Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Footy BUTA
Footy BUTA
Zdravím všechny.
Byl jsem požádán, abych napsal článek o stavbě mé nové footy. Na počítači to neumím, tak postaru, papír, pravítko, tužka, kružítko a kalkulačka. Jak za časů našeho vedoucího kroužku p Blinky. Trocha fantazie a vzniklo toto.
Byl jsem požádán, abych napsal článek o stavbě mé nové footy. Na počítači to neumím, tak postaru, papír, pravítko, tužka, kružítko a kalkulačka. Jak za časů našeho vedoucího kroužku p Blinky. Trocha fantazie a vzniklo toto.
Re: Footy BUTA
Původně jsem chtěl udělat jeden trup, ale potomstvo chce taky, pak ještě něco za protislužby. Konečný stav je sedm kusů a to už se oplatí udělat udělat formu.
Kopyto je z extrudovaného polystyrenu.

Polepeno novinami zředěným disperzním lepidlem kvůli tuhosti.Vedle je trup Esterel.

Po uschnutí natřeno epoxidem.

Pak klasika, polyesterový tmel a broušení.

Nakonec stříkací tmel a broušení pod vodou.

Na dělící desku jsem použil sololak 3 mm, protože se dobře opracovává.

Aby se sololak neprohýbal, je přibit na dřevotřískovou desku.

Trup zafixován plastelínou, a zatmelen.

Před tím byl trup naseparován.
Omlouvám se, zatmelena byla deska! Vybroušení a separace desky. Pak vložení trupu do desky nanesení separačního vosku do spoje mezi trup a desku, dokonale zacelí spáru. Tolik mám doteď uděláno.

Dneska bylo trošku tepleji, tak jsem natřel kopyto gelcoatem. Zítra chci laminovat, pokud vydrží počasí. 

Jedna polovina je za laminovaná. Použil jsem polyesterovou pryskyřici z jediného důvodu, cena.

Dělící polovina se odloupla velice snadno.

Kde není gelcoat, bylo pár kazů (bublinky). Zatmeleno, vybroušeno a navoskováno.

Za laminovaná druhá polovina formy.

Forma rozlousknuta. Objevil se jeden kaz, ale na místě kde se bude forma řezat, tak je to OK.

Po delší pauze jsem se vrátil ke stavbě. Výroba šablony na tkaninu je patrná z fotek.

Trup šel z formy velice snadno.

Porovnání s Esterelkou.

Porovnání s Esterelkou.

Váha trupu je trošku větší než u Esterelky, za to ale pevnější.

Kopyto na formu balastu. Ještě ho třeba podélně rozříznout.

-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek