Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

FX-18

Vše co se týká elektroniky pro lodní modely (RC soupravy, přijímače, vysílače, serva, regulátory, baterie atd.)
Odpovědět
Maverick

Re: FX-18

Příspěvek od Maverick »

uvažuji o koupi vysílače futaba FX-18 na 40Mhz.
Nemáte s ním nějaké zkušenosti?
velmi se mi líbí možnost dosadit ovládací prvky dle mého.
Jaké jsou Vaše názory na něj?
Sloužit bude pouze na ovládání lodí a to jak plachetnice, tak i motorové
Děkuji
MB/RomanT

Příspěvek od MB/RomanT »

mám doma FX-14 , což je ořezaná verze, a oproti FC-16 se kterou mohu srovnávat je to krok v před ohledně příjemného nastavování, el trimů a pod.Faktem je že bych za ní víc jak 2000 nedal.Pokud je z důvěryhodného zdroje a nechystáš letadla s x servy v křídle, nebudeš lítat velké vrtulníky, stačí ti do důchodu.
Optimismus je jen nedostatek informací...aneb zabij bobra, zachráníš strom....
msob

Příspěvek od msob »

Výborný vysílač - doporučuju

souhlas s Romanem - na lodě bude stačit do důchodu
MoNaKo I, CARIBIC, RARACH, SC B2, SC B3, SMIT BISON
a potom už jenom letadla:
EXTRA 300S na 30ccm, FW 190 na 15ccm, SuperZoom na stříďák, ...... atd
PetrP

Příspěvek od PetrP »

Osobně jsem ji v ruce neměl, takže nemůžu zcela objektivně a zasvěceně poreferovat, nicméně podle toho co jsem se o ní dozvěděl z DF i ze staženého manuálu, tak mi přijde jako velmi dobrá a naprosto souhlasím s kolegy. Jediný zádrhel je nešťastná cenová politika Futaby (Robbe) na našem trhu. Podle rad na DF je výhodnější koupě v zahraničí. Taky lepší nekupovat celou předraženou sadu, ale pouze holý vysílač a zbytek dokoupit výhodněji od jiných značek. Pokud bys to kupoval z druhé ruky, tak je to samozřejmě jiná. Když jsem před pár roky kupoval svoje rádio, po FX-18 či aspoň FC-16 jsem taky pošilhával. Kvůli ceně jsem se ale nakonec rozhodl pro jinou značku a pořídil MC-12, podobné koncepce i když s poněkud horšími parametry.
Petr.bk

Příspěvek od Petr.bk »

Tady máš pěknou stránku o rozšíření této vysílačky http://www.rc.xf.cz/osazovani_vysilace.html. Jestli si ji teda už nenašel.;)
MB/RomanT

Příspěvek od MB/RomanT »

ještě maličkost- jako palcovka se dobře drží a je docela příjemná na údržbu.jak říkám, je li za dobrou cenu, je to dobrá volba( a v době 2,4Giga se superletadláci budou ledasčeho zbavovat, tak bacha na 35ku!!!)
Optimismus je jen nedostatek informací...aneb zabij bobra, zachráníš strom....
Odpovědět

Zpět na „Elektronika“