Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Google SketchUp a CZ návod
- Morpheus141
Re: Google SketchUp a CZ návod
Ivo, neboj nevzdal a hned vyzkouším tvůj postup ......
.... jestliže to funguje tak se do toho nes... 
To jsem rád, dej vědět, jestli jsi uspěl.
Mám drobný dotaz lze již nakreslenou křivku 2D tangent curve nebo 3D tangent curve dodatečně tvarovat nebo upravovat mimo příkaz scale? LADA MMP
Ano, je to možné. Stačí na křivku klepnout pravým tlačítkem myši a v rozbaleném kontextovém menu najdi Edit 2D curve. Nelze ale dodatečně změnit počet segmentů křivky jak je to možné u kružnic a oblouků v dialogu Entity Info.
- Pepa Darvaš
Několik málo postřehů z mého učení.Třeba při převodu výkresu do DXF ,musí být tento nejdříve uložený.Při otáčení kresby se musí po krvním kliknutí otočit kolečkem ,který je na bodu otáčení a tím určit směr.Dále při kreslení jednotlivých dílů ,které se pak mají složit v sestavu je lepší si nejdříve jednotlivé díly sestavy uložit v tom programu a pak teprve impotrovat.Nakreslil jsem si víc dílů na jeden výkres a pak se nimi hůř manipuluje.Dalo by se říci ,že po asi měsíci usilovného učení ,jsem schopen jednoduché kresby.Rozhodně mi to usnadńuje práci ,protože kreslení je daleko jednodušší ,než jsem kreslil v Acadu.Umístil jsem do galerie malou kresbičku stojánku na model lodičky.Vím ,že kresličům to může vyvolat úsměv ,pro mě je to veliký pokrok a jsem za to moc rád.Až budu umět o něco více ,pokusím se o jednoduchý trup.
I já sem přidám svuj obrázek jež jsem zvládl po měsíci učení.

Dokončeno: H.M.S. Victory; La Real
zdravím.
Mám drobný problém. Stáhl jsem si pluginy ze stránek pana Mikače, ale v menu extensions se mi nenabízejí. Pokoušel jsem se pluginy otevřít, ale nejde mi to. Kde dělám chybu? Chybí mému počítači nějaký software?
carrot
Mám drobný problém. Stáhl jsem si pluginy ze stránek pana Mikače, ale v menu extensions se mi nenabízejí. Pokoušel jsem se pluginy otevřít, ale nejde mi to. Kde dělám chybu? Chybí mému počítači nějaký software?
carrot
- Pepa Darvaš
No já Ti asi neporadím,ale když jsem si stáhnul v zipu ty pluginy ,rozbalil jsem je a nejdřív jsem v adresáři Gogle odstranil starý plugins a nahradil jej novým .Pak se Tio objeví .
To carrot
Postup pro nainstalování mých pluginů je tento:
1. V adresáři Program files - Google - SketchUp 7 - Plugins vymaž nemilosrdně všechno co v něm je.
2. Stáhni si z mých stránek plugin ldd.zip Driving Dimensions, rozbal ho kdekoliv a spusť. Proběhne klasická instalace Windows, která nainstaluje do adresáře Program files - Google - SketchUp 7 - Plugins plugin ldd.rb a podadresář ldd.
3. Plugin ldd.rb přesuň do podadresáře ldd.
4. Stáhni si z mých stránek skupinu pluginů Plugins.zip, rozbal je a vše vlož do adresáře Program files - Google - SketchUp 7 - Plugins.
Tím je instalace hotova. Když spustíš SketchUp, tak v menu View - Tollbars si zvol možnosti, které potřebuješ často k práci. Já doporučuji postupně aktivovat:
- Construction
- Drawing
- Face Style
- Layers
- Modification
- Pricipal
- Sections
- Views
- Construction Line
- Mirror
To je vše, snad jsem to nenapsal nějak zmateně
Postup pro nainstalování mých pluginů je tento:
1. V adresáři Program files - Google - SketchUp 7 - Plugins vymaž nemilosrdně všechno co v něm je.
2. Stáhni si z mých stránek plugin ldd.zip Driving Dimensions, rozbal ho kdekoliv a spusť. Proběhne klasická instalace Windows, která nainstaluje do adresáře Program files - Google - SketchUp 7 - Plugins plugin ldd.rb a podadresář ldd.
3. Plugin ldd.rb přesuň do podadresáře ldd.
4. Stáhni si z mých stránek skupinu pluginů Plugins.zip, rozbal je a vše vlož do adresáře Program files - Google - SketchUp 7 - Plugins.
Tím je instalace hotova. Když spustíš SketchUp, tak v menu View - Tollbars si zvol možnosti, které potřebuješ často k práci. Já doporučuji postupně aktivovat:
- Construction
- Drawing
- Face Style
- Layers
- Modification
- Pricipal
- Sections
- Views
- Construction Line
- Mirror
To je vše, snad jsem to nenapsal nějak zmateně
Ještě dodávám, že jsem před chvílí na mých stránkách aktualizoval skupinu pluginů Plugins.zip. Nástroje mají teď pěkné kurzory a ikony.
díky, už funguju.
carrot
carrot
Admirále,
vysvětli mi, jak jsi vložil ten obrázek děla do příspěvku. Já to neumím a někdy by se to hodilo. Dík
vysvětli mi, jak jsi vložil ten obrázek děla do příspěvku. Já to neumím a někdy by se to hodilo. Dík
1.Pujdeš do sekce GalerieIvo Mikač píše:Admirále,
2.Vybereš si jednu ze čtyř sekcí jež tam jsou a do ní pujdeš.
3.Nahoře klikneš na CHCI PŘIDAT OBRÁZEK
4.Vyplníš název obrásku a jeho krátký popis a pak klikneš na Procházet.
5.Vybereš si obrázek který tam chceš vložit a potvrdíž.
Tim máš vložený obrázek v galerii
6.Otevřeš si v galerii obrázek jež si tam vložil a nahoře si skopíruješ internetovou adresu.
7.Až budeš psát svuj příspěvek kam chceš vložit obrázek tak zmáčkni tlačítko obrázek (je hned nad tlačítkem pro vkládání smajlíku)
8. Vybereš např. bez obtékání a mezi dvojici oběvichse závorek vložíš adresu toho obrásku.
Schválně si to zkus. Já tam to dělo vložih taky hlavně abych si vyzkoušel vkládání obrásku.
Tak to teda zkouším.
A uvidím, jak to vyšlo.
A uvidím, jak to vyšlo.
Naposledy upravil(a) Ivo Mikač dne ned led 18, 2009 17:24, celkem upraveno 1 x.
Díky, je to ok.
Jéé to je moje dělo. Ja myslel nějaký vlastní obrázek. 
Blahopřeji k uspěchu a jsem rád že jsem se mohl alspoň trochu revančovat za tvé rady s SketchUpem
Blahopřeji k uspěchu a jsem rád že jsem se mohl alspoň trochu revančovat za tvé rady s SketchUpem
Tak jsem to opravil, teď už to bude sranda. Musíme si pomáhat 
- Pepa Darvaš
A ???? Nic ,ještě jednou

takže můj pokus, pro mě asi 15 hodin práce:
zdravím carrot

zdravím carrot
Dobrý den, před nějakou dobou jsem si stáhnul SketchUp, a byl jsem z něj unešen, potom jsem narazil na stránky Ing. Mikače a moje nadšení vzrostlo mnohonásobně jak kvůli učebnici, tak kvůli pluginům, které jsou perfektní...díky za ně Vám i všem, kdo se na nich podíleli. U SketchUpu teď trávím dlouhé hodiny a zkouším možnosti...měl bych jeden dotaz, z učebnice jsem to nevyčetl, ani v tutoriálech jsem to nikde nepostřehl. Je možné nějakou klávesou, případně jiným způsobem určit, v jaké rovině se má začít kreslit řekněme obdelník? Mám na mysli to, že po spuštění programu se první obdelník kreslí automaticky v rovině červená/zelená a mě by zajímalo, jestli je možné něčím toto přepnout, a určit, aby se kreslil třeba v rovině červená/modrá. Totéž by mě zajímalo i u použití nástroje otáčení...pokud otáčím kupříkladu válec, je problém s přychycením pomocného úhloměru k plášti válce tak, aby byl rovnoběžný s některou plochou, takže by mě zajímalo, jestli je možné nějak určit, že pomocný úhloměr bude držet v určité ploše. Doufám že sem to popsal jasně a děkuji za odpovědi.
To Snek
Import modelů jednoho programu do jiného přináší vždy problémy. Já používám importovaný plánek z Autocadu jen jako podklad a přímo jeho prvky nepoužiju. Je rychlejší to nakrslit znova ve 3D.
Import modelů jednoho programu do jiného přináší vždy problémy. Já používám importovaný plánek z Autocadu jen jako podklad a přímo jeho prvky nepoužiju. Je rychlejší to nakrslit znova ve 3D.
To Leprasol
Obdélník v libovolném směru kreslím tak, že ho vytvořím z úseček. Lze také použít nástroj Rectangle, který je v mých pluginech.
Úhloměr ve správném směru se provede tak, že jej umístím na známou plochuse správným směrem, stisknu Shift a držím, dokud neumístím úhloměr prvním klikem myši. Jde to moc pěkně.
Obdélník v libovolném směru kreslím tak, že ho vytvořím z úseček. Lze také použít nástroj Rectangle, který je v mých pluginech.
Úhloměr ve správném směru se provede tak, že jej umístím na známou plochuse správným směrem, stisknu Shift a držím, dokud neumístím úhloměr prvním klikem myši. Jde to moc pěkně.
To Snek
myslel jsem to obecně. Například program Solid Works načte data dxf, ale už se s nimi nedá skoro nic dělat, protože k datům potřebuje ještě spoustu specifických informací jako např. historie a ty nedostane. Pokud ti to vyhovuje, je to ok. Existuje plugin, který doplní plochy v celém modelu, kde chybí, jedním příkazem. Poslal bych ti ho, ale ty svůj e-mail tajíš.
myslel jsem to obecně. Například program Solid Works načte data dxf, ale už se s nimi nedá skoro nic dělat, protože k datům potřebuje ještě spoustu specifických informací jako např. historie a ty nedostane. Pokud ti to vyhovuje, je to ok. Existuje plugin, který doplní plochy v celém modelu, kde chybí, jedním příkazem. Poslal bych ti ho, ale ty svůj e-mail tajíš.
Neuvažuješ že ho přidáš ke svým pluginum. Bylo by to jednodužší než ho posílat všem zájemcům. Já osobně bych ho taky bral.
Neuvažuji. Na svých stránkách mám jen ty pluginy, které považuji za opravdu užitečné. Tento plugin jsem tam měl, ale vyřadil jsem ho. Jednak nefunguje vždy korektně a pak jeho potřeba je velmi diskutabilní. Když načtu data DXF, tak mi většinou nevyhovují a musím je hodně upravovat. Nakonec jsem zjistil, že je lepší a rychlejší vytvořit svůj nový model, během kreslení vše seskupovat do vhodných komponent a načtenou změť spojených čar použít jen jako rozměrovou skicu. Navíc zájemců o něco navíc není tak mnoho, aby mě to obtěžovalo.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek