Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Royal Caroline
Re: Royal Caroline
Vždy se těším až se tu objeví nové fotky ze stavby. Úžasná práce.
Má pomalu se rozrůstající flotila:
Dokončené: USS Fletcher destroyer (1/144), Schnellboot S-100 (1/35), DGzRS Hermann Marwede (1/72), ACL Honesty (1/100)
Rozestavěné: Smit Houston (1/200), HMCS Snowberry (1/72), Schnellboot S-100 (1/72), HMAS Armidale (1/50), Watergeus (1/40)
Dokončené: USS Fletcher destroyer (1/144), Schnellboot S-100 (1/35), DGzRS Hermann Marwede (1/72), ACL Honesty (1/100)
Rozestavěné: Smit Houston (1/200), HMCS Snowberry (1/72), Schnellboot S-100 (1/72), HMAS Armidale (1/50), Watergeus (1/40)
Díky za pochvalu, posílám další foto - tentokrát z výroby schodů.TomHlach píše:Vždy se těším až se tu objeví nové fotky ze stavby. Úžasná práce.

Pár fotek z výroby zadního "skleníku".

Fotky vyrobeného ropewalku a omotávačky lan - odkaz pro zájemce - https://forum.mo-na-ko.cz/portal/viewt ... 742#p41742
Posílám první část fotek z výroby lafet - osičky, kolečka, kolíčky pro upevnění koleček. Na úpravu konců osiček jsem použil vyrobenou frézku podle obr. z knihy Die Kunst des Modellbaus (doufám, že se pan Fröhlich nebude zlobit
), kolečka jsou zhotovena na soustruhu, ve finálu bude ještě doplněna "obruč" (samolepící měděná fólie - zatím mám problémy s černěním). Pro výrobu kolíčků jsem použil a odzkoušel metodu upravené injekční jehly, pomocí které se navrtá potřebný dřevěnný blok. Po oříznutí druhého konce vzniknou velmi pěkné a stejnorodé kolíčky - podařilo se mi bez velkých problémů zhotovit kolíčky o průměru 0,55 mm - napříště tuto metodu použiju pro výrobu treenails (zatím jsem je dělal z bambusových štěpin protahováním otvory - je to zdlouhavá a náročná práce a podařilo se mi takto vrobit kolíčky pouze do průměru 0,7 - 0,8 mm).

Další obrázky jsou z výroby bočnic.

Dokončení lafet.

Mosazné kování pro uchycení hlavní + konečná kompletace děl.

Výroba vlastních lanových kolíků (belaying pins) - jsou sice trochu větší, ale na to, že to je první pokus, to docela ujde.

Dokončena pumpa, docela jsem se u toho vyvztekal, ale výsledek se mi líbí.

smekám pomyslný klobouk a těším se na další fotky zpokračování stavby
Na konci poznávacího procesu je omyl zcela vyvrácen a my nevíme nic. Zato to víme správně.
Díky za pochvalu a posílám pár fotek z dalšího průběhu stavby - přípravy lan k upevnění děl.JanVar píše:smekám pomyslný klobouk a těším se na další fotky zpokračování stavby

Dokončena instalace děl včetně lan, doplněny zásobníky na dělové koule. Byla to docela piplačka, ale výsledek není špatný.

Dokončeny lanové úvazníky, zbývá ještě dodělat zvonici. To bude trochu složitější vzhledem k zakřivení a sklonu paluby, ale snad to nějak dopadne:).

Neskutečný. Nemám slov úžasná práce, radost koukat 
Má pomalu se rozrůstající flotila:
Pro mé příznivce (ale samozřejmě i pro ostatní) pár dalších fotek z dokončení zvonice. Trochu jsem se tady u tohoto dílu vyvztekal, ale nakonec to dopadlo docela dobře
.

Bloky pod úvazníky (stropped blocks) - použil jsem vyrobenou omotávačku lan, postup jsem převzal od ruského (ukrajinského?) modeláře.

Dokončil jsem kotevní jeřáb a začal konečně osazovat připravené díly na paluby, které se postupně zaplnily. Střední část paluby je komplet, na přední palubu zbývá ještě doplnit otočné kanóny, jinak je taky komplet. Model začíná konečně vypadat trochu k světu
.

- petr hájek
tak tenhle model vypadá velmi k světu už přes rok...... krásná práce
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
já se přidám, a řeknu to hodně lidově, snad se na mne nebudete nikdo hněvat...
Tohle vlákno jsem začal sledovat, ale to co vzniká, dopr..le, tak na to bych si nikdy netroufnul. Snad dožiju konce stavby, abych viděl výsledek. PROSTĚ NÁDHERA
Tohle vlákno jsem začal sledovat, ale to co vzniká, dopr..le, tak na to bych si nikdy netroufnul. Snad dožiju konce stavby, abych viděl výsledek. PROSTĚ NÁDHERA
Na konci poznávacího procesu je omyl zcela vyvrácen a my nevíme nic. Zato to víme správně.
Díky za skvělé ohlasy. Konstrukce trupu se pomalu, ale jistě chýlí ke svému konci, i tak však odhaduji práce na modelu na ještě cca 1 rok. Hodně "zdržení" zapříčinila výroba palubních nástaveb, kde jsem si skutečně vyhrál a dal záležet (a tudíž některé díly i předělával).
Dokončil jsem ovládání kormodla a díly držáku vlajkového stožáru.

Dokončil jsem ovládání kormodla a díly držáku vlajkového stožáru.

tak toho konce stavby se snad ještě dožiju :-)) , protože jsem se na stará kolena pustil do RC lodičky, a tak ji musím dostavět.
Držím palce, a těším se na další fotky ze stavby tohohle krásného kousku.
Jarda
Držím palce, a těším se na další fotky ze stavby tohohle krásného kousku.
Jarda
Dokončil jsem otočná děla (vlastní hlavně jsou koupené polotovary), trochu jsem se zapotil u pájení drobných mosazných dílů, ale nakonec to nedopadlo až tak špatně. A když už jsem byl v tom, zhotovil jsem i děla, která budou použitá na stožárech.

Otočná děla jsou umístěna na palubě, tak jsem se pustil konečně do dokončení galionu. Moc se mi do toho nechtělo, protože jsem měl pramalou představu, jak to udělat, aby to vypadalo trochu k světu. Nakonec to nedopadlo až zase tak špatně, i když s reálnou předlohou to nemá nic moc společného.

Konečně jsem osadil střechu kabiny. Na střechu jsem doplnil posuvný kryt a dvoje zábradlí, každé zhotovené jinou technikou.

-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek