Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Tug Towing Cup 2008

Vše co se týká této modelářské disciplíny.
SH

Re: Tug Towing Cup 2008

Příspěvek od SH »

Keba píše:....Třeba k těm třem kolům a škrtání horšího výsledku. Na jednodenní soutěži chcete také jet tři kola ? Nebo škrtat horší výsledek ikdyž se pojedou jen dvě? Pak bude daleko větší pravděpodobnosti rovnosti bodů a zase bude rozhodovat tolik neoblíbený čas? Nebo bude lepší ten kdo škrtl míň bodů? Je spravedlivé aby vyhrál tým, který třeba dvě plavby zaplul za 2b. a 1b. a ve třetí si nedal bacha na baterky (nevyměnil je) a měl to za 100b. nad týmem, který plul první za 3b. druhou za 2b. a třetí taky za 2b. ?
Kebo & spol. - opravdu se koukněte třeba na hodnocení NS a seriálu a třeba si odmyslete ten trojúhelník a maketovost, když to tak irituje... :) a zjistíte že jsou tam řešeny a nějak i vyřešeny problémy které se tu objevují. Když už nic jiného, tak aspoň pro inspiraci.

- Z mého obecně soutěžního pohledu preferuji raději tři kratší jízdy než dvě dlouhé. Je tak šance se z předchozí jízdy poučit, opravit závady, soutěž je bez dlouhých pauz, eliminuje to třeba i smůlu, vliv počasí atd.
- v NS se počítají dvě kola, při rovnosti bodů se rozhoduje podle třetího. Teprve když je i třetí stejné, následují rozjížďky. A těch je opravdu málo, a to je v NS větší šance na rovnot bodů.
- jako opravitelnou závadu na trati bych posuzoval pouze namotané lano. Baterky, regly, vidličky jsou o spolehlivosti stroje a ta by měla být také posuzována.

A k té "maketovosti" (než vznikne FW tak se nad tím zkuste zamyslet...)

- před soutěží by bylo "bodování" - všichni soutěžící by obešli všechny lodě (třeba kromě svého týmu) a "hodnotili" poze třemi úrovněmi fošna - 0b. jde to - 1b. pěkná loď - 2b. pak by se udělal průměr a ten by se přičetl k výsledku z tratě. Bylo by to rychlé, jednoznačné, +/- 2body jde snadno dojet na trati, při rovnosti bodů je zvýhodněn tým s pěknější lodí, atd. Údajně s tím ( hodnocení líbí/nelíbí)mají dobrou zkušenost plastikáři. Třeba by to bylo i hodnocení pohledem ze 2m, prostě žádné srovnávání s podklady a jiné ptákoviny typu "ta zelená je málo zelená" a "to očko je o 2mm vedle..."...
PeterP

Příspěvek od PeterP »

Podobný systém hodnotenia, ako naznačil SH sa tu pred časom spomínal.
Je to tá spomínana "pozitívna motivácia" . Bolo to zmetené zo stola ako blbosť ...

A v nových pravídlách sa objaví podmienka dokončenosti lode, inak nemôžem ísť súťažiť. Tak neviem ...

Ale už budem radšej ticho ... :)
PeterP
Keba

Příspěvek od Keba »

PeterP píše:Sorry, ale preteky RC bugin majú v lodnom modelárstve paralelu skôr kategóriach typu FSR. Tam predsa tiež nastupujú strieďáky, vytunené trupy, pushované baterky. Ak človek nemá najmodernejšiu techniku, v podstate sa na závodoch nechytá. Minimum veci je "home made" a kto nemá dostatočne plnú prkenicu, dlho súťažiť nevydrží.
Takže ak má toto prirovnanie naznačiť vývoj TT do budúcnosti ... :rolleyes:

Slovíčko "blbě" som nepoužil a ani si to nemyslím. Myslím, že to, že to vôbec robíte si zasluhuje úctu a obdiv. Viem, koľko starostí predstavuje zorganizovanie a zabezpečenie takého podujatia, lebo som podobné akcie 10 rokov organizoval, aj keď v inej sfére modelárstva.

To že u nás ( na Slovensku) sú TT súťaže zatiaľ v plienkach pramení značne z toho, že je nás zatiaľ veľmi málo. Takže časom možno aj my pripravíme súťaž na takej urovni, aby sme sa priblížili Vášmu štandartu. Nejaké idey už máme, možno budúci rok ... :)

Čo sa týka priateľskej atmosféry, netvrdím, že nie je.
Ale navštívili sme za tento a minulý rok tri akcie ( Protivanov, Otrokovice a Olomouc) a možno to vnímam nesprávne, ale zdá sa mi , že atmosféra počas pretekov postupne "houstne" a objavujú sa tam "konflikty", ktorí sa mi javia ako zbytočné.
Možno som ale iba mal smolu ... ;)
Přirovnání k buginám jsem použil NE jako naznačení směru vývoje TT, ale to, že budu mluvit do něčeho o čem nenám moc páru. Jako podporu svého tvrzení, že je třeba napřed vyzkoušet a pak podrobně kritizovat abych věděl co kritizuji. Vždycky nás ve škole učili, že kritika má také navrhovat konkrétní řešení a ty bez znalosti věci jen tak nenavrhneš. Proto (abych se vrátil ke svému přirovnání) nebudu kritizovat autičkáře, že jejich buginy skáčou moc vysoko, ale půjdu si to napřed vyzkoušet abych věděl proč tak skáčou :-)

Atmosféru na setkání může každý vnímat jinak. V Protivanově jsem byl a tam to bylo podle mě naprosto v pohodě. V Otrokovicích jsem taky byl. Škoda že si chlapi nenechali poradit se skladbout tratě a limitem pro ni. Bylo z toho hodně rozčarování, už před soutěží. Navíc byl problém i rozhodčí. Nemyslím že by byli neobjektivní, ale jejich nezkušenost a hlavně nebyli od lodí. Podobný problém s rozhodčíma se údajně opakoval v Olomouci, ale k tomu se vyjadřovat nehodlám, nebyl jsem tam. V Oseku byly spory ohledně výkladu pravidel a z toho plynoucí nedorozumnění. Byl v nich nedostatek a nová pravidla jej již odstraňují. V Braníku vznikla jedna situace kterou opět pravidla neřešila, ale nová ji už řeší. Ale myslím si, že na celkový dojem ze soutěže to nemělo vliv. Protože jsme věděli, že půjde o celkové vítězství v poháru udělali jsme pro hladký a nekonfliktní průběh maximu. Třeba překážky byly natočeny tak, aby rozhodčí do nich viděli (soutěžící samozřejmě taky). Zadní část tratě byla střežena pomocným rozhodčím (chudák BoBo dřepěl tam většinu dne :-)). Na školeníčku rozhodčích jsme si podrobně vysvětlili novou překážku a domluvili se na jednotném posuzování. Ale rozhodování to je jiná kapitola.
Samozřejmě dobrou náladu může zhatit všelicos. Takový je už život :-)
Keba - webmaster
http://www.tugtowing.cz
MB/RomanT

Příspěvek od MB/RomanT »

PeterP píše:Podobný systém hodnotenia, ako naznačil SH sa tu pred časom spomínal.
Je to tá spomínana "pozitívna motivácia" . Bolo to zmetené zo stola ako blbosť ...

A v nových pravídlách sa objaví podmienka dokončenosti lode, inak nemôžem ísť súťažiť. Tak neviem ...

Ale už budem radšej ticho ... :)
Zvažovalo se to, argumenty byly pro i proti. Osobně si myslím že bodovat je blbost, protože se najdou lidi, co oželí 2 boby za vzhled místo aby dodělali loď...........
Loboval jsem za to, aby se nic nebodovalo, nic do pravidel nedávalo, je každého věc a věc pořadatele jakou má loď respektive jakou loď pustí ke startu.......
Z druhé strany chápu že některé lidi štve jak TT lodě vypadají a proto bude (asi) v pravidlech zmínka o vzhledu lodě, neb jinak nejde některé z nás donutit ke zkrášlení.
Myslím si, že pořadatelé budou soudní a proto bude remorkér vypadající jako remorkér bez problémů puštěn....
Jsem tedy ochoten se podřídit, ale budu lobovat za to aby neexistovalo žádné vyjímečné pravidlo typu:první závod s novou lodí, jsem tu poprvé a pod, tedy žádné hájení.Kde není vyjímky není debaty.
Musím říct že mě osobně pravidlo o dodělání stálo dost polykání slin, i když se mě vlastně netýká.......
Nenávidím bodování něčích výrobků...........
Optimismus je jen nedostatek informací...aneb zabij bobra, zachráníš strom....
Keba

Příspěvek od Keba »

SH píše:Kebo & spol. - opravdu se koukněte třeba na hodnocení NS a seriálu a třeba si odmyslete ten trojúhelník a maketovost, když to tak irituje... :) a zjistíte že jsou tam řešeny a nějak i vyřešeny problémy které se tu objevují. Když už nic jiného, tak aspoň pro inspiraci.

- Z mého obecně soutěžního pohledu preferuji raději tři kratší jízdy než dvě dlouhé. Je tak šance se z předchozí jízdy poučit, opravit závady, soutěž je bez dlouhých pauz, eliminuje to třeba i smůlu, vliv počasí atd.
- v NS se počítají dvě kola, při rovnosti bodů se rozhoduje podle třetího. Teprve když je i třetí stejné, následují rozjížďky. A těch je opravdu málo, a to je v NS větší šance na rovnot bodů.
- jako opravitelnou závadu na trati bych posuzoval pouze namotané lano. Baterky, regly, vidličky jsou o spolehlivosti stroje a ta by měla být také posuzována.

- před soutěží by bylo "bodování" - všichni soutěžící by obešli všechny lodě (třeba kromě svého týmu) a "hodnotili" poze třemi úrovněmi fošna - 0b. jde to - 1b. pěkná loď - 2b. pak by se udělal průměr a ten by se přičetl k výsledku z tratě. Bylo by to rychlé, jednoznačné, +/- 2body jde snadno dojet na trati, při rovnosti bodů je zvýhodněn tým s pěknější lodí, atd. Údajně s tím ( hodnocení líbí/nelíbí)mají dobrou zkušenost plastikáři. Třeba by to bylo i hodnocení pohledem ze 2m, prostě žádné srovnávání s podklady a jiné ptákoviny typu "ta zelená je málo zelená" a "to očko je o 2mm vedle..."...
Trojúhelník mě nikterak neirituje :-)
Sibuji, že se na hodnocení NS podívám.
Kratší tratě...změny jsou v plánu....nechte se překvapit.
Hodnocení vzhledu remorkérů...osobně jsem proti jakémukoliv subjektivnímu hodnocení vzhledu remorkérů. O tom TT není. To jsme probírali mockrát a žádné uspokojivé řešení jsme nenašli. Vždy z toho vznikl konfrontační prvek. V pravidlech bude jasně stanoveno jak bude muset remorkér být dokončen. Když nebude, nemůže startovat.

Tím pro dnešek s touto diskusí končím. Díky všem za připomínky, náměty, kritiku a slušný tón :-)
Musím taky dělat něco jiného :-)
Keba - webmaster
duke

Příspěvek od duke »

SH píše:
Keba píše:....Třeba k těm třem kolům a škrtání horšího výsledku. Na jednodenní soutěži chcete také jet tři kola ? Nebo škrtat horší výsledek ikdyž se pojedou jen dvě? Pak bude daleko větší pravděpodobnosti rovnosti bodů a zase bude rozhodovat tolik neoblíbený čas? Nebo bude lepší ten kdo škrtl míň bodů? Je spravedlivé aby vyhrál tým, který třeba dvě plavby zaplul za 2b. a 1b. a ve třetí si nedal bacha na baterky (nevyměnil je) a měl to za 100b. nad týmem, který plul první za 3b. druhou za 2b. a třetí taky za 2b. ?
Kebo & spol. - opravdu se koukněte třeba na hodnocení NS a seriálu a třeba si odmyslete ten trojúhelník a maketovost, když to tak irituje... :) a zjistíte že jsou tam řešeny a nějak i vyřešeny problémy které se tu objevují. Když už nic jiného, tak aspoň pro inspiraci.

Tak s výše uvedeným mohu plně souhlasit.

No necháme se překvapit co přinesou "pravidla" a co soutěže příští rok.
SH

Příspěvek od SH »

Keba píše:....
Hodnocení vzhledu remorkérů...osobně jsem proti jakémukoliv subjektivnímu hodnocení vzhledu remorkérů. O tom TT není. To jsme probírali mockrát a žádné uspokojivé řešení jsme nenašli. Vždy z toho vznikl konfrontační prvek. V pravidlech bude jasně stanoveno jak bude muset remorkér být dokončen. Když nebude, nemůže startovat.
- tím že se by se hodnotilu všechno všemi jenom stupni líbí/nelíbí do jisté míry odstraníš subjektivitu.
- hodnocení dokončenosti je také hodnocení vzhledu. Nebo jak a podle čeho bude rozhodnuto jestli je nebo není remorkér dokončen?

PS: kecám do toho, protože stejný problém (holé lodě) máme na MP a taky hledáme řešení.

A souhlasím s Romanem, že pravidla by neměly obsahovat výjimky. Je to zdroj možných konfliktů typu "proč on může a já ne....".
Keba

Příspěvek od Keba »

SH píše:
Keba píše:....
- tím že se by se hodnotilu všechno všemi jenom stupni líbí/nelíbí do jisté míry odstraníš subjektivitu.
- hodnocení dokončenosti je také hodnocení vzhledu. Nebo jak a podle čeho bude rozhodnuto jestli je nebo není remorkér dokončen?

PS: kecám do toho, protože stejný problém (holé lodě) máme na MP a taky hledáme řešení.

A souhlasím s Romanem, že pravidla by neměly obsahovat výjimky. Je to zdroj možných konfliktů typu "proč on může a já ne....".
Svaťo neodstraníš - subjektivita je dvoustupňová. Buď líbí a nebo nelíbí to je jedno, pořád je to subjektivní.

Vzhled: no vida, takže stejný problém, hned si budeme rozumnět lépe :-) Nová pravidla o vzhledu remorkéru budou hovořit tak, aby nebylo o čem moc diskutovat a nebyl poskytnut prostor pro vyjímky. On se vlastně vzhled nebude posuzovat - to je trochu zavádějící. Spíš se posoudí jistá úroveň stavby.

Nedalo mi to a podíval jsem se na hodnocení soutěží dle NS. konkrétně se jedná o tento dokument:
http://www.svazmodelaru.cz/odbornosti/k ... _ns_15.doc
V kategoriích F2,F4,F2A junioři se do výsledku počítá: hodnocení + průměr ze tří jízd....nic se tedy neškrtá! Alespoň co jsem se dočetl. Praxi neznám, na závodech NS jsem nebyl už tři roky ???
V kategorii F-DS : hodnocení modelu + hodnocení stroje + součet dvou lepších jízd. Zde se tedy jedna jízda škrtá.
V kategorii F-NSS-B: součet pořadí ve dvou lepších jízdách.
Taky to v NS není jednoduchý :-)
Keba - webmaster
nex

Příspěvek od nex »

panove nemuzu se zbavit toho ze se to zase ubira nejakym podivnym smerem,takze bych to shrnul

1. nechapu neustale diskuse o maketach v TT. soucasna pravidla NIKOMU nebrani se s maketou ucastnit TT. klidne muze. takze v tom ze se ceskeho TT makety neucastni neni problem pravidel,ale maketaru ze proste nechteji. narozdil od NAVIGY se ucatnit TT muzou, my se svymi remorkery NAVIGY ne ;)

2. porad se mluvi ze pravidla jsou zbytecne slozita. podle meho nazoru nejsou a jen resi konkretni situace se kteryma jsme se za 3 roky co se TT jezdi setkali a snazime se aby nebyl prostor pro diskuse ze kterych prameni zbytecne napeti. ukazalo se, ze ac se v TT nejezdi o ceny, tak jsou nekteri lide presprilis soutezivy a jsou schopni zneuzit jakekoliv nejasnosti ve svuj prospech. z toho pak prameni ono napeti. proto je nasim cilem tyto situace v ramci moznosti resit a predchazet moznym ruznym vykladum. cim mene bude nejasnosti, tim bude vetsi klid a pohoda.

3. bodovani je dano. je mozne nejak zohlednit ze clovek prijel na soutez a jiny ne,ale jak uz psal keba, trestat nekoho za to ze prijelo malo lidi je docela zcestne. proste prijel a vyhral. nevim jestli je spravna cesta nejaky bod proste za ucast. osobne mi to sice prijde divne,ale asi by se to nejak dalo udelat. v pripade bodu za ucast muze zase rozhodnout prave onen jeden bod za ucast a uz se nemusim snazit.v soucasne podobe si ten bod musim vyjet. osobne mi stavajici zpusob bodovani prijde v poradku.

4. casovy limit tu je dan proste proto, ze den ma jen 24 hodin a musime nejak soutez zvladnout. zajimalo by me jak chcete resit ze nekdo pojede trat ciste hodinu, kazdou prekazku si najede 10x a dalsi se kvuli tomu nedostanou na trat. to proste nejde, proto kazdy limit vychazi z realnych moznosti trati, plus rozumna rezerva.

5. koeficienty u lodi jsou docela zcestna cesta. jak to zohlednit? to pak prijde dalsi s koeficientem na motor, velikost napeti, stoupani sroubu, otacky motoru .... skonci to u R x Z x U x L / Bž, nezastavi se to nikdy. proto za sebe rikam ZADNE KOFICIENTY. rozdeleni do 70cm a nad 70cm je jasne a dal uz zalezi na kazdem co za lod pouzije

6. docela me zaujal prispevek

...Jazdiť kratšie trate na menšom priestore. Aby to bolo skutočne skôr o citlivom manévrovaní než o sile rýchlosti remorkéru. Potom by možno mali šancu aj jednošroubáky aj "makety"....

to je presne jeden z naprosto neuvazenych a nepromyslenych zasahu. kazdy kdo TT jezdi tak vi, ze na tehle trati by prave naopak byli specialy silene zvyhodnene. o manevrech do kterych se muze pustit lod s protitahy a PP si jednosrouby muzou jen zdat. pri jemnem manevrovani potrebuji rozhodne nekolikrat vice sily nez pri tazeni, kdy vlek jede. tahle zmena by tak prinesla presne pravy opak nez je jeho zamerem.

proste si myslim ze zmeny se v pravidlech delaji neustale, ale prece jen by to melo byt s rozvahou a co nejmene. TT se jezdi podle pravidel, ktera se snazi omezovat soutezici co nejmene ve smyslu LODE JSOU JEN ZABAVA. moje lode nesplnuji pravidla NAVIGY a proto ji proste nejezdim. az budu chtit, budu muset postavit lod odpovidajici jejim pravidlum a ne chtit si prizpusobit pravidla NAVIGY podle sve lode ;)

a co se tyce toho ze lode nejsou moc hezke. bohuzel je to pravda. proto je do pravidel na pristi rok dana mala zmena aby se to zase pohnulo o neco dale a to vsichni co se o TT zajimaji moc dobre vedi.kazdopadne vzhled lodi se posuzovat nebude, na to jsou jine modelarske kategorie kde se clovek ktery chce muze realizovat. a tak to ma byt, kazdy ma moznost aby si vybral co mu vyhovuje
kazdy dobry skutek musi byt po zasluze potrestan
duke

Příspěvek od duke »

a co se tyce toho ze lode nejsou moc hezke. bohuzel je to pravda. proto je do pravidel na pristi rok dana mala zmena aby se to zase pohnulo o neco dale a to vsichni co se o TT zajimaji moc dobre vedi.kazdopadne vzhled lodi se posuzovat nebude, na to jsou jine modelarske kategorie kde se clovek ktery chce muze realizovat. a tak to ma byt, kazdy ma moznost aby si vybral co mu vyhovuje

No a pak někdo napíše článek do modelářského časopisu, doplní ho fotkama stávajících lodí (lecky plavajících prken) a hádej jaký si udělá nezúčastněný modelář (potencionální zájemce) obrázek:
1) (modelář lepič...) hurá, o víkendu splácnu loď a jdu na to. Výsledek jeho snažení bude...
2) (maketář) ten jenom prolistuje a jde dál, trochu ho to zaujme, ale nenaláká

Při tomto stavu také nebudou přibývat kvalitnější lodě.

Chtělo by se to i zamyslet nad celkovou prezentací TT.

Tak a teď do mě :lol:
Ivvo

Příspěvek od Ivvo »

Kdyby jste místo plané diskuse dělali ty lodě a příští rok přivezli ty dokončené... my se ty pravidla snažíme upravit aby jezdili lodě jiné než těď... myslím, že nyní před vyhlášením nových pravidel je to jako mlácení prázdné slámy... proč nepočkáte až to Keba zveřejní a potom se vyjádřit?
kritika je dobrá ale lepší je jít pozitivním příkladem, ale to je asi problém, že... radši řeknu že mám rozestavěný remorkér ale že mě to neláká... jak jednoduché a alibistické...
až tu bude dalších 20 vyšperkovaných lodí tak se těch 5 kapitánů nedoddělaných lodí (ono těch nedodělaných více není, jen jsou více "vidět") třeba chytne za nos a dodělá je... (Nojby už na tom evidentně pracuje, Godrich finišuje s Abelou a třeba stihne i WG, ladous na přístí rok asi čas mít nebude, takže je zbytečné stále opakovat to samé...
Obrázek
NeJaToD team
duke

Příspěvek od duke »

Ivvo neboj, i když tady zveřejním pár svýc názorů, tak jsem schopen se dál věnovat modelařině. Své síly nyní věnuji jak jsem psal maketě do F2-B. Třeba se časem rozhodnu dostavět rozestavený remorkér. Důvod toho že jsem ho nedokončil je v tom, že moc nesouhlasím se stávajícím stavem v TT. Ale chce to neustrnout a vše posouvat dál a třeba za pár let uvidím že je tu změna k lepšímu a začnu jezdit na soutěže/setkání aktivně
nex

Příspěvek od nex »

duke píše:a co se tyce toho ze lode nejsou moc hezke. bohuzel je to pravda. proto je do pravidel na pristi rok dana mala zmena aby se to zase pohnulo o neco dale a to vsichni co se o TT zajimaji moc dobre vedi.kazdopadne vzhled lodi se posuzovat nebude, na to jsou jine modelarske kategorie kde se clovek ktery chce muze realizovat. a tak to ma byt, kazdy ma moznost aby si vybral co mu vyhovuje

No a pak někdo napíše článek do modelářského časopisu, doplní ho fotkama stávajících lodí (lecky plavajících prken) a hádej jaký si udělá nezúčastněný modelář (potencionální zájemce) obrázek:
1) (modelář lepič...) hurá, o víkendu splácnu loď a jdu na to. Výsledek jeho snažení bude...
2) (maketář) ten jenom prolistuje a jde dál, trochu ho to zaujme, ale nenaláká

Při tomto stavu také nebudou přibývat kvalitnější lodě.

Chtělo by se to i zamyslet nad celkovou prezentací TT.

Tak a teď do mě :lol:
mas recht. pro me je dulezitejsi ten lepic co prijede nez maketar ktery bude jen kecat. a nikdy bych si nedovolil rict o zadne lodi ze je to prkno
kazdy dobry skutek musi byt po zasluze potrestan
Keba

Příspěvek od Keba »

duke píše:Ivvo neboj, i když tady zveřejním pár svýc názorů, tak jsem schopen se dál věnovat modelařině. Své síly nyní věnuji jak jsem psal maketě do F2-B. Třeba se časem rozhodnu dostavět rozestavený remorkér. Důvod toho že jsem ho nedokončil je v tom, že moc nesouhlasím se stávajícím stavem v TT. Ale chce to neustrnout a vše posouvat dál a třeba za pár let uvidím že je tu změna k lepšímu a začnu jezdit na soutěže/setkání aktivně
Ano i tak lze ke zlepšení stavu v TT přistupovat...jak pravil princ Drsoň:
"Vše z povzdálí budu sledovati a pak se do věci v pravý čas vložím..."

Přeji hodně štěsí ... :-)
Keba - webmaster
Ivvo

Příspěvek od Ivvo »

a to je právě ten problém... místo toho aby jsi začal jezdit a říkat co by jsi změnil a proč tak jen stojíš opodál a prezentuješ to co jsi zaslechl kdzž jsi to tuhle viděl... píšete o 3 krátkých jízdách aby byly místo 2 dlouhých. ale ejhle ony se 3 jízdy jezdí vždy jen když je soutěž na 1 den (Most, Bráník) tak se jedou 2... chce to občas přijet a zkusit ne jen stát na břehu a říkat, dělal bych to jinak...

nediv se že se potom lidi co tomu věnují spoustu času dívají na vas tak jak se dívají... když nastane problém při soutěži řešíme ho a snažíme se mu do budoucna předejít, proto se dělají změnz pravidel, ale sedět doma u klávesnice a říkat, změnte tohle jinak jezdit nebudu neberu.. buď jezdit chceš a budeš, dodržovat pravidla a na případné problémy upozorníš, nebo jezdit nebudeš a budeš dělat něco jiného...

to je jako bych řekl že mám rozestavěnou maketu ale řekám až se naviga změní podle mě a potom snad ji dostavím a přijedu na soutěž...

logičtější je přijet zkusit, pokud mi něco bude vadit prodiskutovat s ostatními a pokud mi to bude vadit i nadále tak prostě příště nejedu... tvrdé? ale to je věc každého, neděláme zábavu pro všechny ale pro ty co se chtějí bavit jako my a ne jen čekat jak se rozhodne X rozhodčích, jestli je moje loď hezká nebo ne... prostě nechti trávit všechny volné chvilky v dílě, ale chci si s kamarády ZAJEZDIT...
Obrázek
NeJaToD team
Godric

Příspěvek od Godric »

Kluci, proč se dohadujete? Počkejte na nové pravidla a pak mluvte.

Jinak z mého pohledu, co mě čeká. Já si přečtu nová pravidla, vím, že si je nebudu pamatovat, jediné co pro mne bude důležité tak to, že mám mít lodě dodělané, takže budu mít větší motivaci. Jestli bude za první místo 10 a nebo 100 bodů je mě putna, protože já si chci zajezdit, potkat se a pokecat se známejma lidma. To samé mě nebude zajímat, kolik bodů bude za dotknutí třeba vanou té a té bójky, je mě to jedno, protože jak říkám, chci si zajezdit a navíc je lepší, když člověk nezná výsledky předem!

Takže s čím souhlasím v téhle debatě, ano, lodě je potřeba dodělat, zase ale někdo raději jenom jezdí a stavba je pro něj jenom doplněk, teď je to o tom, koho chceme přilákat, zda toho, co ho baví stavět, ale nebaví jezdit, nebo toho co baví jezdit a nebaví stavět. Samozřejmě je i skupinka lidí, co baví oboje, ale myslím si, že potřebujeme přilákat všechny kategorie.
Cabadaj

Příspěvek od Cabadaj »

... ještě trocha do mlýna. Možná i pro odlehčení situace. Nedávno jsem prezentoval fotky svých springerů na zahraničních stránkách a byl jsem velmi překvapen kladným ohlasem a nadšením typu (doslovný překlad ): " Cabadaj miluji tvé springery... ". :) Přiznám se, že na podobnou chválu nejsem moc zvyklý. Na druhou stranu, zde z některých příspěvků mám až depku, co když jednou náhodou v TT bude nějaká estetická komise, neohodnotí mé lodě třeba jako omotorizovaná prkna ? Hmmm.., co na to říct, že by jen jiný úhel pohledu, nebo snad provokace ?
Ještě jedna poznámečka, jedinečnost TT je i v týmové spolupráci a to nejen při jízdě soulodí. Možná toto může vyvolávat u případného zájemce pocit či obavu z uzavřené společnosti. Opak však bývá často pravdou. ;)
Cabadaj 10. října 2015 zemřel. Čest jeho památce.
SH

Příspěvek od SH »

Keba píše:...V kategoriích F2,F4,F2A junioři se do výsledku počítá: hodnocení + průměr ze tří jízd....nic se tedy neškrtá! Alespoň co jsem se dočetl. Praxi neznám, na závodech NS jsem nebyl už tři roky ???
jj - ten průměr ze tří jízd je výmysl posledních tří let, kdy načálnictvo zjistilo,že ubývá maket na úkor F4A a tak se snaží čachry s počítáním zvýšit podíl jízdy na celkovém hodnocení.
Třeba MP jezdíme postaru - tedy počítají se dvě ze tří jízd.
Přema

Příspěvek od Přema »

Svrbí mě prsty a nedá mi to:to prostě nejde:
nebaví mě diskuse a "diskuse"PRUDIČů nad už jednou oddiskutovanými a zcela jasnými,mnohde zde probranými a navíc odsouhlasenými většinou,
MAKETY a pod.názory včetně bodování............ NEEEEE. Pánové,pokud máte ambice v estetice a exhibování se svým umem,máte prostor kdekoliv jinde.Nechápu,proč zde.Jde o TECHNICKOU proveditelnost přesunu z bodu A do bodu B.Za pomocí Remorkéru.Max lodě remorkéru odpovídající.Zde jde o hru techniky,nikoliv estetiky.Navíc je to věcí pořadatele,kterou loď připustí do soutěže.Cokoliv zavání,a zde to začíná těžce zapáchat hrobařinou,tzv.hodnocením=velmi těžce subjektivitou,je mi z duše cizí.Je to každého věc,s jakým stupněm rozestavěnosti přijde.A jeho ostuda.Myslím,že toto kritérium přivede k modelařině více lidí (safra,to je stranický úkol,přivádět lidi někam?není to jejich dobrovolnost? ) Vždyť možností seberalizace je tolik a osobní iniciativě se meze NEkladou!!!!!!!!!!!
Bodování letos došlo ke změnám a to zjednodušujícím,...možná by byly výhrady,ale proti loňsku krok vpřed.Možná bych jen snížil ten hrozivý počet bodů a složitému zaznamenávání a nutnosti dělat pro každou jízdu plán, a chyby-stačil by plůtek chyb.Je mi jedno,kde kdo v dané brance tukl,jede družstvo,spolupracující a výsledkem je chyba družstva,věc diskuse.
Tahání zvyků Navigy apod je naprosto demotivující a úroveň těchto soutěží je nabíledni.
Délka tratě:naprostý souhlas s Nexem:čím zhuštěnější trat - klade to o dost větší nároky na technickou úroveň a náročnost lodě.zkrácení tratě-tak udělejme trojúhelník kolem dokola,....atraktivita značně klesne.každá trať je předem projeta ke stanovení času s nějakým násobkem pro pomalejší lodě(ty jsou známé už z přihlášení se)
Jsem pro ,aby technické chyby byly pardonovány co nejméně.Jde o technickou soutěž.TJ opravíš do konce dojetí posl družstva,nebo halt smůla.Při rozjetém kole se bud jedná o závadu s běžícím časem a odstraněním během kola(obavy,že skončím na chvostě jsou veeelmi liché,opravdu může skončit někdo i za mnou,navíc na chvostě jednoho závodu) ,nebo odstraněním závady a startu do dojezdu posl. družstva,rozhoduje pořadatel podle svých časových možností
2 nebo 3 kola bych tím pádem neřešil,je to dané délkou závodu,při víkendu jsem za o zápočtu dvou lepších kol
ALE nelze trestat někoho za to,že soupeř se na závod dostaví či nedostaví.To je zcela zcestné ;-((((((((((( toto položku prosím postavme zcela mimo mísu
Na závěr si dovoluji uvést několik citátů z vlastních řad,kterých si nesmírně cením:
Honza Červíček neřekl,že končí s TT.Osobně mi řekl před pár dalšíma lidma,že AF asi skončí s TT,což jej konečně přinutí dodělat novou,už rozestavěnou loď.To je pro mě slovo chlapa,gentlemanna sportsmanna.(když už o někom mluvím,tak přesně a jasně,neplést si pojmy s průjmy)
2.Nejnádhernější citát letošního TT,slova klasika, nestora TT:Franty Čáslavského v Olomouci,který mě s ním doslova příjemně uzemnil"přijel jsem si zapáčkovat a tady jsem si zapáčkoval víc,než kdekoliv jinde"
Pánové(někdy třeba i dámy), pojďme páčkovat se soutěžením,ale ne za cenu "zlatých trenek" a nebo planým zahříváním vody vodníkům roztopenými poddimenzovanými regly a motory.
Karolinus I

Příspěvek od Karolinus I »

SH píše:
Keba píše:...V kategoriích F2,F4,F2A junioři se do výsledku počítá: hodnocení + průměr ze tří jízd....nic se tedy neškrtá! Alespoň co jsem se dočetl. Praxi neznám, na závodech NS jsem nebyl už tři roky ???
jj - ten průměr ze tří jízd je výmysl posledních tří let, kdy načálnictvo zjistilo,že ubývá maket na úkor F4A a tak se snaží čachry s počítáním zvýšit podíl jízdy na celkovém hodnocení.
Třeba MP jezdíme postaru - tedy počítají se dvě ze tří jízd.
add-SH: Jak mám z doslechu (JPP) tak Ty jako zarytý odpůrce bodování modelů (proto prý v MP jezdíte pouze F4-A) najednou navrhuješ bodování? Dále myslím, že nedokončenost modelů F4-A , odstraní pouze bodování (popřípadě nějaké hodnocení) jak navrhuješ pro TT.
add-ostatní: začíná mi to připomínat kategorii NSS(plachty) tam se začalo s každoročními úpravami pravidel a po pěti letech už pomalu nikdo neví co je pravda. Jinak Vám přeji úspěšné vyřešení "sporů", ale omlouvám se ,musel jsem dotoho kecnout i když to nejezdím.
A je To . . . .!
duke

Příspěvek od duke »

Není bodování jako bodování.
To navrhované od plastikářů je přece velice demokratické. Naví si při něm každý účastník soutěže prohlídne všechny soutěžní modely, pohovoří přitom třebas se stavitelem apod. Body z tohoto hodnocení se dají dojet v jízdách apod. Dle mne by tudy cesta vedla.
Jinak jsem zvědavý na nová pravidla, ale jak to tak poslouchám, tak zas tak inovativní nebudou. Vše tu navrhované jde spíše směrem motivačním, je škoda že se do této diskuze nezapojilo více lidí, jak těch co o TT uvažují, jezdí, nejezdí z nějakého důvodu.

Když si vzpomenu na prvotní prezentace TT u nás, tak se všude objevovaly odkazy na zahraniční weby, říkalo se jak je to tam vymakané,...., čekal jsem že se budete chtít časem přiblížit k zahraničí. Dnes vidím, že český TT ustrne v určité formě, ale zahraničí nikdy nedožene, což je škoda.
Godric

Příspěvek od Godric »

duke píše:Když si vzpomenu na prvotní prezentace TT u nás, tak se všude objevovaly odkazy na zahraniční weby, říkalo se jak je to tam vymakané,...., čekal jsem že se budete chtít časem přiblížit k zahraničí. Dnes vidím, že český TT ustrne v určité formě, ale zahraničí nikdy nedožene, což je škoda.
Kde bereš tu jistotu? Mě se tady pánové to kafrání nelíbí, proč diskutujete o tomto? Přijdtě si zajezdit, pobavit se a neřeště nějaká pravidla, kluci to pořádají kvůli zábavě a chcou v tom dál takto pokračovat.
Keba

Příspěvek od Keba »

Dnes ve 12:00 serverového času (na MoNaKu) bude publikována nová verze pravidel pro Tug Towing, platných na sezónu 2009.
Keba - webmaster
Godric

Příspěvek od Godric »

Říkám, počkejme na nová pravidla a na příští první soutěž, pak můžeme hodnotit, zda pořád jezdíme s prkny nebo ne... Jinak například rozestavěná Abeille mě nepřipadá jako prkno, jen jako nedostavěná loď...
Keba

Příspěvek od Keba »

Godric píše:Říkám, počkejme na nová pravidla a na příští první soutěž, pak můžeme hodnotit, zda pořád jezdíme s prkny nebo ne... Jinak například rozestavěná Abeille mě nepřipadá jako prkno, jen jako nedostavěná loď...
Godriku to máš těžký. Sami s hezkou lodí nepřijdou a pro změnu stavu sami taky nic neudělají. Počkají až to udělá někdo jinej. :-)
Keba - webmaster
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Tug Towing“