Opravdu pěkná práce. Jen tak dál.
Z čeho máš vyrobenu tu splétačku lan. A jak vypadá druhý konec.
Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Wappen von Hamburg 1:72
Re: Wappen von Hamburg 1:72
Dokončeno: H.M.S. Victory; La Real
splétačka je z Lega technik. Je to upevněné v liště na sádrokarton. na druhém konci je toto
volně to jezdí v té liště s potřebně těžkým závažím. Uprostřed klasický troj nebo čtyřdrážkový vodič nití. Docela mě baví vymýšlet forichtungy. Třeba na kolíčky jsem si vyrobil dva soustružníky. Jeden pevný, druhý svírací. Je to z břitů do pasparťáku a z žiletek do hoblíčku. Nejprv strčím hranolek na vrtačce do jednoho - vybrousí to dřík s hlavicí, pak hlavici skřípnu do druhého - vybrousí se hlavička. Jde to rychle, akorát je limitem velikost. U menších mi to už ukrucovalo hlavičku

volně to jezdí v té liště s potřebně těžkým závažím. Uprostřed klasický troj nebo čtyřdrážkový vodič nití. Docela mě baví vymýšlet forichtungy. Třeba na kolíčky jsem si vyrobil dva soustružníky. Jeden pevný, druhý svírací. Je to z břitů do pasparťáku a z žiletek do hoblíčku. Nejprv strčím hranolek na vrtačce do jednoho - vybrousí to dřík s hlavicí, pak hlavici skřípnu do druhého - vybrousí se hlavička. Jde to rychle, akorát je limitem velikost. U menších mi to už ukrucovalo hlavičku

- petr hájek
na motání lan se dá dobře využít i motorový ,,forichtung,, od vietkongu původně určený na pletení culíčků pro malé parádnice , máto malý motor s převodovkou na 2-5 (podle typu) pramínků vlasů samostatně se točících -to při první poloze přepínače a pak při druhé poloze přepínače se předem stočené pramínky stočí do lana....... docela zajímavá věcička za zhruba 39-120,-kč.
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
Tak jsem se po dlouhé době opět vrhnul plnými silami do modýlku, motivován představami co a jak bude po tomto mém prvním modelářském pokusu následovat. Inspirace jsem načerpal v námořním muzeu v Paříži, přiživil shlédnutím filmu Michiel de Ruyter (Admirál), tak teď jenom zbývá nějak doklepat Wappena, abych mohl začít znova a poctivě - mnoho jsem nastudoval, mnoho předělal, mnoho nepředělal a jen vím.
Takže se motám v takeláži, vyrábím "spermie", motám lanka, barvím lanka, no prostě to, co všichni tady

Také jsem provedl nějaké zkoušky látek na plachty, jelikož studijní model chci v "plné palbě". Na mnohých modelech se mi nelíbí plachty, které jak hustotou tkaniny, tak velikostí stehu nerespektují ani přibližně měřítko modelu. Ze zkoušek mi vyšlo nejlépe toto

Je zde již zkouška imitace prošití, kde si zatím nejsem jist, zda nebudu mikrojehlou reálně prošívat.
Takto vypadá rozdíl mezi mnou upravenou látkou a surovou, což je stříbřitě bílé nejjemnější hedvábí

Takže se motám v takeláži, vyrábím "spermie", motám lanka, barvím lanka, no prostě to, co všichni tady

Také jsem provedl nějaké zkoušky látek na plachty, jelikož studijní model chci v "plné palbě". Na mnohých modelech se mi nelíbí plachty, které jak hustotou tkaniny, tak velikostí stehu nerespektují ani přibližně měřítko modelu. Ze zkoušek mi vyšlo nejlépe toto

Je zde již zkouška imitace prošití, kde si zatím nejsem jist, zda nebudu mikrojehlou reálně prošívat.
Takto vypadá rozdíl mezi mnou upravenou látkou a surovou, což je stříbřitě bílé nejjemnější hedvábí

Zdravím Tě. Jsem moc rád, že opět ve stavbě pokračuješ!!!! Tvoje loď je nádherná a moc hezky postavená!!! Hodněkrát jsem Ti jí skoukl... Mám asi stejný plán ve stejném měřítku, radost jen studovat..!!! Držím palce k takeláži!!!
,,To muselo dát práci! A přitom taková blbost..."
- petr hájek
to je nádhera... co je to za látku a za mikro-stehy? a čím dělané?
Vážení kolegové, vzhledem k intenzívní práci na modelu a předpokládané občasné potřebě konzultací s kolegy, dovoluji si přesměrovat své fórum na http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=177&t=98684
Pro Petra Hájka. Látka je husté hedvábí, prodávané v uměleckých potřebách jako materiál pro malbu na hedvábí
Je to tato značka

Ten vzorek není prošitý, ale je obarvená vždy jedna nit v látce (nit je vytažená z kraje látky, obarvená a po narovnání shrnuté látky se vtáhne zpátky a dělá tam tu linku. Nic tam není šité - uvažuji, zda nějak nezdůraznit ten steh - asi by měl být nějak více patrný, než jen linka. Zatím se chystám na řadu pokusů, což je ostatně celá loď.
Pro Petra Hájka. Látka je husté hedvábí, prodávané v uměleckých potřebách jako materiál pro malbu na hedvábí
Je to tato značka

Ten vzorek není prošitý, ale je obarvená vždy jedna nit v látce (nit je vytažená z kraje látky, obarvená a po narovnání shrnuté látky se vtáhne zpátky a dělá tam tu linku. Nic tam není šité - uvažuji, zda nějak nezdůraznit ten steh - asi by měl být nějak více patrný, než jen linka. Zatím se chystám na řadu pokusů, což je ostatně celá loď.
- petr hájek
díky za info.
budu sledovat i na odkazu.
budu sledovat i na odkazu.