Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Elektronické knihy

Hodnocení a upozornění na zajímavé články a podobně.
Všechny příspěvky mimo téma budou nemilosrdně smazány.
Keba

Re: Elektronické knihy

Příspěvek od Keba »

Vše o elektronckých knihách, které mají vztah k modelařině.
Keba - webmaster
http://www.tugtowing.cz
Morpheus141

Příspěvek od Morpheus141 »

Reaguji na diskusy, která se rozběhla ve vláknu o plaňkování. Takže co v čem číst ........ PDB formát se nejlépe čte v "Ybook readeru", PDF ve Foxit readeru nebo Adobe readeru, PRC v Mobipocket Readeru. Doc je sice pro Word, ale v tomto programu se číst nedá, doporučuji konverzi do některého z výše uvedených formátů. Linky na soft si snad vyhledáte, pokud ne písněte a já je sem hodím.Všechny výše zmiňované readery jsou FreeWare.
Osobně preferuji formát PRC, protože se dá číst nejen na PC ale i v přenosných zařízeních typu smartphone, pocket PC a pod. Mobipocket reader umožňuje záložky a formátování písma atp. ..... Mobipocket má také vlastní Konvertor pro převod do PRC z jiných formátů přičemž zůstává zachován formát stránky, obrázky, odstavce atp. Pokud si někdo nebudete vědět rady ptejte se na co chcete a já na co budu chtít odpovím. (v oblasti elektronických knih se pohybuji již léta a jsem jejich nadšeným propagátorem) Je také možnost se domluvit na převodu do různých formátů, pošlete mi zdrojový text a já vám jej zašlu zpět v požadovaném formátu :-) a je to ....
.... jestliže to funguje tak se do toho nes... :)
Michal52

Příspěvek od Michal52 »

Ještě bych doplnil jeden prográmek, který funguje jak na PC, tak na PDA. Mimo to načítá snad skoro všechny formáty a zabírá málo místa. Jmenuje se Haali Reader a je volně dostupný na http://haali.cs.msu.ru/pocketpc/
Michal52

Příspěvek od Michal52 »

Ještě dotaz na Morphea 141 : Hodil by se jednoduchý převod z PDB na TXT.
habej

Příspěvek od habej »

Na prevod TXT<->PDB i na cteni na pc pouzivam poslednich asi deset let konzervativne docreader: http://pdb-knihy.ic.cz/jak-na-format-pdb/ (tohle je jen prvni link na ktery jsem narazil:)
Admirál

Příspěvek od Admirál »

Vzhledem k tomu že byli příspěvky smazány, rád bych ještě jednou požádal zda mi někdo může taky poslat ty knihy o Hornblauer (jen ty 4 české) admiral6@seznam.cz
Zatím se bohužel nikdo nenašel
Dík

P.S.to Keba: Promiň že jsem k tomu neviužil vnitřní poštu, ale bohužel už si nepamatuji kdo to tady nabízel.
Dokončeno: H.M.S. Victory; La Real
Keba

Příspěvek od Keba »

Admirál píše:Vzhledem k tomu že byli příspěvky smazány, rád bych ještě jednou požádal zda mi někdo může taky poslat ty knihy o Hornblauer (jen ty 4 české) admiral6@seznam.cz
Zatím se bohužel nikdo nenašel
Dík

P.S.to Keba: Promiň že jsem k tomu neviužil vnitřní poštu, ale bohužel už si nepamatuji kdo to tady nabízel.
Samozřejmě když něco poptávám, tak k tomu lze těžko použít vnitřní pošta, pokud neznám toho, kdo může moji poptávku uspokojit. K tomu je bazárek - tam by jsi to měl zadat - např. takto:

Předmět: Elektronické knihy o Hornblauer
Text: Prosím o zaslání knihy o Hornblauer v elektronické podobě - jen 4 české. Děkuji....podpis + případně kontakt.
Keba - webmaster
http://www.tugtowing.cz
Morpheus141

Michal píše:Ještě dotaz na Morphea 141 : Hodil by se jednoduchý převod z PDB na TXT.
program Ybook reader doporučuji pro PDB z několika důvodů ....... je pro formát PDB optimální umožňuje tzv nastavit formát stránky, podbarvení, font, velikost písma ... prostě nastavit si knihu tak aby se dobře četla. Mezi jiné přednosti tohoto programu patří i to, že umožňuje export textů do TXT. klikneš pravím kamkoli do pracovní plochy programu, vybereš položku file, export a potom jen potvrdíš .... Doc reader není špatný a na občasné čtení stačí, ale není to ono a uživatelská přívětivost je poněkud ... no řekněme žádná. Haaly reader taky není špatný, ale zase .... mobipocket reader pro PRC a Ybook reader pro PDB nabízejí větší komfort pro uživatele.
Morpheus141

V případě, že máte nějakou knihu o kterou byste se rádi podělily s ostatnímy a nevíte jak na to, nebo máte knihu která již na trhu není a přesto se domníváte, že by se modelářské obci mohla líbit dejte mi vědět na e-mail, ICQ či skype, nebo třeba SZ a domluvíme se jak na to :) pro začátek sháním na zapůjčení za účelem převedení do el. podoby knihu "Stroje ze dřeva" Pokud ji někdo vlastníte prosím ozvěte se mi. Dííííky
jaroj

Příspěvek od jaroj »

Morpheus141 píše:V případě, že máte nějakou knihu o kterou byste se rádi podělily s ostatnímy a nevíte jak na to, nebo máte knihu která již na trhu není a přesto se domníváte, že by se modelářské obci mohla líbit dejte mi vědět na e-mail, ICQ či skype, nebo třeba SZ a domluvíme se jak na to :) pro začátek sháním na zapůjčení za účelem převedení do el. podoby knihu "Stroje ze dřeva" Pokud ji někdo vlastníte prosím ozvěte se mi. Dííííky
Pokud myslíš tu od Pacáka z cca 40cátejch let, tak mě snad někde leží na půdě.
Zachovejte paniku :-)
Morpheus141

A zapůjčil bys ji prosííím :)
jaroj

Příspěvek od jaroj »

Morpheus141 píše:A zapůjčil bys ji prosííím :)
Kouknu, jestli ji najdu, jen prosim nespechej.
Morpheus141

Trpělivost knihy přináší aneb na dobré věci se vyplatí čekat :)
jaroj

Příspěvek od jaroj »

Morpheus141 píše:Trpělivost knihy přináší aneb na dobré věci se vyplatí čekat :)
A co http://sigma.nkp.cz/F/?func=direct&loca ... =000640063,
není to někde blízko u Tebe?
Třeba by to bylo rychlejší než z mé půdy.
jaroj

Příspěvek od jaroj »

Morpheus141

knihovna brno je dost z ruky ... to bych měl výlet na celý den .. a ty druhé dva linky mi nejdou otevřít :(
jaroj

Příspěvek od jaroj »

Morpheus141 píše:knihovna brno je dost z ruky ... to bych měl výlet na celý den .. a ty druhé dva linky mi nejdou otevřít :(
Tak to bude asi tim, že výsledek hledání je uložen v session.
Tedy na této stránce:
http://sigma.nkp.cz/F/?func=direct&loca ... =000640063
nahoře v menu tlačítko "Získejte JIB", otevře to nové okno a tam hledat v dostupných knihovnách.
Morpheus141

Tak smůla ... domů my tu knihu nepůjčí ..... a ofocovat to složitě do mobilu v knihovně a potom to doma zpracovávat .... :( to si raději počkám jestli ji nenalezneš na té půdě :) ....
jaroj

Příspěvek od jaroj »

Morpheus141 píše:Tak smůla ... domů my tu knihu nepůjčí ..... a ofocovat to složitě do mobilu v knihovně a potom to doma zpracovávat .... :( to si raději počkám jestli ji nenalezneš na té půdě :) ....
OK, snad ji najdu.
Jinak udělaj Ti kopii, domu ji nedostaneš, to je jasné.
Morpheus141

Takže chlapy, formát DJVU nebo jen DJV je formát který již nějakou dobu prosazují kluci z východu ..... otevřít se dá několika speciálními programy a nebo třeba programem Irfan View. Je to program na prohlížení obrázků a je volně ke stažení např tady: http://www.irfanview.cz/download.php výhody tohoto software jsou v tom, že je v češtině, umožňuje jednodušší práci jako je třeba tisk, zkopírování jednotlivých stránek do schránky, rozbalení celého souboru na jednotlivé stránky a uložení do zvolené složky jako samostatné obrázky. Výhoda formátu DJVU je hlavně v tom, že oproti formátu PDF který se používá od ruských hranic na západ má výsledný soubor až o 90% menší velikost při zachování kvality. :) ..... a je v něm ke stažení na ruských stránkách mnoho knih a časopisů ...... a vo tom to je.
Morpheus141

Jaroj v klidu, jak sem psal na dobré věci se vyplatí čekat aneb trpělivost knihy přináší. :)
kartonist

Příspěvek od kartonist »

K DJVU z východu mám jedinou výhradu - blbě se z toho tiskne. Pokud jsem v něm měl knihy, bylo tam relativně méně možností než u PDF. Navíc nějak divně pracoval s prázdnými stránkami (vynechal je), takže celý tisk byl v ...

Radek
Morpheus141

kartonist píše:K DJVU z východu mám jedinou výhradu - blbě se z toho tiskne. Pokud jsem v něm měl knihy, bylo tam relativně méně možností než u PDF. Navíc nějak divně pracoval s prázdnými stránkami (vynechal je), takže celý tisk byl v ...

Radek
Záleží na nastavení, proto doporučuju ten "Irfan View" je v češtině a nastavení je tudíž srozumitelné ... nemám s tím problémy ....... originální software na DJVU formát je bohužel místy poněkud nekompatibilní s evropskýma normama .... a dělá to pak paskudu :(
Morpheus141

Tady http://new.flyshare.cz/stahni/26356/Vod ... _sudov.rar je něco o Jet pohonu, je to rusky, ale to v našich zeměpisných šířkách není problém.
A tady http://new.flyshare.cz/stahni/19774/Sta ... _lun__.rar je stavba motorových člunů v češtině
Pokud sháníte nějaké knihy mající vztah k modelařině či lodím jako takovým, písněte mi pokusím se je sehnat. Popřípadě pokud je budu mít doma tak je oscanuji a pověsím.
Dále nabízím zdarma 51 GB prostoru ke sdílení modelářských souborů, knih, plánů a podobně.
romank52

Příspěvek od romank52 »

Hmm, Stavba motorovych clunu si pyta heslo.... Co s tym?
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Modelářské časopisy a knihy“