Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

RC souprava

Vše co se týká elektroniky pro lodní modely (RC soupravy, přijímače, vysílače, serva, regulátory, baterie atd.)
PetrP

Re: RC souprava

Příspěvek od PetrP »

Ano, také možnost, sám jsem si rovněž nechal vyrobit na zakázku číslo kanálu co nešlo sehnat v obchodech.
http://www.krystaly.cz/cs/Produkty/Krys ... o_modelare
Jira01

Příspěvek od Jira01 »

Nazdar,
dostal jsem se do situace, které nerozumím: mám vysílačku Hitec 7 a k ní přijímače Optima 7 a u přijímače jsem narazil na informaci, že lze použít na max 7,2V. Pokud bych chtěl použít přijímač k regulátoru 3S (11,1V) dojde k "výbuchu", nebo si přijímač použije 5V z obvodu BEC a napětí zdroje neřeší? Nebo je přijímač pro vyšší napětí nepoužitelný ?
semo

Příspěvek od semo »

No přece ten BEC dává 5V, tak když se to připojí tim BEC kablíkem, tak je to ok.

Jinak, OPTIMA 7 lze ještě připojit i na vyšší napětí, ale jen SPC konektorem (na tom přijímači). To jen má zvýšit spolehlivost, ale ten BEC, nebo jiný zdroj do 7.2V se musí připojit do servokonetoru stejně.
Dejv

Příspěvek od Dejv »

Jira01 píše: pon kvě 22, 2023 16:58 Nazdar,
dostal jsem se do situace, které nerozumím: mám vysílačku Hitec 7 a k ní přijímače Optima 7 a u přijímače jsem narazil na informaci, že lze použít na max 7,2V. Pokud bych chtěl použít přijímač k regulátoru 3S (11,1V) dojde k "výbuchu", nebo si přijímač použije 5V z obvodu BEC a napětí zdroje neřeší? Nebo je přijímač pro vyšší napětí nepoužitelný ?
Ahoj, přijímač je napájen z regulátoru z BEC, který běžně dává 5-6V a nebo "vysokonapěťové" (HV -High Voltage) 7,4V (pro přímé použití s 2S baterií).
Akula Draku

Příspěvek od Akula Draku »

Zdravím přijímač a serva napájím zvlášt z gelovky 6V 1,3Ah.
LEON_CZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LEON_CZ »

machacek píše: ned bře 05, 2023 16:08 Tak bych se chtěl zeptat mám optica 6 na ponorky 40mhz a až my doslouží jde vúbec dneska něčím nahradit .Diky pepa
868MHz by na ponorky použít nešlo? Není to sice 40MHz, ale možná pořád lepší, než 2,4GHz.
Moderní čeští raketoví modeláři:
Czech Rocket Society - info ZDE
CTU Space Research - info ZDE
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Elektronika“