Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Domácí výroba lodních šroubů

Vše co se týká pohonu pro lodní model (motory, lodní šrouby, JET, Kortyho dýza, kormidla a pod.)
Odpovědět
cobra

Re: Domácí výroba lodních šroubů

Příspěvek od cobra »

Mám v plánu pokusit se o výrobu lodních šroubů podomácku.Bohužel nemám žádnou zkušenost!Prosím zdali by mi mohl někdo poradit.Jeli to možné pouze s vybavením (stojan.vrtačka,pájka,mikrobruska apd.).Prostě bez soustruhu!?Jak a čím pájet?Použití materiálu?Jak vytvořit stoupání,symetričnost,vyvážení,tvar listů... No prostě vše ohledně sámo-dómo produkce :? Všem předem Díky.
Cobra možná někdy bejvávala dobrá..... Obrázek
ivankap

Příspěvek od ivankap »

Je to trochu složitější a těžko to sem někdo dobře popíše. Sežeň si staré MBH ne bo Modelarze, tam to vyšlo a podrobně.
Tady stoho bude zase jen všeobecné tlachání. Tímto termínem se nikoho nechci dotknout.
Ivan
Severan

Příspěvek od Severan »

Hodně při zhotovování pomuže přípravek, zde je črta.

Obrázek

Přidrží to všechny lopatky ve stejném úhlu.

Severan
cobra

Příspěvek od cobra »

Hodně při zhotovování pomuže přípravek, zde je črta.

Přidrží to všechny lopatky ve stejném úhlu.

Severan
To je super přípravek!Ještě k lopatkám,na náboji má být prořízlá drážka v úhlu stoupání (pravděpodobně ANO).?A jak je to s prohýbáním lopatek,je to nutné či nikoliv??(Potom by to asi byl problém s drážkou) :?: A co pájení - stačí cínová pájka?? :? Dovedu si představit naprosto stejně zhotovené lopatky,ale co po pájení k náboji?Určitě se mi nepodaří nanést v místě spoje stejnou vrstvu cínu (vyvážení!!)Je nějaký podobně jednoduchý přípravek? :?: :?: :?: :?
Cobra možná někdy bejvávala dobrá..... Obrázek
Severan

Příspěvek od Severan »

A jak je to s prohýbáním lopatek,je to nutné či nikoliv??(Potom by to asi byl problém s drážkou) :?: A co pájení - stačí cínová pájka?? :? Dovedu si představit naprosto stejně zhotovené lopatky,ale co po pájení k náboji?Určitě se mi nepodaří nanést v místě spoje stejnou vrstvu cínu (vyvážení!!)Je nějaký podobně jednoduchý přípravek? :?: :?: :?: :?
Prohýbání lopatek - u mě - pokus omyl. Naříznutí - ano.

Pájení - používám cín s obsahem stříbra, lze zakoupit v prodejnách elektro + pájecí tekutínu, bez té si už neumím představit život :D , jak jsem bez ní mohl existovat. Cín se krásně rozleje a zateče do všech spár. Vřele doporučuju.

Stejná vrtsva cínu - máš pilník, smirek a přeleštit.

Vyvážení v tom neporadím, vím jen že vyvažovačku za 500,- prodává Graupner. Ale snad to nebude tak horké. Když se dělají vrtule i z plechu a leta slouží... Přesto, kdyby se někdo našel kdo by poradil... řeším teď šroub o průměru 60 mm a tam to asi aktuální bude.

Náboj bych si nechal možná u někoho vysoustružit, pokud je větší, tak raději doladit přímo na ose, aby neházel a nebo zkusit zhotovit ve vrtačce.

Jinak nějaké články jsou na monaku - doporučuju.

Severan

PS: si na náboji nejprve pořádně označ, pak řež rýhu.
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Pohon“