Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
jet pohon
Re: jet pohon
chci použít nějaký z této ředy http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... nner.html,
ale je třeba kouknout do specifikace pohonu kde je uváděn potřebný výkon motoru podle toho co jsem našel na internetu tak otáčky by měly být kolem 10 000 - 15 000
http://www.jet-drive.de/preisliste/KMB-Katalog.pdf
ale je třeba kouknout do specifikace pohonu kde je uváděn potřebný výkon motoru podle toho co jsem našel na internetu tak otáčky by měly být kolem 10 000 - 15 000
http://www.jet-drive.de/preisliste/KMB-Katalog.pdf
Pavel Daněk
Al khubar a Schnellboot S-100, ve stavbě
FUTABA 3PM 2,4GHz, 6EX 2,4GHz
tento pohon je dost citlivý ponor modelu,výstupní tryska musí být zanořena na stojícím modelu jen do poloviny,jinak se pohon zadusí,a jak na couvání,stačí se podívat jak to mají řešené vodní skůtry kde se tento pohon používá.
já mám couvání vyřešený od graupnera. spuštěním klapky do výstupního proudu a jeho otočením pod loď dopředu a motor dávám předimenzovaný, aby stačil i při nízkých otáčkách
Pavel Daněk
Dik za radu.Uvažuji o něčem podobným.Azimut Atlantic Challenger je přímo určený pro pohon
dvěma JET jednotkami 2340.1 od Graupner o průměru 40 mm vybavené reverzací tahu pro couvání.
Bohužel,stavebnice se vyráběla před několika lety a tak veškeré info kromě různých model.for kde se
něco o této loďi vyskytne se týká původních pohonů a to byly právě málo výkonný SPEEDY a to ještě
vybavený převodem.Já uvažuji o pohonu napřímo dvěma stříďáky.Loď je velká 1 300 mm a měla by vážit s původním vybavením něco nad 5 kg.Zatím jsem uvažoval o motorech o výkonu kolem 2 000 W a 15 - 20 000 otáček.Proto,jak jsem již psal,uvítám každou radu nebo skušenost jestli je tenhle směr správný.
dvěma JET jednotkami 2340.1 od Graupner o průměru 40 mm vybavené reverzací tahu pro couvání.
Bohužel,stavebnice se vyráběla před několika lety a tak veškeré info kromě různých model.for kde se
něco o této loďi vyskytne se týká původních pohonů a to byly právě málo výkonný SPEEDY a to ještě
vybavený převodem.Já uvažuji o pohonu napřímo dvěma stříďáky.Loď je velká 1 300 mm a měla by vážit s původním vybavením něco nad 5 kg.Zatím jsem uvažoval o motorech o výkonu kolem 2 000 W a 15 - 20 000 otáček.Proto,jak jsem již psal,uvítám každou radu nebo skušenost jestli je tenhle směr správný.
Motory řady KB které máš v odkazu jsou katastrofa.Mám nějaké doma a řada dalších modelářů je již zkusila v modelech OFF SHORE a vždy se stejným výsledkem.Motory mají velmi malou účinnost ,hřejí se a vinutí v motoru je jako by jste zmuchlali klubko drátu a vrazili ho do statoru.Poohlédni se po motorech Leopard http://www.himodel.com/sort.php?sub2=G4&page=2 ty jsou odzkoušeny a je s nimi všeobecná spokojenost
pro sas píšeš o použití motoru inrunner KB 45 xy -1600 KV, s tím, že ho máš předimenzovaný k vůli výkonu v nízkých otáčkách. Když takto použiješ motor - poddimenzuješ pohonou jednotku. Nízké otáčky u jet pohonu prakticky "neexistují ". Vysvětlím. Jet je pumpa -turbína kde příkon musíš dát. Volný šroub ti bude prakticky pohánět od " 0 " otáček.
Tvůj jet: pohon cca 15ccm3 nebo min. 700W příkon, 15ooo -10ooo Kv .
Tebou vybraný motor: 16oo Kv/1V .... x 3s (11,1V) =17760Kv....při 80 % účinnosti ...14200 Kv
potřebuješ min. 700W příkonu: 11,1V x 65 A ....720 W
otáčky snížíš snížením napětí ..např. 7,4 V x 16ooKv = . . . . . . . . ....9470 Kv, ale
musíš mít příkon : 7,4 V x 97 A .....717 W = vysaješ baterii!!!!
potřebuješ motor, který má nízké otáčky x zvolené napětí ........ při 80% účinnosti cca 15 ooooKv
vyšší zvolené napětí x nížší proud ....= cca 700 W
U inrunnerů je to problém. V Tvé řadě motorů by to byl: KB 45-17XL700KV bohužel není skladem.
700 KV/1V ........6s(22,2V) = 15540Kv ....... při 80% ........12400 Kv
7s(25,9V) = 18100Kv . . . . . . 14500 Kv
22,2V x 32 A = 710 W
25,9 V x 28 A = 725W jak vidíš prakticky poloviční spotřeba oproti motoru s Kv 1600.
V současné době je na skladě jedině motor T5692 -780KV ... při použití baterie 6s
22,2V v 780Kv/V = 17300 . . . . 13840 otáček
nebo zkontoluj místo a možnost nainstalování outrunnerů s možností chlazení čela. Například.
L 5055C 700 (8s)
L 5055B 600(8s)
TR5055B 600(8s)
T600(880Kv) (6s)
Stéjná situace platí i pro jachtíka s tím, že mu stačí podstatně lehčí motory (Speed 700 BB neodym =? =
150 - 600 W Příkon? ... optimum 150W !!! - nemohu sehnat přesnější informace) motory okolo 800 W plně dostačují
např. XK 3656-B 1200 KV .....(4s)
B3656-09 1200 KV ......(5s)
S3665 1800 KV.....(4s)
Ať Vaše lodě plují a v novém roce 2012 mnoho úspěchů a splněných přání
Tvůj jet: pohon cca 15ccm3 nebo min. 700W příkon, 15ooo -10ooo Kv .
Tebou vybraný motor: 16oo Kv/1V .... x 3s (11,1V) =17760Kv....při 80 % účinnosti ...14200 Kv
potřebuješ min. 700W příkonu: 11,1V x 65 A ....720 W
otáčky snížíš snížením napětí ..např. 7,4 V x 16ooKv = . . . . . . . . ....9470 Kv, ale
musíš mít příkon : 7,4 V x 97 A .....717 W = vysaješ baterii!!!!
potřebuješ motor, který má nízké otáčky x zvolené napětí ........ při 80% účinnosti cca 15 ooooKv
vyšší zvolené napětí x nížší proud ....= cca 700 W
U inrunnerů je to problém. V Tvé řadě motorů by to byl: KB 45-17XL700KV bohužel není skladem.
700 KV/1V ........6s(22,2V) = 15540Kv ....... při 80% ........12400 Kv
7s(25,9V) = 18100Kv . . . . . . 14500 Kv
22,2V x 32 A = 710 W
25,9 V x 28 A = 725W jak vidíš prakticky poloviční spotřeba oproti motoru s Kv 1600.
V současné době je na skladě jedině motor T5692 -780KV ... při použití baterie 6s
22,2V v 780Kv/V = 17300 . . . . 13840 otáček
nebo zkontoluj místo a možnost nainstalování outrunnerů s možností chlazení čela. Například.
L 5055C 700 (8s)
L 5055B 600(8s)
TR5055B 600(8s)
T600(880Kv) (6s)
Stéjná situace platí i pro jachtíka s tím, že mu stačí podstatně lehčí motory (Speed 700 BB neodym =? =
150 - 600 W Příkon? ... optimum 150W !!! - nemohu sehnat přesnější informace) motory okolo 800 W plně dostačují
např. XK 3656-B 1200 KV .....(4s)
B3656-09 1200 KV ......(5s)
S3665 1800 KV.....(4s)
Ať Vaše lodě plují a v novém roce 2012 mnoho úspěchů a splněných přání
díky za radu, před časem jsem sem dával dotaz jaký motor použít, tak teď je to komplet,
Pavel Daněk
Není zač, ale při použití kvalitního motoru to příjde pěkně draho.Pokud do toho budeš investovat do kvalitního motoru podívej se na značku Hacker řada - A50 má dost velký výběr v KV, tak by se ti to mohlo podařit naladit.
Ať tvoje lodě plují.
Ať tvoje lodě plují.
Diky za obsáhlé rady.
Použití oběžky mi bylo již jednou doporučený.Bohužel jsem se tím moc nezaobíral kvůli chlazení.
A většina rad skončila u inrunnerů.Zajímám se o vrtulníky a tohle je spíš taková srdeční záležitost.
Když ale zauvažuji mám oběžku v T-Rex 600 a taky se v kapotáži uchladí.Ta se mi zdá již hodně výkonná,ale něco
např.z T-REX 500 by mohlo být to pravý.Nejlíp pro mne by byl najít pohon na 6s.Těch mám doma dostatek a tak odpadnou dost podstatný investice.
Použití oběžky mi bylo již jednou doporučený.Bohužel jsem se tím moc nezaobíral kvůli chlazení.
A většina rad skončila u inrunnerů.Zajímám se o vrtulníky a tohle je spíš taková srdeční záležitost.
Když ale zauvažuji mám oběžku v T-Rex 600 a taky se v kapotáži uchladí.Ta se mi zdá již hodně výkonná,ale něco
např.z T-REX 500 by mohlo být to pravý.Nejlíp pro mne by byl najít pohon na 6s.Těch mám doma dostatek a tak odpadnou dost podstatný investice.
Ještě pro burun.
Chtěl bych se zeptat kde bych našel nějaký info o těch motorech.
Šel by poslat odkaz?
Chtěl bych se zeptat kde bych našel nějaký info o těch motorech.
Šel by poslat odkaz?
Ještě pro sas. je Vhodnější použít outrunnery motory --vrtulníkové (heli) díval jsem se na Hackery ,jak jsem
psal, ale moc se jim nechce přes 6s a ty, keré by šly jsou 2x dražší.
vyběr motorů značkových najdeš např. : Amainhobbies.com, ... xheli.com --- Raiden T50A ...se třemi variantami Kv, za rozumnou cenu.
Jinak Turnigy 600 H 37404 910Kv nebo novější T600-880Kv for Heli,
současně pro jachtíka,
zadéj do vyhledávače googlu : outrunner heli motors ....a budeš mít na dlouho co prohlížet
nebo : Turnigy outrunner heli motor ----nabídne ti motory, ale nic jiného co by se dalo použít než ty
600 při 6s nenabízejí.
ať aše lodě plují
psal, ale moc se jim nechce přes 6s a ty, keré by šly jsou 2x dražší.
vyběr motorů značkových najdeš např. : Amainhobbies.com, ... xheli.com --- Raiden T50A ...se třemi variantami Kv, za rozumnou cenu.
Jinak Turnigy 600 H 37404 910Kv nebo novější T600-880Kv for Heli,
současně pro jachtíka,
zadéj do vyhledávače googlu : outrunner heli motors ....a budeš mít na dlouho co prohlížet
nebo : Turnigy outrunner heli motor ----nabídne ti motory, ale nic jiného co by se dalo použít než ty
600 při 6s nenabízejí.
ať aše lodě plují
Díky za odkazy.
Mrknu na to.
Mrknu na to.
V Č.Skalici,fy vyrábějící stříďáky,moment v práci nemám název,měli stříďáky s chlazeným čelem vodou,a dokonce i s otáčkami již od 650kV nahoru
Tak až budete mít tak zanechte kontakt.Taky bych se chtěl zeptat,když jsme u těch motorů,zda někdo poradí,jak nejlíp připojit dva stříďáky se dvěma regly k přijímači.U heli to je v pohodě.Ta má jen jeden motor,jeden regl a BEC.Já elektrice příliš nerozumím.Někde jsem četl,že to jde přes V kabel.Ale kam ho umístit.Nebo přiklad:
každý motor 6s,jeden regl,V kabel,přijímač a k napájení BEC a 7,4V Li-Pol.Bohužel si nejsem moc jistý aby regly při propojení jen V kabelem fungovaly.Máte s tím někdo zkušenost?
každý motor 6s,jeden regl,V kabel,přijímač a k napájení BEC a 7,4V Li-Pol.Bohužel si nejsem moc jistý aby regly při propojení jen V kabelem fungovaly.Máte s tím někdo zkušenost?
Ještě pro sas,
Přema kapitán psal o stříďácích od 650 Kv což by nebylo špatné
kdyby jsi chtěl použít značkových motorů: jak jsem psal tak Raiden T 50A. - KV 600
na ..olerc.com ...electronics/ brushless-motor-accessories/outrunner Leopard LC 900-460 Kv ----
Himodel.com ...outrunner Leopard LC 700 = prakticky LC 900, nebo levný Himodel HG 3740 PRO -7T 530 Kv.
Při napájení 10s budeš mít optimální spotřebu.
Předpokládáš pro ovládání jetu výkonná serva nad 10kg ?
ať vaše lodě plují
Přema kapitán psal o stříďácích od 650 Kv což by nebylo špatné
kdyby jsi chtěl použít značkových motorů: jak jsem psal tak Raiden T 50A. - KV 600
na ..olerc.com ...electronics/ brushless-motor-accessories/outrunner Leopard LC 900-460 Kv ----
Himodel.com ...outrunner Leopard LC 700 = prakticky LC 900, nebo levný Himodel HG 3740 PRO -7T 530 Kv.
Při napájení 10s budeš mít optimální spotřebu.
Předpokládáš pro ovládání jetu výkonná serva nad 10kg ?
ať vaše lodě plují
pro jachtíka,
do vyhledávače google zadéj: připojení 2 střídavých regulátorů
3. nabídka .....připojení 2 střídavých motorů s ..................
rcmania.cz .......
a nebo si prohlédni další hesla
snad to stačí
ať Vaše lodě plují
do vyhledávače google zadéj: připojení 2 střídavých regulátorů
3. nabídka .....připojení 2 střídavých motorů s ..................
rcmania.cz .......
a nebo si prohlédni další hesla
snad to stačí
ať Vaše lodě plují
stříďáky s vodně chlazeným čelem-nasazený chladič s patkou a vývody pro hadičky,vše stříkáno do formy z hliníku: fy PJS; www.czpjsza-motory.cz ; pavel.jelinek@atnet.cz
Pavel Jelínek, Okružní 279, 55102 Jaroměř
je to hned na náměstí, v podstatě namotají a jsou ochotní pro cokoliv, standartní rozměr - průměr motoru mají 32 mm
Pavel Jelínek, Okružní 279, 55102 Jaroměř
je to hned na náměstí, v podstatě namotají a jsou ochotní pro cokoliv, standartní rozměr - průměr motoru mají 32 mm
škoda že ten odkaz nefunguje..
Trochu funguje toto: http://www.pjs.cz/ (v anglictine)
to není o moc lepší.....
Preto som pisal ze "trochu: :-)
přehled PJS motorů jedině přes zahraniční stránky - složitě, ale jde to.
zadéj do vyhledávače google aesops-fables.org.uk/start/brushless_motors.htm po otevření 4.nabídka =
Brushless-Motors
aesops-fables. ........... otevři
je to přehled .. určitá specifikace motorů a přehled motorů PJS tam je také. Ale ta cena !!!, a moc se nehodí k
daným účelům.
ať Vaše lodě plují
zadéj do vyhledávače google aesops-fables.org.uk/start/brushless_motors.htm po otevření 4.nabídka =
Brushless-Motors
aesops-fables. ........... otevři
je to přehled .. určitá specifikace motorů a přehled motorů PJS tam je také. Ale ta cena !!!, a moc se nehodí k
daným účelům.
ať Vaše lodě plují
Nevim teda,jestli jsem se dostal k celé nabídce,ale souhlasím s burunem.
Podle toho co jsem viděl se PJS k daným účelům opravdu příliš nehodí.
Zatim jsem teda neměl moc času hledat,ale co takhle heli motory.
Třeba BL 500 M,BL 600 M a pod.Na pohon 6s.Byla by to cesta?
Podle toho co jsem viděl se PJS k daným účelům opravdu příliš nehodí.
Zatim jsem teda neměl moc času hledat,ale co takhle heli motory.
Třeba BL 500 M,BL 600 M a pod.Na pohon 6s.Byla by to cesta?
pro jachtíka,
pokud myslíš motory z heli T-rex , např. Align 600 M BL 1220 Kv,.. ti dá při 6s cca při 80%.... 21700 ot/min.
500 M BL má 1400 Kv/V , což by jsi měl ještě více.
Pokud máš v rezervě-šuplíku něklik motorů 600 tak by se daly s utlumením použít. Pokud ne, tak za cenu jednoho motoru Align 600 M BL máš 2 motory Turnigy T600 880KV for Heli = při 6s ...80%...15600ot./min. nebo staršího modelu- typu T 600 H 37404 910 KV. I tak budou otáčky muset být omezeny.
ať vaše lodě plují
pokud myslíš motory z heli T-rex , např. Align 600 M BL 1220 Kv,.. ti dá při 6s cca při 80%.... 21700 ot/min.
500 M BL má 1400 Kv/V , což by jsi měl ještě více.
Pokud máš v rezervě-šuplíku něklik motorů 600 tak by se daly s utlumením použít. Pokud ne, tak za cenu jednoho motoru Align 600 M BL máš 2 motory Turnigy T600 880KV for Heli = při 6s ...80%...15600ot./min. nebo staršího modelu- typu T 600 H 37404 910 KV. I tak budou otáčky muset být omezeny.
ať vaše lodě plují
Dik za radu.Mrknu na ty Turnigy T 600 880 kV.
Myslim ,že silnějši motor není na škodu.Aspoň se dle mně nebude přehřívat.
Spiš mne jde o ty baterky.Abych využil co mám doma.Každý pack je dražší jak motor.
Myslim ,že silnějši motor není na škodu.Aspoň se dle mně nebude přehřívat.
Spiš mne jde o ty baterky.Abych využil co mám doma.Každý pack je dražší jak motor.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek