Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Mininářadí
Re: Mininářadí
Oživím toto téma. Začínám, vybavuji se. Rodina se začíná ptát co by měl ježíšek "naježit". Líbí se mi Dremel 300 JF a pak časem dokoupit sady nástrojů a doplňky. Nebo máte teď po téměř 3 letech od začátku této diskuze jinou volbu ? nejsem až takový super kutil abych musel mít tu nejlepší kvalitu, nechci doma brousit sklo, leštit diamanty nebo renovovat starý nábytek. Nebude mi stačit něco z obi neznámé značky ?
Jsem jen malé kolečko, ale přece se točím. Po mnoha letech se vracím, plácám se v začátcích ale rychle se učím..
No osobně nevím, nevím. Je to asi také otázka štěstí. Mám vcelku slušně vybavenou dílnu (na dříví). Pro více namáhané nástroje se asi nevyplatí příliš šetřit (vrtačka, mafl). Na druhou stranu mám zcela shit přímočarou pilku (šukačku) a má za sebou velký dřevěný (secesní) balkón a pergolu a pořád šlape. Musí se ale dát pozor na přehřátí. Obecně si u levnějších nástrojů uživatelé převážně stěžují na vypínače a mohu to potvrdit - takhle mi odešel plotostřih.
Malá přímočará bruska je poměrně hodně namáhaná, ono 30 000 otáček je opravdu hodně a jak tu bylo již zmíněno, záleží na ložiscích. Mám Dremla a jsem asi po třech letech spokojený a je to můj miláček, který mě často vytáhne z bryndy, když nevím jak na to. Není problém vyříznou novodurovou odpadovou rouru v betonovým rohu apod. Zrovna včera jsem frézoval latě v celkové délce cca 10 m s nástavcem horní frézky. Paráda - hlaďounký a jemný profil. Myslím, že není zásadní rozdíl mezi Dremlem a Proxxonem. Snad bude i levnější nástroj po nějakou dobu sloužit, ale je třeba ho chránit před přehřátím a smířit se s tím, že může nenadále odejít a servis nemusí být k dispozici.
Malá přímočará bruska je poměrně hodně namáhaná, ono 30 000 otáček je opravdu hodně a jak tu bylo již zmíněno, záleží na ložiscích. Mám Dremla a jsem asi po třech letech spokojený a je to můj miláček, který mě často vytáhne z bryndy, když nevím jak na to. Není problém vyříznou novodurovou odpadovou rouru v betonovým rohu apod. Zrovna včera jsem frézoval latě v celkové délce cca 10 m s nástavcem horní frézky. Paráda - hlaďounký a jemný profil. Myslím, že není zásadní rozdíl mezi Dremlem a Proxxonem. Snad bude i levnější nástroj po nějakou dobu sloužit, ale je třeba ho chránit před přehřátím a smířit se s tím, že může nenadále odejít a servis nemusí být k dispozici.
Alternativně k tomu Dremelovi uvažuj o Promě: FERM FCT-160F.
V OBI nakup příslušenství a nástroje značky LUX, je až řádově levnější než originál. S naprosto neznačkovýma věcma mám špatnou zkušenost, konkrétně vřeteno s kleštinou je uloženo jen v plastu a časem se "vyžvýkalo" a háže.
Radek
V OBI nakup příslušenství a nástroje značky LUX, je až řádově levnější než originál. S naprosto neznačkovýma věcma mám špatnou zkušenost, konkrétně vřeteno s kleštinou je uloženo jen v plastu a časem se "vyžvýkalo" a háže.
Radek
Já jsem taky začal se stavbou lodi a tak jsem i já řešil tuto věc. Rozhodoval jsem se mizi proxxonem a Dremlemm 300 55dílnou sadou. Nakonec jsem si koupil dremla a zatím v pohodě. A Kartonist má s luxe pravdu. Kupoval jsem si k tomu i sklířidlo, od dremlu ho měli za 300 a od luxu ho mám za 150. Vzhledem k tomu že jí hodlám používát jen na kníček si myslím že nějaký čas vydrží.
Dokončeno: H.M.S. Victory; La Real
Díky za řadu tak rychlých odpovědí.
Neodpustím si hloupý začátečnický dotaz...mám doma přímořezku "šukašku", něco neznačkovýho. Nemám lupénkovou pilku. jak jsem tady už někde psat, klidně provrtám dva železobetonové panely na sobě, život v panelácích mě naučil mít bytelné nářadí, ale nemám třeba vůbec lupénkovou pilku (a naposledy v zš jsem se s ní něco pokoušel v dílnách vyrobit), cena pilky mě odrazuje (za takovej kosek ohnutýho plechu chtít 300,-!)..nahradím šukačkou nebo dremlem lupánkovou pilku ? Nechci vyřezávat kytky nebo nějaké ozdoby, ale třeba jen žebra na loď....??
Neodpustím si hloupý začátečnický dotaz...mám doma přímořezku "šukašku", něco neznačkovýho. Nemám lupénkovou pilku. jak jsem tady už někde psat, klidně provrtám dva železobetonové panely na sobě, život v panelácích mě naučil mít bytelné nářadí, ale nemám třeba vůbec lupénkovou pilku (a naposledy v zš jsem se s ní něco pokoušel v dílnách vyrobit), cena pilky mě odrazuje (za takovej kosek ohnutýho plechu chtít 300,-!)..nahradím šukačkou nebo dremlem lupánkovou pilku ? Nechci vyřezávat kytky nebo nějaké ozdoby, ale třeba jen žebra na loď....??
Jsem jen malé kolečko, ale přece se točím. Po mnoha letech se vracím, plácám se v začátcích ale rychle se učím..
300??? Já všechno na loď vyřezal lupinkovou pilkou a stála mě 100kě. 10 náhradních plátků ostří kupuji asi za 40 kč. Dáš li si práci a koukneš se do víc obchodů tak jistě něco levnějšího seženeš.
P.S. Kupoval jsem ji když jsem začal stavět loď a to bylo někdy v březnu.
http://www.rcshop.eu/lupenkova-pilka-ku ... 12786.htmlAdmirál píše:300??? Já všechno na loď vyřezal lupinkovou pilkou a stála mě 100kě. 10 náhradních plátků ostří kupuji asi za 40 kč. Dáš li si práci a koukneš se do víc obchodů tak jistě něco levnějšího seženeš.
http://www.rcshop.eu/lupenkova-pilka-ku ... anguage=CZ
Nebo taky tady...
http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec=list&storage=11
http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec=list&storage=11
To já si koupil obyčej nou v železářství a taky funguje.
Dobře, ale než "pižlat" de-fakto rovné tvary ručně tak se to dá snad dnes strojově..nebo ne ? na netu jsem našel pilový list do té mé "šukalky" speciálně na vyřezávání z překližky a prý i umí vyřezávat oblé tvary. A ty mikrofrézky by snad taky měli s nějakým kotoučkem umět vyřezávat ze dřeva...nebo je snad lepší klasicky pižlat pilkou ?
Chybami se člověk učí, ale nesmí je opakovat.
Optimismus je pouze nedostatek informací.
Optimismus je pouze nedostatek informací.
Díky..tak holt ručně.....Nalim píše:ahoj něco takovýho se doma nestratí
http://www.levne-naradi.cz/lupinkova-pi ... p-838.html
Mikrofrézkou a pilovým kotúčikom odpíliš tak maximálne nejakú lištu, ale určite nie rebrá z preglejky.
Odporúčam zainvestovať do tej lupienkovej pilky, ale do kvalitnej.
Ak nemá dobre vyriešené upínanie plátkov , tak je s tým len problém a kopec dolámaných plátkov. Rám odporúčam trubkový a podľa možnosti ľahký. Ja som kupoval v Baumaxe za cca 180 Sk.
A plátky si tiež treba vedieť vybrať.
Mám overené na modelárskom krúžku, že s dobrou pilkou a plátkom sa decká naučia oveľa rýchlejšie píliť a dolámu menej plátkov, než s nejakým aušusom.
Dobré náradie je skoro na celý život ...
Odporúčam zainvestovať do tej lupienkovej pilky, ale do kvalitnej.
Ak nemá dobre vyriešené upínanie plátkov , tak je s tým len problém a kopec dolámaných plátkov. Rám odporúčam trubkový a podľa možnosti ľahký. Ja som kupoval v Baumaxe za cca 180 Sk.
A plátky si tiež treba vedieť vybrať.
Mám overené na modelárskom krúžku, že s dobrou pilkou a plátkom sa decká naučia oveľa rýchlejšie píliť a dolámu menej plátkov, než s nejakým aušusom.
Dobré náradie je skoro na celý život ...
PeterP
Teda ešte ma napadlo, ak robíš dvojmetrovú loď s rebrami z 10 mm preglejky , tak tá kmitavá pílka je možno rozumnejším riešením ... 
PeterP
kartonist : díky za typ..prostudoval jsem nabídku, cena je bezva a četl jsem i slušnou recenzi od uživatele na tuto frézku i jak lacino ji dovybavil..na aukru se dají sehnat diamantové frézky za 200 tak není co řešit...dám tip ježíškovi..dremel, proxxon a ferm..ať si vyberou....
oprava, přehodnucuji názor...ten ferm má polovinu otáček co proxxon nebo dremel a v diskuzi pod tím hodnocením je několik příspěvků co píší, že jim odešla hřídel..sice levný a rychlý náhradní díl, ale....
V tom případě se omlouvám. Osobní zkušenost s tímto Fermem nemám, nicméně jiné nářadí této značky mi slouží dobře.JuraSach píše:oprava, přehodnucuji názor...ten ferm má polovinu otáček co proxxon nebo dremel a v diskuzi pod tím hodnocením je několik příspěvků co píší, že jim odešla hřídel..sice levný a rychlý náhradní díl, ale....
Radek
tak se zase omlouvám já...našel jsem před minutkou na netu, že holandský výrobce ferm udává v katalogu minimální otáčky takže správně je to 15000-35000..to se mi zase nezdají ty minimální..
Doma mám brusku Ferm a v kroužku Dremmel.... Takže můžu srovnávat a Ferma bych už nevzal... vyhozené peníze. Ať už jde o chvění, velikost, hmotnost, doplňky... Sice na občasné ožití postačí ale nenadchne. A to nářadí není kupované na půl roku, takže příště si raději připlatím.
Neztratí, ale kup kulaté "plátky" (no to je slovo, tak radeji pilky s kulatým průřezem), s těmahle polenama co jsou na obrázku by jsi se fakt nadřelJuraSach píše:Díky..tak holt ručně.....Nalim píše:ahoj něco takovýho se doma nestratí
http://www.levne-naradi.cz/lupinkova-pi ... p-838.html
Zachovejte paniku :-)
tak to fakt bude muset vyřešit ježíšek..jinak toho ferma jsem našel v akci za 655,-..teď jde o to jestli se dremel za téměř 4x takovou cenu pro občasné práce zaplatí..SH píše:Doma mám brusku Ferm a v kroužku Dremmel.... Takže můžu srovnávat a Ferma bych už nevzal... vyhozené peníze. Ať už jde o chvění, velikost, hmotnost, doplňky... Sice na občasné ožití postačí ale nenadchne. A to nářadí není kupované na půl roku, takže příště si raději připlatím.
nezaplati,ale vyplati. mel jsem sadu z obi za 999,-kc vcetne ohebne hridele a byl spokojen. v pohode jsem to pouzival. nejdriv se strhlo ulozeni ohebne hridele,nadaval jsem a delal bez ni. pak se vyzvejkalo pero na hrideli na pojistce a bylo vymalovano. bylo 20 hodin vecer a ja to potreboval mit hotove (zase nejake dovne zavody byli za rohem). dojel jsem do obi a protoze nemeli zadnou levnou sadu,koupil jsem dremela s ohebnou hrideli. ten sok kdyz jsem to pustil byl nepopsatelny. dremel se proti levnym mikrobruskam nechveje, vrtacky zazracne prestali hazet,rozbrusovaci kotoucky nepraskali ..... proste kvalita je jinde nez u levnych sad. takze pro me je dremel jednoznacne i pres vyssi cenu lepsi volba
kazdy dobry skutek musi byt po zasluze potrestan
Ja mám ferm cca 4 roky a vcelku jsem spokojený koupil jsem k tomu za párkorun 2 sady brousků a kotoučků a v pohodě hlavně ty řezací kotoučky jsou dobrý Dada
Zaplatí jsem bral podle hesla kterého se řídím.."nejsem tak bohatý abych si mohla dovolit kupovat levné věci"..i v kuchyni si dávám bacha na "spotřební elektroniku"...
Věří nexovi. Opravdu se to nedá srovnat. Razantní rozdíl je i v příslušenství. Brusné levné kotoučky jsou na dvě věci. Brusné kameny jsou tmeleny asi špatným pojivem a jejich životnost je skoro nulová. Originály jsou tvrdé a něco vydrží. Ještě větší rozdíl je u brusných "prstýnků". Stejně tak dělicí kotoučky mají nerovnatelnou kvalitu. Pochopitelně také používám pár levných paků s bižuterií, ale ty kvalitní dremlovské si šetřím. Úplná bomba je malý maflík - nástavec minipily od dremela ( http://www.dremeleurope.com/dremelocs-c ... rod_id=236 ). Tenounký řez a bezva se vede. Myslím že se opravdu nevyplatí ušetřit cca 800 - 1000 Kč a pak si nadávat.