Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Kdo máte Artura - hlaste se !

Všichni lodní modeláři znají Artura! Vše co se týká tohoto dnes již kultovního modelu.
Joe

Re: Kdo máte Artura - hlaste se !

Příspěvek od Joe »

Máme Artura, spustili jsme ho na vodu minulý pátek 27.6.2009.
Steve7

Příspěvek od Steve7 »

Včera jsem viděl na Modelbazaru, že někdo prodává Artura. Mám pocit, že za 5kkč, ale jak je vybavený....?
ZIPP

Příspěvek od ZIPP »

Ahoj...taky mám Artura, který je před renovací, takže mne čeká dost práce. Jelikož nejsem lodní modelář, ale letecký tak to bude docela zajímavé... :lol:
Nemusíš vše znát, ale musíš vědět, kde na vše najdeš odpověď.
Keba

Příspěvek od Keba »

ZIPP píše:Ahoj...taky mám Artura, který je před renovací, takže mne čeká dost práce. Jelikož nejsem lodní modelář, ale letecký tak to bude docela zajímavé... :lol:
Záleží na tom v jakém stavu Artur je. Dej sem nějakou fotku, posoudíme :)
Keba - webmaster
http://www.tugtowing.cz
Mirek11

Příspěvek od Mirek11 »

Ahoj, včera jsem konečně dokončil svého Artura. Stavěl jsem ho bez stavebnice, jen podle plánů z internetu s využitím některých doplňků od pana Jungmana, a podle návodů a rad ze stránek mo-na-ka. Tímto děkuji za tento skvělý server. Artur je má první loď, doteď jsem byl letecký modelář. Ale lodě mě chytly, tak už vybírám co postavím dalšího.

S pozdravem Mirek

Obrázek

Obrázek
Bee16

Příspěvek od Bee16 »

Tak se pánové,přidávám do rodiny Arturů,přes vánoce jsem dostavěl Artura rozestavěného snad 20 let,kterého jsem dodělal velice rychle,v domění,že ho dostane můj 3 letý synek pod stromek,nepodařilo se.ale určitě z něj bude mít i tak velou radost.tady je ještě bez zábradlí a lan.Obrázek.
Tomáš
Kelly

Příspěvek od Kelly »

Dostal jsem Artura zrovna včera na jeho svátek,je 33let starý a čeká ho náročná rekonstrukce.
oldik

Příspěvek od oldik »

Dotaz na "členství" mezi arturáky.
Stavím loď po vzoru Artura. Akorát jsem s ohledem na vlastnosti původního trupu zvolil trup z jiné lodě. Resp. Trup Gdaňsk (trošku delší, širší, ale jinak vzhledově velmi podobný), stěžeň bude bez plachtoví a zůstane pouze přední stěžeň s osvětlením a na nástavbě bude místo stěžně funkční komín. Jinak ostatní dle plánku z netu Artur. Trup lamino, paluba a nástavba sklolaminátová deska 1mm s vyřezaným drážkováním pro naznačení pláněk.
S ohledem na výše uvedené, mohu se hlásit za majitele Artura nebo jsou tyto úpravy už úplně mimo cokoli akceptovatelné.
Díky za případnou reakci, popř. vyhoštění z této sekce (tak nějak s tím počítám) a dám samozřejmě taky foto.
Olda
ladous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladous »

oldik píše:Dotaz na "členství" mezi arturáky.
Pravověrní se budou asi bouřit, my ostatní se rozhodneme až na základě fotografií hotového modelu. Přece jen jde o jakousi prestižní záležitost pyšnit se modelem Artura ;-).
ObrázekModře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.
S přátelským pozdravem ladous
oldik

Příspěvek od oldik »

Díky, jak dodělám, dám foto. Jinak Artur je taková moje srdcovka, ale stavba z krabice by asi zůstala nedokončena.
Tobik1999

Příspěvek od Tobik1999 »

Můj táta v dětství postavil model Artura. Po třiceti letech ho objevil na půdě a přinesl domů. Není ale zrovna v nejlepším stavu :/. Budeme ho rekonstruovat a přidáme mu RC ovládání. Bohužel se nedochovaly plány. Pokud by se našel někdo, kdo by je okopíroval nebo půjčil k okopírování, byl bych moc rád. Díky :)
Pokud chcete fotky našeho Artura vidět, jsou na stránkách www.modelling.webnode.cz
TomHlach

Příspěvek od TomHlach »

Asi to budete laminovat že? Nevypadá to moc dobře :/ co dokáže čas udělat i s takovou lodí jako je Artur :D
Má pomalu se rozrůstající flotila:
Dokončené: USS Fletcher destroyer (1/144), Schnellboot S-100 (1/35), DGzRS Hermann Marwede (1/72), ACL Honesty (1/100)
Rozestavěné: Smit Houston (1/200), HMCS Snowberry (1/72), Schnellboot S-100 (1/72), HMAS Armidale (1/50), Watergeus (1/40)
Tobik1999

Příspěvek od Tobik1999 »

Laminovat se to bude muset, protože trup je opravdu hodně popraskaný, nástavby jsou zkroucené... Budeme to muset hodně opravit :|
MB/RomanT

Příspěvek od MB/RomanT »

nezoufat , brousit a brousit, pak laminovat - bude to pěkná loď!
Optimismus je jen nedostatek informací...aneb zabij bobra, zachráníš strom....
Morpheus141

Příspěvek od Morpheus141 »

Tobik1999 poslal jsem ti na mail odkaz na stažení plánů a fotek artura:-)
.... jestliže to funguje tak se do toho nes... :)
Keba

Příspěvek od Keba »

Keba - webmaster
http://www.tugtowing.cz
Tobik1999

Příspěvek od Tobik1999 »

Díky, sem jsme včera právě koukali, ale přesto mockrát díky za pomoc :)
oldik

Příspěvek od oldik »

Navazuji na můj předcházející dotaz ohledně Artura. Stavím na trochu jiném trupu. Nápisy a ostatní dle plánu Artur. Teď finišuju. Chybí rámečky oken, pinďuly, zábradlí k žebříku, naviják s kotvou a jiný blbiny. Manželka vyhotoví nápisy na příď a jinak hotovo. Trup jsem zvolil jiný kvůli stabilitě. Loď vzhledem ke dvěma zalaminovým 500ks krabičkám diabolek v kýlu je tak stabilní, až je to neskutečný.
http://oldanov.rajce.idnes.cz/nastenka/#029kopie.jpg
http://oldanov.rajce.idnes.cz/nastenka/#030kopie_1.jpg
I když odlišnosti jsou a zřejmě budu ukamenován, říkám všude, že mám Artura na jiném podvozku.
Kdyby byl sraz Arturáků, můžu se tam ukázat nebo to nemám radši pokoušet. :-)
petr hájek

Příspěvek od petr hájek »

práce je to krásná jen si povzdechnu ,,škoda trupu na R3 , i to je mooooc pěkná lod,, :D;)
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
oldik

Příspěvek od oldik »

Moje variace na Artura. Kromě pletenýho buřtu na přídi hotovo. Ještě promyslím spodek trupu u kormidla, ale jinak kompletní.
http://www.youtube.com/watch?v=vE7XHvp2nOA
MartinU

Příspěvek od MartinU »

Ahoj já se přidám, mám tu postavený kousek před více jak 20léty......./Users/martin/Desktop/IMG_1257.jpg
ladous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladous »

MartinU píše:Ahoj já se přidám, mám tu postavený kousek před více jak 20léty......./Users/martin/Desktop/IMG_1257.jpg
Zmiňovaná fotka:
Obrázek
ObrázekModře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.
MartinU

Příspěvek od MartinU »

ještě přidám pár fotek..../Users/martin/Desktop/IMG_1269 a.jpg
/Users/martin/Desktop/IMG_1257 a.jpg
/Users/martin/Desktop/IMG_1266 a.jpg
ladous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladous »

Po delší době tu máme dalšího Artura. Tentokráte z Holandska.
PetrL3

Příspěvek od PetrL3 »

Ahoj všem. Začal jsem stavět Artura a chtěl bych poradit s tvarováním zadní části trupu, kterou je potřeba vyrobit z balzy a neplaňkuje se. Nevím, jestli mi něco neuniklo, ale jak tak koukám a prohlížím původní stavebnici podle které stavím a veškerou dokumentaci a popisy staveb i co sem našel na netu, pořád mi není jasný, čeho se chytit při tvarování zádě z těch balzových špalíčků. To mám ten tvar jen odhadovat okem podle kýlu a paluby? není někde k diospozici nějaký plánek na vyřezání několika částí, který by se pak k sobě přilepily a tím by byl dán tvar, který by se pak jen doobrousil? Plaňkováním sem zatím postavil jen 2 lodě (naposled Naxos), ale s tímhle tvarem zádě budu mít asi vážně problém. Můžete mi prosím někdo poradit, jak chytit ten tvar? Máte na to někdo nějakou pomůcku? Nebo mám k dispozici jen rašpli a oko z kašparovy krávy? Děkuji za každou radu. Petr
Nevím, čím se bude bojovat ve třetí světové válce, ale ve čtvrté to budou klacky a kameny. --Albert Einstein
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Máš Artura?“