Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Prosím pomoc!!!Jsem začátečník !!!

Vše co se týká funkčních historických a sportovních plachetnic.
Odpovědět
Anonymous

Re: Prosím pomoc!!!Jsem začátečník !!!

Příspěvek od Anonymous »

Ahoj v oblasti lodí jsem začínající modelář.Hodlám jezdit rekreačně pro radost.Kupuji autoale zatím šetřím.Doma se mi delší dobu válí model plachetnice z PVC (nebo tak něčeho takovej plast)zakoupenou v modelářské prdejně.(když jsem byl malý,myslel jsem že za těch 350 Kč tam bude i RC:D .)No pak jsem to pochopil a alespoň jsem si ji postavil na poličku :D.Teď mám konečně RC vybavení ale zjišťuji že by ji nejspiše postavila cvičená opice lépe :D. budu jí muset vykitovat.Byl bych rád za jakou koliv radu ohledně elektro instalace,a hlavně utěsnění kolem kormidla a ohledně otvoru do lodi(kde je nejvhodnějšíjej udělat.Budu rád i třeba za odkaz na www stránky .Předem moc děkuji za odpovědi.
ladous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladous »

Možná jsi to mezitím objevil sám, ale pro jistotu uvádím odkaz na jinou diskuzi ohledně kormidla:
[url]http://www.mo-na-ko.cz/php/phpBB2/viewtopic.php?t=93[/url].
Tak si to pročti a inspiruj se, popř. upřesni své problémy - nejlepší je foto modelu, o kterém je řeč ;).
ObrázekModře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.
S přátelským pozdravem ladous
Anonymous

Příspěvek od Anonymous »

[quote="Kája"]Ahoj v oblasti lodí jsem začínající modelář.Hodlám jezdit rekreačně pro radost.Kupuji autoale zatím šetřím.Doma se mi delší dobu válí model plachetnice z PVC (nebo tak něčeho takovej plast)zakoupenou v modelářské prdejně.(když jsem byl malý,myslel jsem že za těch 350 Kč tam bude i RC:D .)No pak jsem to pochopil a alespoň jsem si ji postavil na poličku :D.Teď mám konečně RC vybavení ale zjišťuji že by ji nejspiše postavila cvičená opice lépe :D. budu jí muset vykitovat.Byl bych rád za jakou koliv radu ohledně elektro instalace,a hlavně utěsnění kolem kormidla a ohledně otvoru do lodi(kde je nejvhodnějšíjej udělat.Budu rád i třeba za odkaz na www stránky .Předem moc děkuji za odpovědi.[/quote]

Zdravím, pro takovéto rady a jedníní není vhodné být anonym,
foto by bylo vhodné, ale i meilová adresa, pak se můžeme pokusit něco s modelem provést.zajímala by mne velikost modelu(délka, plocha plachet, váha a pod). Někdy, nechci strašit, je lepší postavit novou, než opravovat(přestavovat ) starou. Dobrá inspirace (v němčině) je na stránkách
[url=http://www.igminidail.de]www.igminidail.de[/url]
Pokud budete mít zájem ozvěte se.
Keba

Příspěvek od Keba »

[quote]Ahoj v oblasti lodí jsem začínající modelář.Hodlám jezdit rekreačně pro radost.Kupuji autoale zatím šetřím.Doma se mi delší dobu válí model plachetnice z PVC (nebo tak něčeho takovej plast)zakoupenou v modelářské prdejně.(když jsem byl malý,myslel jsem že za těch 350 Kč tam bude i RC:D .)No pak jsem to pochopil a alespoň jsem si ji postavil na poličku :D.Teď mám konečně RC vybavení ale zjišťuji že by ji nejspiše postavila cvičená opice lépe :D. budu jí muset vykitovat.Byl bych rád za jakou koliv radu ohledně elektro instalace,a hlavně utěsnění kolem kormidla a ohledně otvoru do lodi(kde je nejvhodnějšíjej udělat.Budu rád i třeba za odkaz na www stránky .Předem moc děkuji za odpovědi.[/quote]
[color=red]Ahoj !
Promiň, ale takovéto dotazy mám vždycky chuť smazat :x Proč ? Jsou totiž přesně toho typu, kdy se ptáš na radu, ale neříkáš s čím chceš poradit. Silně pochybuji, že jsi si přečetl něco z toho, co je uvedeno v tématu "Prosíme - čtěte!". Jinak by jsi takovýto dotaz nemohl napsat. Postesknu si ještě jednou - nejsi jedinej :( Takže až budeš z odpovědí, které dostaneš zklamaný je to tvoje chyba. :!:
Pro všechny co takovéto a podobné dotazy píší - uvědomte si, že je to od Vás tak trochu bezohledné. Ti kteří Vám mohou a chtějí pomoci, tak z Vás musí páčit dalšími dotazy upřesňující údaje. Diskuse se nafukuje a stává nepřehlednou.
Nehledej v Této odpovědi nic osobního. Prostě jsem tohle už jednou napsat musel. :rolleyes:
Někteří pochopili hned jak DF funguje a k čemu je. Těm ostatním je to potřeba občas připomenout, když už nedokáží přečíst pár řádek o tom, jak DF používat a hlavně to potom alespoň trochu dodržovat.[/color]
Keba - webmaster
http://www.tugtowing.cz
kartonist

Příspěvek od kartonist »

Tome, otázka je jasná, ale bohužel druhý odkaz nefunguje...

Radek
Tom13

Příspěvek od Tom13 »

Davam ten prispevok este raz vobec sa mi nedal editovat a este som mal potrebu tam nieco dopisat.

Cest soudruzi ;)

Mam zopar konkretnych otazok ohladne sportovych plachetnic.
- zvazujem kupu plachetnice viac menej na rekreacne jazdenie mozno neskor nejake regionalne sutaze a mam dilemu. Ako tu uz viaceri z Vas spominali nema zmysel kupovat plachetnicu pod nejakych 800 mm. Poznam sa a viem, ze ak by som si model staval sam sice by som sa preto na par dni nadchol ale potom by ma to pustilo pretoze by som bol s nervami v koncoch... Preto som sa rozhodol pre kupu stavebnice a zvazujem tieto dva kusy [url]http://www.rocousa.com/Kyosho/kyosho_40460.htm[/url] a [url]http://www.internetovypredaj.sk/index.p[/url] … &sid=
Viem, ze aj jeden aj druhy ma svoje plusy aj minusy pri kyosho by mohol byt + model aj s RC supravou co znamena mensie naklady, pri THUNDER TIGER je plusom velmi kvalitne prevedenie minusom je ale dost vysoka cena modelu + dodatocne naklady...(RC suprava + serva....)
Prosim skuste mi poradit do ktoreho modelu by ste mne ako zaciatocnikovi radili investovat?
Vdaka
Tom13

Příspěvek od Tom13 »

[url]http://www.rcmodel.sk/obchod/action/productdetail/oc/1220.xhtml[/url]
to je ta druha lod
watson220

Příspěvek od watson220 »

šporuj a kup si od Thunder Tiger.
Tom13

Příspěvek od Tom13 »

Uzasne vysvetlenie vdaka :)
nejake plusy a minusy????
Ferda

Příspěvek od Ferda »

Nebudu dlouho psát, ale mám několik poznatků k lodi ETNZ -dostal jsem ji k 60 tce pod stromek.

Dlouho si to potom všechno jen prohlížel, stejně bylo nevhodné počasí.

V konstrukci bylo několik drobných chyb, ale to jsem vyřešil - pro informaci šlo o nesedící trubku průchodu kormidelní hřídele
a to jsem "napravil" zdvojením --dvě trubky v sobě a na tom kus pružné hadice + zalepení. Ale až po vložení podložek !!!

Jinak jsem postupoval podle webu, kde už byla o tom modelu podrobná informace
[url]http://zapa.wwwcity.cz/modely/etnz/index.html[/url]
[url]http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=695256[/url]

Takže všechny prvky procházející palubou jsou zevnitř podloženy kovovými destičkami a šroubky M2 --dělal jsem je několik dní
byla to piplačka , leč výsledek je zvenku nepozorovatelný a pevnost spojů je mnohonásobně větší.
Rovněž jsem vyrobil dvě kladky na palubě - tvarované duralové kostičky jsem zase piloval dva dny.

Až při skutečné plavbě byly nalezeny další chyby a hlavně se jasně potvrdila moje nezkušenost s takovým výborným modelem.

- jde o umístění oček , kde procházejí lanka řízení plachet.
Ten přední jsem dal na nepříliš vhodné místo--nyní už to tak musím nechat. O to víc se musí dávat pozor při provozu, ale to se dá vydržet.

-měl jsem více přemýšlet-bez podrobných rad od zkušenějších bych to ladil daleko déle-kolegové na Dářku mi výrazně pomohli.

ETNZ tedy naprosto doporučuji - výdrž se počítá na desítky hodin požitku u vody.
Loď je spolehlivá, nic se neuvolňuje, leda vlastními chybami při řízení.
FGH_Method
Tom13

Příspěvek od Tom13 »

Vdaka.
Uz som o dejto lodi precital snad vsetko co sa dalo najst v anglictine aj slovencine asom si isty ,ze je naozaj lepsia ako druha spomenuta, ale ako zaciatocnika ma odradzaju naklady baj ocko presahujuce 350€.
Nema niekto skusenost s nejakym mozno inym, ale kvalitným modelom v nizsej cenovej relacii?
Medvídek

Příspěvek od Medvídek »

Podívej se na [url=http://www.hobbycity.com]www.hobbycity.com[/url] tam jsou ceny příznivější.
Tom13

Příspěvek od Tom13 »

Hej ceny su fajn ale aj kvalita tym asi trpi....
Aspon podla toho co som si o tych lodiach precital.
Ale vdaka za tip cokolvek sa ceni.
Má niekto aj prakticke skusenosti so seawindom? Na co si treba dat pozor pri stavbe co mozno dizajneri neurobili celkom dobre a tak...
T.
Medvídek

Příspěvek od Medvídek »

No jestli tím utrpí kvalita si nejsem tak jistý, jestli myslíš že u značkového výrobce koupíš něco jiného tak jsi na omylu. Výrobek made in china, jen logo bude jiné podle požadavku zadavatele. Spousta lidí to koupí raději tam protože už nikoho nebaví platit přemrštěné ceny našim "obchodníkům". Mimochodem, všimli jste si jak svižně naši prodejci s klesající korunou zvedli ceny ?
Tom13

Příspěvek od Tom13 »

Ahoj,
no ja ani neplanujem platit nejake premrstene ceny a uz vobec nie na Slovensku alebo v Cechach. Pri rozdieloch ake vidim v cenách napriklad v USA alebo UK (180€ a viac) radsej si necham lod poslat zo zahranicia...
A k hobbycity - popozeral som si tam nejake veci mozno si odtial aj nieco necham poslat ale stavebnica to nebude.
Tom13

Příspěvek od Tom13 »

Zdravím,
mám este jeden dotaz: zohnal som si plan modelu ALINGHI SUI 100 (RC model plachetnice dlhý 120cm) a mam dilemu pustit sa do stavby kompletného modelu so vsetkym (podotykam som zaciatocni a este som nic podobne nerobil) alebo kupit uz hotovy trup KYOSHO SEAWIND a iba ho dokoncit (cena trupu je cca 50€)
Vdaka Tom
marian_r

Příspěvek od marian_r »

Mal som v rukách väčšiu plachetnicu od hobbycity, je to v pohode. Nie bez chyby, ale dá sa. Tuším sú tu v Ba už tri.

[url]http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=8371&Product_Name=RC_Sailboat_Phantom-1.89m[/url]

Myslím že toto je ona. Plachetka, nie číňanka. Mala celkom riadne sfušovaný čumák, ale je to kompletné. Aha, bez olova.

Myslím si že ak začiatočník kúpi trup, bude mať veľa práce s vymyslenim a vyrobením kovaní. Ja odporúčam kompletnú stavebnicu.
marian_r

Příspěvek od marian_r »

[url]http://www.pondboats.com/riptide.htm[/url]

:cool:
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „RC historické a sportovní plachetnice“