Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Ponorný systém

jaroj

Re: Ponorný systém

Příspěvek od jaroj »

DDG 51 píše:......Ale stale su to mizive mnozstva vody radovo dva kubiky.
A že tam nenarveš ani jeden kubík, natož aby tam dva zustaly :lol:
Zachovejte paniku :-)
Nalim

Příspěvek od Nalim »

DDG 51 píše:.................Ale stale su to mizive mnozstva vody radovo dva kubiky.
Ahoj Peter ,Jarda Tě chytl za slovo: dva kubiky(hovorově)=2 m3
Naposledy upravil(a) Nalim dne pát úno 06, 2009 16:49, celkem upraveno 1 x.
Chybami se člověk učí, ale nesmí je opakovat.
Optimismus je pouze nedostatek informací.
denis

Příspěvek od denis »

souhlasim ze v jednoduchosti je sila tohotu pohonu a pro me jako zacatecnika ma svoje kouzlo ale nema nevihodu i pistove rizeni ponoru stejny problem jako tlakova nadoba u udrzeni stabilni hloubky nehlede navic se zmenou teziste pri ponoru.Hloubka se da korigovat pri pohibu kormidlem .Uvažoval sem i o systemu kdy vzduch je vycerpan mimo ponorku ale neni to realisticke (pri ponoru jdou bublinky).
denis

Příspěvek od denis »

souhlasim ze v jednoduchosti je sila tohotu pohonu a pro me jako zacatecnika ma svoje kouzlo ale nema nevihodu i pistove rizeni ponoru stejny problem jako tlakova nadoba u udrzeni stabilni hloubky nehlede navic se zmenou teziste pri ponoru.Hloubka se da korigovat pri pohibu kormidlem .Uvažoval sem i o systemu kdy vzduch je vycerpan mimo ponorku ale neni to realisticke (pri ponoru jdou bublinky).chci se zeptat jak korigovat hloubku u tlakovej nadoby pokut teda nekdo ma napad a podeli se semnou.
Přema

Příspěvek od Přema »

Denis: "jak korigovat hloubku u tlakovej nadoby pokut teda nekdo ma napad a podeli se semnou."

Zdravím nově příchozí.Jen je chci požádat,aby se snažili maximum držet tématu vláknu,v zájmu čistoty a cennosti toku informací,... budu permanentně žádat admina o odstranění nepatřičných příspěvků.Děkuji

K ponornému systému:moc se mi líbil článek v RCR II/2009,kde je rozebráno téma víc než vydatně.Osobně ke kompenzaci tlaku mě napadla membrána vložená do tlakové nádoby,něco jako princip expansomatu-darlingu u topení a vodáren.Pro těsnost systému se stejně využívá
-přetlak ve vodotěsné části,který by šel rovněž využít a dá se s ním počítat jako protitlakem
-ev se dá takto nadefinovat i přetlak-protitlak v expansní nádobě,který nedovolí načerpat více vody,než vztlaková síla v určité hloubce(nehledě na to,že by tento tlak mohl spínat vypuštění bóje jako failsafe)viz nové vlákno o failsafe
-pro udržení stability v dané hloubce mohou sloužit kormidla,jen mi není jasné,jak zkontroluji danou hloubku ze břehu ;)
Přema

Příspěvek od Přema »

Denis: "jak korigovat hloubku u tlakovej nadoby pokut teda nekdo ma napad a podeli se semnou."

Zdravím nově příchozí.Jen je chci požádat,aby se snažili maximum držet tématu vláknu,v zájmu čistoty a cennosti toku informací,... budu permanentně žádat admina o odstranění nepatřičných příspěvků.Děkuji

K ponornému systému:moc se mi líbil článek v RCR II/2009,kde je rozebráno téma víc než vydatně.Osobně ke kompenzaci tlaku mě napadla membrána vložená do tlakové nádoby,něco jako princip expansomatu-darlingu u topení a vodáren.Pro těsnost systému se stejně využívá
-přetlak ve vodotěsné části,který by šel rovněž využít a dá se s ním počítat jako protitlakem
-ev se dá takto nadefinovat i přetlak-protitlak v expansní nádobě,který nedovolí načerpat více vody,než vztlaková síla v určité hloubce(nehledě na to,že by tento tlak mohl spínat vypuštění bóje jako failsafe)viz nové vlákno o failsafe
-pro udržení stability v dané hloubce mohou sloužit kormidla,jen mi není jasné,jak zkontroluji danou hloubku ze břehu ;)
-jako sofistikovanější systém udržení hloubky se mi jeví použití gyr,ovládající plnění dvou expansních komor,ale to pro ponorky nad 1m,přece jen je to další objem navíc ;)
Přema

Příspěvek od Přema »

Prosím admina,aby umazal tento můj příspěvek a příspěvek z 18.50,editace se nedaří. ;) díky
denis

Příspěvek od denis »

chtel sem se zepta pořad uvažuji o tlakove nadobe a cerpadle ale jelikoš vznika problém udržet ponorku ve stabilní hladine tak co když před čerpadlo vložim nadobu s membranou jak psal Přema(system darlingu) a tim by se mohlo odstranit problem s udrženim stabilni hloubky a i mensi zmena by se dala korigovat jen venkovnim tlakem vody a zadruhe vznikajici tlak ve vnitřku bode jen plus.Sice je to dalši nadrž navíc ale myslim že mista budu mit dost.
predseda

Příspěvek od predseda »

Denis
To čo píšeš o stabilite a vyrovnávacej nádrži ala darlink sú dve veci.Pokiaľ by uvedený systém fungoval,čo pochybujem,tak by to bránilo samovolnému vytekaniu vody z balastnej nádrže v dôsledku pretlaku spôsobeného nasatím vody.Tomu sa však dá zabrániť aj inak. Pokiaľ si si prečítal článok v RC revue 2/2009
tak si pochopil,že tento systém má svoje obmedzené možnosti a zázraky sa vo fyzike nedejúTobôž v ponorkovom modelárstvePokiaľ by si chcel skujtočne stabilnú ponorku,ktorá by sa samovolne nevynárala /časom/,priamo plávala a maketovo sa ponárala tak tu sa nevihneš zložitej elektronickej stabilizáci čo v tvojom prípade je zbytočné.Pokiaľ si postaviš ponorku a budeš s ňou jazdiť tak sám postupne začneš vylepšovať jej plavebne schopnosti..Skús napísať kam si pri stavbe pokročil,ako si sa rozhodol a hlavne by som odporúčal už začať.
Predseda
denis

Příspěvek od denis »

Zdravim predsedu casopis sem dneska koupil a je pravda co tu pisete.Pujdu cestou tlakove nadoby s cerpadlem. K me stavbe sem momentalne ve stadiu kdy vsehno umistujem do planu aby se tam vsechno veslo a aby se vaha roznesla pokut možno rovnomerne a asi přisti tejden zacnu s vyrobou formy trupu na olaminovaní.(bude to asi beh na dlouhou trat)
sas

Příspěvek od sas »

Přema píše:Inspirací by mohlo být i toto: http://www.sub-klub.euweb.cz
zkoušel jsem se zaregistrovat a udělal jsem chybu, no a teď mi to maily vrací jako nedoručitelné nemohuse s nimi spojit
Pavel Daněk
Al khubar a Schnellboot S-100, ve stavbě
FUTABA 3PM 2,4GHz, 6EX 2,4GHz
predseda

Příspěvek od predseda »

sas píše:
zkoušel jsem se zaregistrovat a udělal jsem chybu, no a teď mi to maily vrací jako nedoručitelné nemohuse s nimi spojit
Táto stránka je dlhodobo nefunkčná
Predseda
predseda

Příspěvek od predseda »

denis píše:Zdravim predsedu casopis sem dneska koupil a je pravda co tu pisete.Pujdu cestou tlakove nadoby s cerpadlem. K me stavbe sem momentalne ve stadiu kdy vsehno umistujem do planu aby se tam vsechno veslo a aby se vaha roznesla pokut možno rovnomerne a asi přisti tejden zacnu s vyrobou formy trupu na olaminovaní.(bude to asi beh na dlouhou trat)
Denis
Poprezeraj aj túto stránku.Máš tam aj riešenie ponorky,ktorú chceš stavať.http://pyerok.club.fr/home_EV.htm
Predseda
denis

Příspěvek od denis »

dekujem za odkaz
sas

Příspěvek od sas »

predseda píše:
sas píše:
Táto stránka je dlhodobo nefunkčná
Predseda
dík, to mne přesně napadlo, jen jsem to chtěl potvrdit,
Pavel Daněk
denis

Příspěvek od denis »

chci se zepta jelikos kamarad použil u jedne velke lodi olovene akumulatory a dokonce sem cetl ze se použivaji u ponorek i přes vetši vahu(možna to je plus u velkych ponorek), ma nekdo zkusenosti při použiti v ponorce.
Přema

Příspěvek od Přema »

Upozorňuji tě,že jsi opět mimo mísu-mimo téma vlákna,..... toto je opět několikrát probíráno i jinde na tomto fóru.Naposledy tě žádám,drž se tématu ;-(
Ferda

Příspěvek od Ferda »

FGH_Method
predseda

Příspěvek od predseda »

denis píše:chci se zepta jelikos kamarad použil u jedne velke lodi olovene akumulatory a dokonce sem cetl ze se použivaji u ponorek i přes vetši vahu(možna to je plus u velkych ponorek), ma nekdo zkusenosti při použiti v ponorce.
Pokiaľ by si mal čas tak je dobré si pozrieť môj príspevok o pohone systémom A 123 na inom vlákne a tu môžeme pokračovať v diskusii nakoľko od vtedy som pokročil a značne vec zdokonalil.
Predseda
lustigm

Příspěvek od lustigm »

Chtěl bych se zeptat jaký motor je namontován do čerpadla na ostřikovač ve Škodě 120. Lámu si hlavu s tím jaký použít regulátor. Samozřejmě tam mohu dát nějaký silný, ale rád bych to věděl.
Díky
sas

Příspěvek od sas »

nevím sice kolik amper motor bere, ale určitě by měl stačit regl kolem 10-15 A,
Pavel Daněk
predseda

Příspěvek od predseda »

K tomúto motoru som používal obojsmerný regulátor 25 A dnes sa nbevyrába a tak je možné použiť 28 A.
od rovnakého výrobcu.
Predseda
romank52

Příspěvek od romank52 »

V tomto clanku sa spomina konkretne zubove cerpadlo ostrekovaca zo skody 120. Autor ho zrejme mal v ruke a pise mu odber okolo 2A. 28 amperovy regulator by bol zrejme dost predimenzovany. http://www.uboat.cz/modely/rcrevue/dil2.htm
Přema

Příspěvek od Přema »

Bohatě stačí DSYS 10A,odběr jsem měřil,odpovídá 2A na brzdě prsty.Než regl,lepší a levnější by byl přepínač + servo-diskuse je na jiném vlákně tohoto fora
Ferda

Příspěvek od Ferda »

http://www.mbari.org/auv/docking_vehicle-images.htm
hoši dobré informace o tom jak to vypadá u profesionálů

http://www.mbari.org/news/homepage/2005 ... g-auv.html
a zde další informace, já vím, že to je jen pohled, ale co kdyby se hodil ?
Naposledy upravil(a) Ferda dne čtv dub 02, 2009 11:32, celkem upraveno 1 x.
FGH_Method
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Ponorky“