zkušenosti z touto stavebnicí
ladik psal:
mám objednaný Astrolab od mantui tak uvidíme
Astrolabe ma jednoduchou obšívku a přesnost v kostře taky není zrovna košer(třetí a osmé žebro má špatný tvar , buď ti ujede paluba nebo spodní část trupu) rovnou si radči přiobjednej 0,6kové lišty na druhou vrstvu
mám objednaný Astrolab od mantui tak uvidíme
Astrolabe ma jednoduchou obšívku a přesnost v kostře taky není zrovna košer(třetí a osmé žebro má špatný tvar , buď ti ujede paluba nebo spodní část trupu) rovnou si radči přiobjednej 0,6kové lišty na druhou vrstvu
- magnum.357
platí to cos po mě citoval já jsem ve fázi plaňkování podstoupil jsem víše uvedené opravy na základě brouzdání v galeriích na http://gallery.shipmodeling.ru
Nejdřív jsem uvažoval o plných blocích balzy na předním a zadním vazu a jednovrstvou obšívkou ale nakonec jsem pouzil lipové lišty jako první vrstvu abych předešel problémům jako uživatelé na víše uvedeném odkazu. trup nemá složitý tvar a na bocích jen dvě oděrové lišty takže těch půl milimetru navíc se snad ztratí .
Paluba jako u všech stavebnic stavebnic se má oplaňkovávat lištami které se nezužují směrem k přídi ani zádi
takže jsem použil plány fregaty "la venus "od "ancre" který je skoro dobově shodný 1782versus1812 na něm je průběžná dělová paluba skoro stejného tvaru a teť se budu snažit tohle prkené schéma naroubovat na "la astrolabe"
Dost uz ale stížností , loď jsem kupoval proto že se mi vizuálně líbila a je to hezký velký model který nepůsobí jako hračka i když si může někdo myslet opak:D
Nejdřív jsem uvažoval o plných blocích balzy na předním a zadním vazu a jednovrstvou obšívkou ale nakonec jsem pouzil lipové lišty jako první vrstvu abych předešel problémům jako uživatelé na víše uvedeném odkazu. trup nemá složitý tvar a na bocích jen dvě oděrové lišty takže těch půl milimetru navíc se snad ztratí .
Paluba jako u všech stavebnic stavebnic se má oplaňkovávat lištami které se nezužují směrem k přídi ani zádi
Dost uz ale stížností , loď jsem kupoval proto že se mi vizuálně líbila a je to hezký velký model který nepůsobí jako hračka i když si může někdo myslet opak:D
To je užitečný poznatek projdu si ty odkazy ještě by si mohl přiodit nejaké fotky to bylo bezva zatím dík mocmagnum.357 píše:platí to cos po mě citoval já jsem ve fázi plaňkování podstoupil jsem víše uvedené opravy na základě brouzdání v galeriích na http://gallery.shipmodeling.ru
Paluba jako u všech stavebnic stavebnic se má oplaňkovávat lištami které se nezužují směrem k přídi ani záditakže jsem použil plány fregaty "la venus "od "ancre" který je skoro dobově shodný 1782versus1812 na něm je průběžná dělová paluba skoro stejného tvaru a teť se budu snažit tohle prkené schéma naroubovat na "la astrolabe"
no tak jsem si myslel že někdo alespon něco ví o této lodi tak děkuji
Zdravím,
také stavím Astrolabe, ale ne ze stavebnice ale pouze podle plánku. Byl bych rád, kdyby jste vy, co máte stavebnici se podelili o technické detaily modelu. Plán je opravdu příšerný, něco jako kótování jim nic neříká, některé detaily ani nejsou zobrazeny, díl překrývá díl.
také stavím Astrolabe, ale ne ze stavebnice ale pouze podle plánku. Byl bych rád, kdyby jste vy, co máte stavebnici se podelili o technické detaily modelu. Plán je opravdu příšerný, něco jako kótování jim nic neříká, některé detaily ani nejsou zobrazeny, díl překrývá díl.
Tak tě vítám mezi šílence co se rozhodli stavět loď jen podle ne zrovna 100% plánu stejně jako já. Já svoji Viktorku taky stavím jen podle různých plánů co jsem našel na netu.
Dokončeno: H.M.S. Victory; La Real
jj, Viktorie bude následovat, jen co dodělám Astrolabe
A jak jsi se svým Astrolabem daleko . Já dělám teprve první plaňkování.
já při stavbě trochu inprovizuji, plaňkování například nedělám dvojité, takže mám kompletní trup, dodělávám zadní část trupu - kajuty či co to je a maluji ty okrasy
- magnum.357
ve stavebnici jsou děla jednoho rozměru 45x5-9mm pokud bys měl zájem můžu ti přenechat ořech ze stavebnice na jednoduchou obšívku já dělám dvojitou z 0pětky
Obelisk píše:Zdravím,
já používám smrk a mořidlo, obšívku jsem udělal z 2ky, sice perná práce, ale šlo to
To já pláňkuju poprvé takže dělám radši dvojité. Člověk si pak může dovolit i drobné chyby které pak tou druhou vrstvou překryje.
ty děla o rozměru 45 x 5-9 to myslší jak, délka 45mm, to chápu, ale pruměr kde jaký?
tak děla si asi budu muset nechat poslat z Itálie
- magnum.357
děla jsou konická 5až9mm nebo bys tam chtěl snad vrazit bukový týbl?:D
Obelisk píše:ty děla o rozměru 45 x 5-9 to myslší jak, délka 45mm, to chápu, ale pruměr kde jaký?
lidi, napište mi ještě sílu materiálu ze kterého máte vyřezané vozíky pod dělové hlavně a kryty střílen, ty plány jsou opravdu děsné, nikde žádné rozměry, předem díky
Kryty střílen mají být z principu stejně silné, jako vnější obšívka trupu. A samozřejmě spojené "z desek".
Bočnice vozíků děl vycházejí v měřítku 1:100 něco přes milimetr. (nevím typ ani kalibr děl, ale rozdíl by byl řádově 0.1mm)
Radek
P.S.: Když už chceš stavět podle plánu, chce to plán k tomu určený a ne jednoduchý ze stavebnice. A na detaily si pořiď Mondfelda, kde je všechno perfektně popsané. Viz http://www.all-model.com/wolfram/
Bočnice vozíků děl vycházejí v měřítku 1:100 něco přes milimetr. (nevím typ ani kalibr děl, ale rozdíl by byl řádově 0.1mm)
Radek
P.S.: Když už chceš stavět podle plánu, chce to plán k tomu určený a ne jednoduchý ze stavebnice. A na detaily si pořiď Mondfelda, kde je všechno perfektně popsané. Viz http://www.all-model.com/wolfram/
plán jsem si objednal podle nabídky, copak mě sakra napadlo že tento plán a plán ve stavebnci je totožný? A ta doplňková brožura - taky nic moc. Ale chybama se člověk učí.
a proto se ptám, z vás, do máte stavebnici, máte někdo u PC scaner?
- magnum.357
hlavně ,figura na galion gratingy kotvy očka člun a lanoví ke kotvám spolu s drobnou bižu je zatavené v jednom anbloku má to katalogové číslo 37906 pokud chceš tedy objednávat přímo plány jsou stejné mimo stavebnici i vně jediný rozdíl je v tom že ty drobnosti máš předřezané takže v plánu nejsou zkreslené a co se týká dělových poklopů ty jsou úplně mimo mísu tak že ty podle plánů dělat nebudu pač to vypadá jak dekl na hajzlík
Obelisk píše:plán jsem si objednal podle nabídky, copak mě sakra napadlo že tento plán a plán ve stavebnci je totožný? A ta doplňková brožura - taky nic moc. Ale chybama se člověk učí.
tak prosím další info:
rozměry kotvy
rozměry kotvy
Mondfel= kniha Historic Ship Models od Wolfram Zu Mondfelda. odkaz na Amazonu
Další užitečná knížka je tato.
V těchto knížkách mimo jiné zjistíš, že tvá loď měla nejméně pět kotev různého určení a velikosti.
(Knihy nemusíš draze kupovat - stačí projít tohle fórum a zjistíš, kde je hledat...)
Radek
Další užitečná knížka je tato.
V těchto knížkách mimo jiné zjistíš, že tvá loď měla nejméně pět kotev různého určení a velikosti.
(Knihy nemusíš draze kupovat - stačí projít tohle fórum a zjistíš, kde je hledat...)
Radek
jj, to je fajn, díky za odpověď,
ted už vím, co koupit
jako když se zeptám kolik je hodin a ty mi odpovíš že je dnes neděle
ted už vím, co koupit
jako když se zeptám kolik je hodin a ty mi odpovíš že je dnes neděle
- magnum.357
až budu mít chvilku hodím ji do skeneru společně s pravítkem
Obelisk píše:jj, to je fajn, díky za odpověď,
ted už vím, co koupit