Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Mayflower
Re: Mayflower
Mě nejde o naznačení spár, ty jsou vidět až moc krásně.. Jde mi o to jak ty spáry vyplnit..
Tak zde se můžete podívat na čluny co jsem nedávno dokončil - www.lod-mayflower.wz.cz někomu se možná něco nebude zdát (připomínky akceptuji
) ale já jsem v celku spokojený. Ještě nějaký smotaný lano a bude to ok.
V součastné době se chystám na vyplnění spár na palubách a ještě finišuju na úvazníkách..
V součastné době se chystám na vyplnění spár na palubách a ještě finišuju na úvazníkách..
Přidám jen takovou perličku.. - si takhle jedno krásné zářiové odpoledne (konkretně toto pondělí 24.9.) brousím elektrickou bruskou otvory střílen ze všech stran z venku i ze vnitř.. když v tom se mi nějak ani nevim jak probrousil na kotoučku brusnej papír, zprvu sem nic nepostřehl a tak si tak brousim a brousim, když v tom sem ucítil jakýsi zápach připomínající táborové ohně..
Z lodičky se mi začlo v celku hustě dýmit a ve mě hrklo jako blázen, ještě aby mi tak shořela takhle z poloviny nedokončená po 4 letech práce sundávání a oprašování ze skříně.. Ale vše se nakonec v dobré obrátilo a oheň byl zažehnán už v prvopočátcích a já vesele pokračuji dále se stavbou..
:D
Ber to ako prirodzenú patinu
Veď aj na skutočných lodiach občas niekde horelo...
Po odmlce zase něco vložím já,
na tomto jsem pracoval poslední dny:
kobylky
kobylka přední

kobylka střední

provazové schůdky - ještě nejsou úplně hotové

utahováky a úvazníky

utahováky a úvazníky na přední palubě

toť prozatím vše
na tomto jsem pracoval poslední dny:
kobylky

kobylka přední

kobylka střední

provazové schůdky - ještě nejsou úplně hotové

utahováky a úvazníky

utahováky a úvazníky na přední palubě

toť prozatím vše
Nazdar, z čeho jsou ty kobylice? Balza?
A čím jsi naznačil hřeby v prknech paluby?
Radek
A čím jsi naznačil hřeby v prknech paluby?
Radek
Nie je na to balza moc mäkká? Aby sa neohýbala alebo nezlomila, keď budeš robiť rebríky...
Čau,
jistě, že je to balza, já dělám většinou z balzy (kromě stěžňů - jasan a zesílených trámů na bocích - smrk). Je to sice měkký materiál, ale po přelakování to má svou pevnost.
Ty hřeby v prknech jsou vypálené jen na povrch jako imitace laserem, nic extra ale efekt to splnilo..
Jirka
jistě, že je to balza, já dělám většinou z balzy (kromě stěžňů - jasan a zesílených trámů na bocích - smrk). Je to sice měkký materiál, ale po přelakování to má svou pevnost.
Ty hřeby v prknech jsou vypálené jen na povrch jako imitace laserem, nic extra ale efekt to splnilo..
Jirka
Ahoj Nynymaksi,jestli to nevadí,chtěl bych se zeptat,to jsi se do toho pustil bez rad někoho zkušeného?Jen tak podle plánů?
Jestli ano,tak klobouk dolů.
Jestli ano,tak klobouk dolů.
ahoj,
par rad mi dal kamarad co taky postavil uz nekolik lodi jen podle planku, ale vetsinou si delam podle sebe a nejaky ty figle pochytim i tady.. ;P
par rad mi dal kamarad co taky postavil uz nekolik lodi jen podle planku, ale vetsinou si delam podle sebe a nejaky ty figle pochytim i tady.. ;P
Ahoj Nynymaksi,držím palce,aby jsi ji dodělal a měl se taky pak na co koukat.A to,že ses pustil jen tak do stavby něčeho takového jako je historická plachetnice jen podle plánu,tak to obdivuji.Jen bych měl několik drobností pro další modely.
Gratingy- nejsou lišty položené na sebe,ale jsou to vlastně jako hřebeny,které do sebe zapadají a pak vytvoří rovnou plochu.Hledal jsem,ale nenašel odpovídající obrázek,kde by to bylo jasně patrné,ale neboj,dodám.
Spáry - Na hlavní palubě jsi je měl naznačit tam,kde máš žebra.Koukal jsem na tvoje stránky,kde ji máš hezky rozfocenou.Na této fotce jsou naznačená žebra a tam měly být ty spáry.
http://www.lod-mayflower.wz.cz/slides/017.html
Navíc hřeby měli být ještě i na těch prknech vedle spár.A taky na koncích,kde to prkno končí.http://www.lod-mayflower.wz.cz/slides/paluba3.html
Prosím tě,doufám,že to vezmeš ne jako výtky,ale rady pro to,aby další model byl ještě lepší.Oni jsou to drobnosti.Ale právě ty dělají celek.A navíc,když ti nemá před tím,než to uděláš,kdo poradit jak to má být,je to dost těžké.Bohužel,za tu dobu,co jsem nedělal lodě,jsem si vše odvezl k rodičům,ale do 14ti dnů si pro to zajedu a pošlu ti přesné obrázky,jak jsem to myslel.
A aspoň něco pro potěšení:

je to model p.Zrůsta,bývalého plzeňského modeláře,dnes už mrtvého,bohužel.
Gratingy- nejsou lišty položené na sebe,ale jsou to vlastně jako hřebeny,které do sebe zapadají a pak vytvoří rovnou plochu.Hledal jsem,ale nenašel odpovídající obrázek,kde by to bylo jasně patrné,ale neboj,dodám.
Spáry - Na hlavní palubě jsi je měl naznačit tam,kde máš žebra.Koukal jsem na tvoje stránky,kde ji máš hezky rozfocenou.Na této fotce jsou naznačená žebra a tam měly být ty spáry.
http://www.lod-mayflower.wz.cz/slides/017.html
Navíc hřeby měli být ještě i na těch prknech vedle spár.A taky na koncích,kde to prkno končí.http://www.lod-mayflower.wz.cz/slides/paluba3.html
Prosím tě,doufám,že to vezmeš ne jako výtky,ale rady pro to,aby další model byl ještě lepší.Oni jsou to drobnosti.Ale právě ty dělají celek.A navíc,když ti nemá před tím,než to uděláš,kdo poradit jak to má být,je to dost těžké.Bohužel,za tu dobu,co jsem nedělal lodě,jsem si vše odvezl k rodičům,ale do 14ti dnů si pro to zajedu a pošlu ti přesné obrázky,jak jsem to myslel.
A aspoň něco pro potěšení:

je to model p.Zrůsta,bývalého plzeňského modeláře,dnes už mrtvého,bohužel.
tady jsem narazil na fotku,kde je ten grating vidět.http://windgammers.narod.ru/Model/Orel/45.jpg
Supeeer, sem rad, ze mi nekdo taky napsal co mam spatne a co by melo byt jinak. Naposledy me uvedl na spravnou cestu kapitan.
S tou palubou a hreby uz asi nic nenadelam, laikovo oko nepozna a my budeme taktne mlcet
:D
Jinak s tim gratingem mas pravdu, ale ta fotka je uz nekolik let stara a nyni je vse jak by melo byt, taky sem na to prisel a dal vse do poradku..
S tou palubou a hreby uz asi nic nenadelam, laikovo oko nepozna a my budeme taktne mlcet
Jinak s tim gratingem mas pravdu, ale ta fotka je uz nekolik let stara a nyni je vse jak by melo byt, taky sem na to prisel a dal vse do poradku..
Jééééééé,tak to se moc omlouvám,já jsem vycházel z toho,co jsem viděl.
Jinak bych měl víc připomínek,ale nevěděl jsem,jestli se nenaštveš.Každý bere kritiku jinak.
Ano,to je přesně ono.To laikovo oko.Problém je,že i u modelářů to laikovo oko je.Ona je to taková nepodstatná věc,když o ní nevíš.Ale když projedeš fotky jiných modelářů,tak zjistíš,že kolikrát to mají naprosto stejně.Všechno na lodi(i modelu) má mít logiku.Člověk se na to musí dívat,že staví loď,ne model.To je docela rozdíl.S tou palubou a hreby uz asi nic nenadelam, laikovo oko nepozna a my budeme taktne mlcet
Jinak bych měl víc připomínek,ale nevěděl jsem,jestli se nenaštveš.Každý bere kritiku jinak.
Klidne sem sazej pripominky, beru vse at vim na cem sem, i kdyz si myslim, ze na tom zase tak uplne nejhure nejsem.. ale je treba aby me nekdo uvedl do spravnych koleji..
K tým gratingom - moja Victory:
http://www.mitom.wz.cz/Victory01.htm#20070423
Pozri si 23.4.2007 a ďalej...
jj, presne tak uz je mam udelane..mitom píše:K tým gratingom - moja Victory:
Ahoj Mynymaksi,určitě na tom nejsi na to vůbec špatně.Jak říkám,smekám,když ses do toho pustil bez rady někoho zkušeného.Ono stavět plachetnici ze stavebnice a dělat si vše sám je trochu rozdíl.Tím ale v žádném případě neodsuzuji stavebnice,naopak.Sám jsem ze stavebnic postavil 5 lodí.(Oni to teda byly ty kuministický stavebnice).
Teď bych měl jen dvě věci.Ta první se týká materiálu.Nemyslím si,že balza je nejvhodnější,protože v řezu není úplně čistá.Ale to je základní problém,když začínáš.Sehnat dostatek různého dřeva,ještě k tomu uschlého a nařezaného není někdy sranda.
A druhou připomínku bych měl k těm tmavě hnědým kolíkům.Neměli by být světlé?Vždyť se o ně stále šoupalo lano.Koukal jsem na netu a přiznám se,že jsem našel několik lodí s tmavými,ale udělal bych je světlé.
A poslední připomínka-nemáš nějaké nové fotky?Když už máš gratingy opravené,tak asi budeš dál se stavbou,ne?;)
Teď bych měl jen dvě věci.Ta první se týká materiálu.Nemyslím si,že balza je nejvhodnější,protože v řezu není úplně čistá.Ale to je základní problém,když začínáš.Sehnat dostatek různého dřeva,ještě k tomu uschlého a nařezaného není někdy sranda.
A druhou připomínku bych měl k těm tmavě hnědým kolíkům.Neměli by být světlé?Vždyť se o ně stále šoupalo lano.Koukal jsem na netu a přiznám se,že jsem našel několik lodí s tmavými,ale udělal bych je světlé.
A poslední připomínka-nemáš nějaké nové fotky?Když už máš gratingy opravené,tak asi budeš dál se stavbou,ne?;)
Ahoj,
to mas teda pravdu, ze stavit ze stavebnice a delat vse od 0 je rozdil, taky az budu stavit dalsi lod to bude prave stavebnice..
K ty balse: delam z balsy vse abych si ulehcil praci, jednak se snadno reze perorizkem, krasne se da ohybat a je to lehke drevo a mam vyzkousene ze prelakovanim to svou jistou pevnost ma. O strukturu sem se moc nezajimal, protoze prvotni muj zamer nebyl aby vynikla struktura dreva, chtel sem vsechno zatrit barvou - pravda je ze je to skoda.
K tem kolikum: snazil sem se trefit tmavsi odstin, aby vypadali podobne jako na plovouci replice v Plymouth, ale mam je asi prilis tmave.. chtel sem aby vypadali takhle..

Nove fotky: naposledy to byly kobylice jen sem do fora, musim se priznat ze ty moje stranky s fotkama jsem dlouho neaktualizoval, proste sem k tomu nemel cas ani chut. Taky proto, ze za posledni mesice jsem toho na lodi moc neudelal, byly proste jine zajmy
Ale vsechno brzy napravim 
to mas teda pravdu, ze stavit ze stavebnice a delat vse od 0 je rozdil, taky az budu stavit dalsi lod to bude prave stavebnice..
K ty balse: delam z balsy vse abych si ulehcil praci, jednak se snadno reze perorizkem, krasne se da ohybat a je to lehke drevo a mam vyzkousene ze prelakovanim to svou jistou pevnost ma. O strukturu sem se moc nezajimal, protoze prvotni muj zamer nebyl aby vynikla struktura dreva, chtel sem vsechno zatrit barvou - pravda je ze je to skoda.
K tem kolikum: snazil sem se trefit tmavsi odstin, aby vypadali podobne jako na plovouci replice v Plymouth, ale mam je asi prilis tmave.. chtel sem aby vypadali takhle..

Nove fotky: naposledy to byly kobylice jen sem do fora, musim se priznat ze ty moje stranky s fotkama jsem dlouho neaktualizoval, proste sem k tomu nemel cas ani chut. Taky proto, ze za posledni mesice jsem toho na lodi moc neudelal, byly proste jine zajmy
Tak tedy tos mě zklamal,,že bude další loď ze stavebnice!!Jsou drahé a stejně ji budeš předělávat.;)Ale jasně,je to jednodušší.K tomu dřevu - jestli jsi měl prvotní záměr natřít,tak je tp vše jasné.A ty kolíky na fotce mě fakt překvapily.Oni opravdu vypadají hodně tmavě.:(A výtku beru zpět!!
Na fotky se budem těšit.A s tím časem je to v pr....:mad:Osobně by mě vyhovovalo být dopoledne u PC a odpoledne u lodi.A kdy chodit do práce a rodina,atd?Ale bylo by to hezký.
Na fotky se budem těšit.A s tím časem je to v pr....:mad:Osobně by mě vyhovovalo být dopoledne u PC a odpoledne u lodi.A kdy chodit do práce a rodina,atd?Ale bylo by to hezký.
No musim si taky zkusit jinou rychlejsi variantu a trebas po se zase vratim k teto. Hlavne chci nejakou uz slozitejsi, mayku mam jako na rozjezd 
jiste ze mam vyhlidlou, uz mam i k ni knihu anatomy of the ship a par planecku i fotecek modelu od ruznych modelaru.. A jedna se o Bellonu
Tak to je pěkej kousek.A jak jsi vlastně daleko s Mayflower?Kdy tak budou nějaké fotky?
Ted se chystam vyrezavat okna v zadi a nekolik malych okynek v bocich a po sleze budu vrtat otvory pro ocka a pak teda neco nafotim. A to budou posle upravy pred lakovanim a barvenim..