Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

OT 64 SKOT

Příspěvky o všech modelech, robotech apod. - kromě lodí.
Odpovědět
Nalim

Re: OT 64 SKOT

Příspěvek od Nalim »

Paráda do předu už jede:)!Nyní ho pouze naučit zatáčet a bude téměř hotovo.Držím palce:):)
Chybami se člověk učí, ale nesmí je opakovat.
Optimismus je pouze nedostatek informací.
sas

Příspěvek od sas »

je to tak jak píše Bořík jen jsem myslel na něco jiného než jsem psal, a teď mi to nejde editovat
Pavel Daněk
Al khubar a Schnellboot S-100, ve stavbě
FUTABA 3PM 2,4GHz, 6EX 2,4GHz
sas

Příspěvek od sas »

SQD píše:Jen tak mimochodem, taky sem si myslel, že když to zatáčí, tak musí přední náprava točit víc, ale neni to tak (aspoň podle mě) .. Tady v tom videu, asi v půlce, je záběr na kola za jízdy (při zatáčení) a tam je to vidět.

http://youtube.com/watch?v=gQp0FO-PTkY
druhá musí točit míň , jezdil jsem na vojně s Danou, a je to i fyzika zš,
Pavel Daněk
Al khubar a Schnellboot S-100, ve stavbě
FUTABA 3PM 2,4GHz, 6EX 2,4GHz
cobra

Příspěvek od cobra »

Je to i jasně patrné i z toho videa skutečného OTíka na Yotube......
Cobra možná někdy bejvávala dobrá..... Obrázek
Aleš

Příspěvek od Aleš »

Bořík píše:Chlapi neblázněte .... namalujte si to: čím dál je náprava od středu vozidla, tím víc se musí natočit. Stačí se podívat na nějaký velký kolový jeřáb nebo ruský raketový nosič a je to jasné.
Samozřejmě,máš Boříku pravdu,řešil jsem to graficky a vloudila se chyba.
Tedy první náprava VĚTŠÍ rejd,druhá MENŠÍ.
Pánové omlouvám se za tu mystifikaci.:(
SQD

Příspěvek od SQD »

Tak, po delší době zase nějáký fotky. Hodil sem trup do barvy a dodělal pár detailů na korbě...

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Víte, proč jsem tu i když nedělám lodě? Protože Vás mám rád a baví mě to tu,.. ;) :)
kartonist

Příspěvek od kartonist »

Nazdar,
vidím, jak děláš na detailech nástavby a chci se zeptat, jakou zamýšlíš povrchovou úpravu. Jestli by nestálo za to vzít to základovkou nebo plničem, přebrousit, vytmelit... Až to budeš mít ošperkované, tak se na některá místa nedostaneš a povrch bude nejednotný, v horším případě "dřevěně chlupatý".

Radek
SQD

Příspěvek od SQD »

kartonist píše:Nazdar,
vidím, jak děláš na detailech nástavby a chci se zeptat, jakou zamýšlíš povrchovou úpravu. Jestli by nestálo za to vzít to základovkou nebo plničem, přebrousit, vytmelit... Až to budeš mít ošperkované, tak se na některá místa nedostaneš a povrch bude nejednotný, v horším případě "dřevěně chlupatý".

Radek
Já sem to nejdřív celý brousil do hladka a tam kde bych se pak nedostal, tak detaily nedělám a dám je tam až po základu, aby to právě nedopadlo blbě...
Víte, proč jsem tu i když nedělám lodě? Protože Vás mám rád a baví mě to tu,.. ;) :)
SQD

Příspěvek od SQD »

A celá korba v základu..

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
kartonist

Příspěvek od kartonist »

Čau,
na těch fotkách je hezky vidět dřevěná struktura podkladu. Takže to přebrus, zlehka přetmel (možná by stačil plnič) a znovu lehce přestříkni.
Je to možná otrava, ale "tank" nesmí vypadat dřevěně.

Radek
SQD

Příspěvek od SQD »

kartonist píše:Čau,
na těch fotkách je hezky vidět dřevěná struktura podkladu. Takže to přebrus, zlehka přetmel (možná by stačil plnič) a znovu lehce přestříkni.
Je to možná otrava, ale "tank" nesmí vypadat dřevěně.

Radek
Sem na to koukal a je to fakt hrozný .. teď teda budu muset řešit něco, aby to vypadalo kovově.
cobra

Příspěvek od cobra »

Jen doufám že nezpichneš - je to o 51,99 % lepší nežli loňský model tanku ;)
SQD

Příspěvek od SQD »

Po delší době, pár věcí ... momentálně sem vyzkoušel asi 50 možných způsobů pohonu a všechny zavrhl, takže čekám, až se dostaví geniální myšlenka M.
Pár detailů zvenku.

Vlnolam - nevim, jestli by plnil účel, nicméně, není statický, dá se zvednout a položit..

Obrázek
Obrázek

A věž, která je konečně v barvě a trochu i vypadá jako věž na OTčku.

Obrázek
kartonist

Příspěvek od kartonist »

Zopakuju, co už jsem psal jednou: vytmelit a přebrousit!
Co naplat, že máš jednotlivé díly pěkně vytvarované, když je na první pohled znát, že jsou ze dřeva a ne z kovu?

Radek
cobra

Příspěvek od cobra »

kartonist píše:Zopakuju, co už jsem psal jednou: vytmelit a přebrousit!
Co naplat, že máš jednotlivé díly pěkně vytvarované, když je na první pohled znát, že jsou ze dřeva a ne z kovu?

Radek
Souhlas - s Radkem - OT - byl ze železa né ze dřeva ;):D
Ivvo

Příspěvek od Ivvo »

tak jsem dnes dělal pořádek na disku a našel jsem vystřihovánku SKOT 2A. Je komplet včetně podvozku, výbavy (včetně nářadí připevněnéh ona plášti) a vnitřku (sedačku, dveře, atd.) Pokud budeš mít zájem ozvi se, nějak se dohodneme... Je to sice z papíru, ale dá se z toho vycházet při další práci, včetně toho podvozku...
Obrázek
NeJaToD team
SQD

Příspěvek od SQD »

Tak, včera jsem nafotil pár nových fotek. Můžete se podívat, jak hezky >nedřevěně< to teď vypadá, po přestříkání plničem, novinky jsou taky oba výfuky a funkční otvírací dveře (ale práce strašná, druhý budou radši zaslepený).

Fotky jsou na http://ot-64-skot.degu-web.net - je to doufejme naprogramováno tak, aby se fotky seřadily podle stáří. :)

Těším se na vaše komenty...
cobra

Příspěvek od cobra »

SQD píše:Tak, včera jsem nafotil pár nových fotek. Můžete se podívat, jak hezky >nedřevěně< to teď vypadá,
Těším se na vaše komenty...
Zdar divochu - tak když komenty - tak komenty :D , samozřejmě po plniči to vypadá lépe (leč to může být způsobeno tím že je lak matný) - tedy uvidíme jak se to vyvrbí až to bude v lesklém (polomatném laku).Nicméně v tuto chvíly OK ;).
Ovšem bych to nebyl já abych se NEPODIVIL nad tou zajímavou soustavou matic u hřídele převodovky :cool:,inu co dodat - přebytečné matky je třeba někam udat !!! :lol:.Ovšem abych tě zas tak nehaněl - študoval jsem to použití obalu z 9V baterky na výfuky - (což je docela zajímavé řešení) - jen jestli jsou alespoň v přibližné velikosti měřítka modelu!
Držím palec !;)
SQD

Příspěvek od SQD »

Já vim, ty matky jsou hnus, ale když sem tam dal pružinu, tak mi to moc ujíždělo, no a tohle docela drží :). Baterie je akorát, poměřoval sem to a k měřítku to celkem vychází..
Jinak díky, přijedu se někdy pochlubit, snad to do podzimu bude hotový :D ..
cobra

Příspěvek od cobra »

SQD píše:Já vim, ty matky jsou hnus, ale když sem tam dal pružinu, tak mi to moc ujíždělo, no a tohle docela drží :). Baterie je akorát, poměřoval sem to a k měřítku to celkem vychází..
Jinak díky, přijedu se někdy pochlubit, snad to do podzimu bude hotový :D ..
Místo matek použij třeba hliníkovou trubičku zkrácenou na potřebnou délku - bude to i opticky vypadat lépe.
SQD

Příspěvek od SQD »

Tak a máme nastříkáno. Povšiměte si detailů na zadních dveřích (to se mi povedlo :) ). Chtěl bych touto cestou poděkovat Ondrovi (Ondrej8327), který mi s barvou hrozně moc a moc pomohl! Díky!

http://ot-64-skot.degu-web.net/
cobra

Příspěvek od cobra »

SQD píše:Tak a máme nastříkáno. Povšiměte si detailů na zadních dveřích (to se mi povedlo :) ). Chtěl bych touto cestou poděkovat Ondrovi (Ondrej8327), který mi s barvou hrozně moc a moc pomohl! Díky!

http://ot-64-skot.degu-web.net/
Tak to se ti opravdu POVEDLO - je vidět že z tebe začíná vyplouvat na povrch to nejlepší modelářské umění - a zkušenosti se začínají kupit do zástupu !!!:D
Je vidět že občasný pohlavek - má své účinky :D

Ovšem - nebyl bych to já abych neměl připomínky.....;)
1. - přední pravé dveře úplně nepasují - chtělo by to je ješte doladit (aby nebylo vidět ty škvíry).
2. - nástřik jeví podivné žluté fleky - a je vidět že není barva ve všech zákoutích (přední vlnolam je sice přestříkán - leč jakmile s ním pohneš - je vidět nenastříkané části).

PS:Jinak co se týká povrchu - tak již 99% kov - již žádné dřevo - takže OK ;)
SQD

Příspěvek od SQD »

Předělávám podvozek, s kabinou jsem spokojen. Nápravy se již rýsují. Ano vím NEJSOU kyvné, jak by měly být, ale hlavní je, že fungují.

http://ot-64-skot.degu-web.net/P1020918.JPG
http://ot-64-skot.degu-web.net/P1020919.JPG
cobra

Příspěvek od cobra »

SQD píše:Předělávám podvozek, s kabinou jsem spokojen. Nápravy se již rýsují. Ano vím NEJSOU kyvné, jak by měly být, ale hlavní je, že fungují.

http://ot-64-skot.degu-web.net/P1020918.JPG
http://ot-64-skot.degu-web.net/P1020919.JPG
Co to tam máš za futro (obr.1) ?? (V trubce pro hřídel)
SQD

Příspěvek od SQD »

cobra píše:Co to tam máš za futro (obr.1) ?? (V trubce pro hřídel)
Snad to s tebou nešvíkne, to je kus dřeva, zatim, sháním vhodný ložisko.
Odpovědět

Zpět na „Ostatní modely“