Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Výroba příčného pohonu pro WG 1:30 - ladous

Vše co se týká této modelářské disciplíny.
ladous
Kontaktovat uživatele:

Re: Výroba příčného pohonu pro WG 1:30 - ladous

Příspěvek od ladous »

Takže jsem musel celé těleso příčného pohonu rozebrat - vůbec to nešlo, protože to jistý blbec důkladně zalepil a olaminoval:
Obrázek

A zde je polotovar nové vrtulky před lepením:
Obrázek

Rozměry vrtulky jsem udělal záměrně o trochu větší, aby bylo co ubrat při vyvažování. Ale k tomu se dostanu nejdříve zítra...
ObrázekModře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.
S přátelským pozdravem ladous
Šiška Roman

Příspěvek od Šiška Roman »

Jak se vkládá obrázek tak jak je to výše?
ladous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladous »

Zde další obrázek, jak se to nemá dělat:
Obrázek

Bořík má samozřejmě pravdu, lepší příprava polotovarů by asi prospěla, ale mně to výsledné broušení po zalepení nevadí.

Zde je lopatka již podruhé lepená a nové čelo s uložením hřídele:
Obrázek
ObrázekModře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.
petr hájek

Příspěvek od petr hájek »

Šiška Roman píše:Jak se vkládá obrázek tak jak je to výše?
Tak to by mě také zajímalo.
Chtělo by to ,,polopatistický,, návod, zatím jsem využíval jen galerii , ale tohle je o hodně praktičtější.
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
ladous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladous »

petr hájek píše:
Šiška Roman píše:Jak se vkládá obrázek tak jak je to výše?
Tak to by mě také zajímalo.
Chtělo by to ,,polopatistický,, návod, zatím jsem využíval jen galerii , ale tohle je o hodně praktičtější.
Zkuste:
portal/viewtopic.php?id=765

Já jen místo úložného prostoru zde využívám rajce.idnes.cz a jejich program pro nahrávání obrázků na net.
kit

Příspěvek od kit »

Polopatisticky - vložíš obrázok sem do "galerie"(hore medzi "poštou" a "odhlásit"), tým mu bude pridelená nejaká adresa. Tú si okopíruj. Keď píšeš príspevok vložíš sem adresu toho obrázku a označíš ju do bloku, potom klikneš na tlačítko OBRÁZEK. a je to...
ladous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladous »

Tak a zde opět ukázka, jak se to nemá dělat. Nové čelo bylo už moc blízko tepelného zdroje:
Obrázek

Lopatku jsem vyvažoval určitě hodinu. mohla by vypadat lépe, kdybych jí vytmelil, ale to bych mohl vyvažovat zase nanovo:
Obrázek

A takhle vypadá lepení dalšího nového čela lepidlem UHU (bodové přilepení obstaralo vteřinové lepidlo a vycentrování proběhlo s pomocí minibrusky na 8000 ot./min):
Obrázek
kartonist

Příspěvek od kartonist »

Ta malá žlutá trubička nahoře kolmo na hřídel je mazání?
ladous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladous »

kartonist píše:Ta malá žlutá trubička nahoře kolmo na hřídel je mazání?
Ano, měl jsem ten pocit, že to bude chtít občas domazat, ale asi to nebude nutné. Každopádně už tam zůstane.
ladous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladous »

Tak jsem zkonstatoval, že příčný pohon je hotový a použitelný. Jen jsem odbrousil přebytečné části:
Obrázek
petr hájek

Příspěvek od petr hájek »

dobré , jen mi připadá ta lopatka zbytečně vysoká v poměru průměru trubičky pro přívod(odvod) vody.Asi bych volil stejnou šířku jako je vnější průměr té trubičky.Nehonil bych tím tak velké množství vody navíc a tím bych šetřil výkon motoru.
No snad brzy uvidíme ,právě jsem zadal výrobu základních součástí pro něco podobného .
Průměr komory 27mm , trubka pro vodu průměr vnitřní 10mm,to vše na motor 400, s hřídelí(komplet pro lodní pohon), tedy s možností umístění motoru nad vodoryskou a s jednoduchou výměnou typu motoru.
Když se podaří záměr budou jednotky i naprodej za cca 400,- bez motoru asi koncem května.
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
ladous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladous »

petr hájek píše:No snad brzy uvidíme ,právě jsem zadal výrobu základních součástí pro něco podobného .
Průměr komory 27mm , trubka pro vodu průměr vnitřní 10mm,to vše na motor 400, s hřídelí(komplet pro lodní pohon), tedy s možností umístění motoru nad vodoryskou a s jednoduchou výměnou typu motoru.
Když se podaří záměr budou jednotky i naprodej za cca 400,- bez motoru asi koncem května.
Tento záměr vypadá zajímavě. Jen škoda, že nepřišel o dobré 3 měsíce dříve. Všechno mohlo být jinak.
ladous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladous »

Pro věrné čtenáře mám jednu zprávu: Příčný pohon se osvědčil i v trupu rekorkéru Watergeus, jehož stavbu nadále popisuji zde:
portal/viewtopic.php?id=929

Tímto považuji tuto kapitolu za uzavřenou :-)
Karlík

Příspěvek od Karlík »

Ladouši,nevzdávej to!Navazuji na radu ve foru Stavba remorkéru.....Především použij jiný materiál.Mně se osvědčily zbytky laminátových destiček.Trubky jsem si zhotovil z papírru prosiceného Epoxidem(lepší by byla skel. tkanina(.Tu svislou jsem navinul tak,aby do ní šel zasunout el. motor.Náboj vrtulky je slepen sekunovým lepidlem z kousků 10 na 10 a na trnu o průměru hnacího hřídele na soustruhu nebo ve vrtačce obroušen na 8 mm.Do zářezů od pilky na železo vlep 2 -3lopatky.Rozměry tebou použité jsou dle mého názoru dobré!
No a votom to je! Zdraví Karlík.

Karlík 5. dubna 2013 zemřel. Čest jeho památce.
ladous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladous »

Karlík píše:Ladousi,nevzdávej to!
Vždyť už jsem psal, že to funguje. Problém je vyřešen.
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Tug Towing“